Dve karty od jedného bankového účtu

katkaleonard
17. jún 2024

Ahojte . Prosím Vás viete mi poradiť banku kde by sme s priateľom mali obaja kartu od účtu? UniCredit a Tatra banka nemá nič také a potrebovali by sme mať jeden účet a dve karty od neho nech si vie aj on vyberať peniažky aj ja . Ďakujem za každú radu. 🙂

sisa_s
17. jún 2024

Fio banka

guudy
17. jún 2024

Aj VUB ma.

namornicka
17. jún 2024

Ja by som banku kvôli tomu nemenila. Dajte si obaja kartu do mobilu, budete ňou môcť platiť. A tou plastovou vyberiete raz za čas hotovosť pre oboch naraz.

simulienka2207
17. jún 2024

mbank

veronka1996
17. jún 2024

ČSOB

maranco
17. jún 2024

@katkaleonard FIO zadarmo sú k účtu až dve platobné karty, a to prvá karta Visa a prvá karta Mastercard bez ohľadu ich vydania na majiteľa účtu či inej osoby; V ostatných prípadoch 3,99 € jednorazovo.

S platobnými kartami Visa máte neobmedzené výbery zadarmo zo všetkých bankomatov po celom svete.
S platobnou kartou Mastercard máte každý mesiac 2 výbery zadarmo z akéhokoľvek bankomatu na svete

Môžeš mu zapnúť aj disponentstvo k účtu buď len sledovanie pohybov, alebo aj zadávanie platieb.

maranco
17. jún 2024

@namornicka to je porušenie podmienok banky pre vydávanie kariet, PIN nemáš nikomu prezrádzať, ani požičiavať svoju kartu druhým

katkaleonard
autor
17. jún 2024

@namornicka mali sme to tak teda ja som mala jeho kartu v mobile a Tatra banka to po pár dňoch stopla že nie som majiteľ nemôžem to tak mať 🤦🏼‍♀️

melanta
17. jún 2024

@katkaleonard mám účet v TB a má k nej kartu aj môj muž, rovnako ja mám kartu k účtu môjho muža v TB. Neviem o tom, že nie je možné v TB, aby disponent nemal svoju kartu.

maranco
17. jún 2024

@melanta ona asi nebola disponent, len "zduplikovali" jeho kartu a používala ju

andrea901
17. jún 2024

My mame VUB k jednemu uctu dve karty.

ibrunova
17. jún 2024

Ja som sa nestretla s tým, že by nemohli byť dve karty k účtu. Účet je na niekoho napísaný, ten majiteľ má kartu k účtu a ak chce, tak môže dať aj kartu inej osobe- inú, s iným menom. Každý okolo tak má, práveže každý, kto platí kartou, by mal platiť len svojou kartou, nie kartou inej osoby.

guudy
17. jún 2024

@katkaleonard ty musis byt spoludisponent, potom mozes mat aj kartu.

majulienka27
17. jún 2024

V Prima banke máme k jednému účtu 2 karty.

ekira1
17. jún 2024

@namornicka áno, kolega to tiež má tak inteligentne a každú chvíľu sú v banke, čo im zablokuje kartu. Stačí ak on si kúpi niečo v obchode a v tom čase si manželka kúpi lístok na autobus na opačnom konci mesta a už im banka zablokuje kartu. Pretože nie je možné platiť jednou kartou na dvoch miestach v rovnakom čase.

maranco
17. jún 2024

@guudy FIO umožňuje vydať kartu aj pre nedisponneta, teda neuvidí pohyby na účte iba môže používať kartu na veci ktoré povolíš

Napríklad dáš dieťaťu kartu na výlet, vypneš výbery z bankomatu a platby na internete a bude mať iba povolené platby v obchodoch aj to nastavíš limit koľko môže zaplatiť a v ktorej krajine.

Alebo vystavíš kartu zamestnancovi a povolené bude mať ju používať iba na vklad tržby cez vkladomat, nebude môcť ňou vyberať z bankomatu ani nikde platiť.

vyrovnanaosoba
17. jún 2024

@katkaleonard jeden musí byť majiteľ a ten druhy disponent, ináč vám kartu nedajú. Každý bude mať na svoje meno. V nastaveniach potom môžete nastavovať limity, z ktorej karty co platiť, denný limit...atd

ekira1
17. jún 2024

@katkaleonard máme v TB jeden účet, ja som disponent, manžel má svoju kartu na svoje meno, ja svoju na svoje meno. Akurát ja mám aplikáciu a všetko nastavujem ja, platím cez ib ja. On môže kartu používať kedy chce, na čo chce, vyberať z pobočky tiež, má podpisové právo k účtu.

ekira1
17. jún 2024

@ekira1 ja som majiteľ 🙄 čítam disponent a už píšem disponent 🫢

guudy
17. jún 2024

@maranco ano, Fio hej, ale pisala som autorke k ich existujucemu uctu ;)

stormie
17. jún 2024

Ja mam v Tatra bankae tak nechapem preco vam povedali ze sa neda 🤷‍♀️ majitel uctu moze byt len jeden a karty mame 2 na dve mena, internet banking mame kazdy avojw prihlasenie a vieme platit a pozerat pohyby obaja, notifikacie chodia iba na jedno cislo a ucet vie zrusit len majitel, spoludisponent vie asi vsetko ostatne tiez robit, aj na infolinke podaju infomacie obom

melanta
17. jún 2024

@katkaleonard musíš byť disponent. Pár minútová návšteva pobočky. Môžeš ako disponent všetko, ako píše stormie, ale môže sa dať disponentovi iba karta a žiadne iné oprávnenia nie, čiže nemusí vidieť pohyby, nemusí mať prístup do apky/internet bankingu, majiteľ vie meniť limity na karte disponenta. Veľmi jednoduché.

mirkam3
17. jún 2024

@katkaleonard my mame Reiffku. Účet je manželov, vlastnú kartu mame obaja. Obaja sa vieme nalogovat do internetbankingu (každý mame v appke vlastný login) a obaja vidíme všetky pohyby, atd..zriadenie trvalo na pobočke naraz obom pár minút.

mistymay33
17. jún 2024

Manželom dajú aj dve karty k účtu, ale ona sa pýta na priateľa, na ktorého sa nevzťahuje BSM. Oni sú podla zákona pre seba cudzí ľudia.

mirkam3
17. jún 2024

@mistymay33 aha, môže byt, neviem ako presne je to s BSM v tomto prípade a čo všetko sa overuje. Kazdopadne, aj segra ma ten istý účet s jej manželom a oni majú rozdielne priezviska, určite nedokladali žiaden sobasny list pokiaľ viem.

luliu
17. jún 2024

@katkaleonard jasne, že Tatra to má, len za tú druhú kartu budeš platiť, v minulosti to bolo 1€ mesačne, teraz neviem

petruldo
17. jún 2024

@katkaleonard tatrabanka má určite možnosť vydať k jednému účtu 2 karty na rôzne mené. môj je účet a muž má vydanú debetnú kartu na svoje meno. akurát tá 2. karta je spoplatnená

ekira1
18. jún 2024

@luliu sa mi zdá, že stále je to 1€

beata_k
18. jún 2024

@katkaleonard Kazda banka. Ty samozrejme nemozes mat jeho kartu v apke. Ale mozes byt spoludisponent s vlastnou kartou v apke. Aj TB to tak ma.

maroskovac999
18. jún 2024

@katkaleonard uz ste vyriesila vasu situaciu?