Ahojte . Prosím Vás viete mi poradiť banku kde by sme s priateľom mali obaja kartu od účtu? UniCredit a Tatra banka nemá nič také a potrebovali by sme mať jeden účet a dve karty od neho nech si vie aj on vyberať peniažky aj ja . Ďakujem za každú radu. 🙂
Aj VUB ma.
Ja by som banku kvôli tomu nemenila. Dajte si obaja kartu do mobilu, budete ňou môcť platiť. A tou plastovou vyberiete raz za čas hotovosť pre oboch naraz.
mbank
ČSOB
@katkaleonard FIO zadarmo sú k účtu až dve platobné karty, a to prvá karta Visa a prvá karta Mastercard bez ohľadu ich vydania na majiteľa účtu či inej osoby; V ostatných prípadoch 3,99 € jednorazovo.
S platobnými kartami Visa máte neobmedzené výbery zadarmo zo všetkých bankomatov po celom svete.
S platobnou kartou Mastercard máte každý mesiac 2 výbery zadarmo z akéhokoľvek bankomatu na svete
Môžeš mu zapnúť aj disponentstvo k účtu buď len sledovanie pohybov, alebo aj zadávanie platieb.
@namornicka to je porušenie podmienok banky pre vydávanie kariet, PIN nemáš nikomu prezrádzať, ani požičiavať svoju kartu druhým
@namornicka mali sme to tak teda ja som mala jeho kartu v mobile a Tatra banka to po pár dňoch stopla že nie som majiteľ nemôžem to tak mať 🤦🏼♀️
@katkaleonard mám účet v TB a má k nej kartu aj môj muž, rovnako ja mám kartu k účtu môjho muža v TB. Neviem o tom, že nie je možné v TB, aby disponent nemal svoju kartu.
My mame VUB k jednemu uctu dve karty.
Ja som sa nestretla s tým, že by nemohli byť dve karty k účtu. Účet je na niekoho napísaný, ten majiteľ má kartu k účtu a ak chce, tak môže dať aj kartu inej osobe- inú, s iným menom. Každý okolo tak má, práveže každý, kto platí kartou, by mal platiť len svojou kartou, nie kartou inej osoby.
@katkaleonard ty musis byt spoludisponent, potom mozes mat aj kartu.
V Prima banke máme k jednému účtu 2 karty.
@namornicka áno, kolega to tiež má tak inteligentne a každú chvíľu sú v banke, čo im zablokuje kartu. Stačí ak on si kúpi niečo v obchode a v tom čase si manželka kúpi lístok na autobus na opačnom konci mesta a už im banka zablokuje kartu. Pretože nie je možné platiť jednou kartou na dvoch miestach v rovnakom čase.
@guudy FIO umožňuje vydať kartu aj pre nedisponneta, teda neuvidí pohyby na účte iba môže používať kartu na veci ktoré povolíš
Napríklad dáš dieťaťu kartu na výlet, vypneš výbery z bankomatu a platby na internete a bude mať iba povolené platby v obchodoch aj to nastavíš limit koľko môže zaplatiť a v ktorej krajine.
Alebo vystavíš kartu zamestnancovi a povolené bude mať ju používať iba na vklad tržby cez vkladomat, nebude môcť ňou vyberať z bankomatu ani nikde platiť.
@katkaleonard jeden musí byť majiteľ a ten druhy disponent, ináč vám kartu nedajú. Každý bude mať na svoje meno. V nastaveniach potom môžete nastavovať limity, z ktorej karty co platiť, denný limit...atd
@katkaleonard máme v TB jeden účet, ja som disponent, manžel má svoju kartu na svoje meno, ja svoju na svoje meno. Akurát ja mám aplikáciu a všetko nastavujem ja, platím cez ib ja. On môže kartu používať kedy chce, na čo chce, vyberať z pobočky tiež, má podpisové právo k účtu.
Ja mam v Tatra bankae tak nechapem preco vam povedali ze sa neda 🤷♀️ majitel uctu moze byt len jeden a karty mame 2 na dve mena, internet banking mame kazdy avojw prihlasenie a vieme platit a pozerat pohyby obaja, notifikacie chodia iba na jedno cislo a ucet vie zrusit len majitel, spoludisponent vie asi vsetko ostatne tiez robit, aj na infolinke podaju infomacie obom
@katkaleonard musíš byť disponent. Pár minútová návšteva pobočky. Môžeš ako disponent všetko, ako píše stormie, ale môže sa dať disponentovi iba karta a žiadne iné oprávnenia nie, čiže nemusí vidieť pohyby, nemusí mať prístup do apky/internet bankingu, majiteľ vie meniť limity na karte disponenta. Veľmi jednoduché.
@katkaleonard my mame Reiffku. Účet je manželov, vlastnú kartu mame obaja. Obaja sa vieme nalogovat do internetbankingu (každý mame v appke vlastný login) a obaja vidíme všetky pohyby, atd..zriadenie trvalo na pobočke naraz obom pár minút.
Manželom dajú aj dve karty k účtu, ale ona sa pýta na priateľa, na ktorého sa nevzťahuje BSM. Oni sú podla zákona pre seba cudzí ľudia.
@mistymay33 aha, môže byt, neviem ako presne je to s BSM v tomto prípade a čo všetko sa overuje. Kazdopadne, aj segra ma ten istý účet s jej manželom a oni majú rozdielne priezviska, určite nedokladali žiaden sobasny list pokiaľ viem.
@katkaleonard jasne, že Tatra to má, len za tú druhú kartu budeš platiť, v minulosti to bolo 1€ mesačne, teraz neviem
@katkaleonard tatrabanka má určite možnosť vydať k jednému účtu 2 karty na rôzne mené. môj je účet a muž má vydanú debetnú kartu na svoje meno. akurát tá 2. karta je spoplatnená
@katkaleonard Kazda banka. Ty samozrejme nemozes mat jeho kartu v apke. Ale mozes byt spoludisponent s vlastnou kartou v apke. Aj TB to tak ma.
@katkaleonard uz ste vyriesila vasu situaciu?
Fio banka