Dve karty - bankový účet

eleonora21
27. feb 2022

Ahojte prosím Vás viete mi poradit bankovy účet ideálne bez poplatku kde by mohli bytk nemu dve karty? Mám momentálne v slps ale zase dvihli poplatky tak chcem odísť. Takže ak viete o nejakom účte s dvoma kartami prosím poraďte. Nechcem už mať debetnú kartu a strážiť aby som v posledný deň mesiaca predvádzala peniaze. Dakujem

tosomja
27. feb 2022

@eleonora21 ja mam reifeisen, mam účet na moje meno s kartou a druhu kartu ma môj priateľ, nie je disponent, len majiteľom druhej karty.

eleonora21
autor
27. feb 2022

@tosomja No presne tak by som chcela. A mate obaja normálne karty áno? Nepotrebujete prevádzať peniaze alebo čo? A platí sa za karty?

buberova
27. feb 2022

Máme s manželom to isté v mbank. On je majiteľ účtu, ja disponent, máme 1 účet a k tomu 2 karty, vedenie účtu aj karty sú zadarmo.

petamich
27. feb 2022

aj my to tak mame v mBank - ucet je zadarmo a karta je zadarmo, ked sa urobi obrat nad 7E, disponentska karta je spoplatnena sumou 8E za vydanie a potom vzdy za obnovu = 1x za 3 roky

su tam potom nejake zlavy napr. ak mas aj uver a tak ale toto je zaklad

beata_k
27. feb 2022

@petamich Nezmenili nahodou cennik? Sa mi zda, ze za dodatkovu kartu sa uz plati kazdy rok.

petamich
27. feb 2022

@beata_k vies co teraz som to mrkla tak narychlo ale ktovie ci som nasla posledny cennik 🤷‍♀️
tak pre istotu autorka si to treba pozriet, aby som ta nezaviedla 😃

beata_k
27. feb 2022

@petamich Ale praveze tiez si nie som ista 🤭

eleonora21
autor
27. feb 2022

@petamich ďakujem tak pozriem aj mBank teda. Ja mám svoj účet v mBank ale chcem aj spoločný niekde inde ako slps

tosomja
27. feb 2022

@eleonora21 áno, platí sa z karty, aj vyberá z bankomatu. Z jedného účtu. A dá sa zablokovať keby ta nasral 🤣🤣

sisa_s
27. feb 2022

@eleonora21 aj fio ma rodinny ucet zadarmo, 2 karty zadarmo k tomu

bubuzu
27. feb 2022

@eleonora21 teraz sme to riešili s priateľom a narazili sme napr. na to, ze v mbank môžeš mať iba jeden účet (a pod ním napr. podnikateľský, sporiaci..) čiže jedno rodné číslo, jeden účet. My sme chceli pridať priateľa ako spoluvlastníka môjho bežného účtu, plus mu vydať kartu k tomu a nešlo to. Lebo aj on má bežný účet v mbanke, čiže nemôže byť spolumajiteľom ďalšieho. Disponentom ale áno.

eleonora21
autor
28. feb 2022

@bubuzu to mi nevadí kebyže je jedeajitel a druhý disponent len o tie dve karty mi ide

eleonora21
autor
28. feb 2022

@sisa_s ano? Pozriem to dakujem

maris5
28. feb 2022

@eleonora21 slsp neskutocne prestrelila podmienky na ziskanie uctu zadarmo.

bubuzu
28. feb 2022

@eleonora21 tak to sa dá a keď sme to porovnávali s fiom napr. , tak to vychádza o dosť lacnejšie, čo sa týka poplatkov za kartu

bubuzu
28. feb 2022

@sisa_s máte ho? Neplatíte mesačne za karty?

bory195
28. feb 2022

Riesenim by mohli byt platby mobilom, stiahnes kartu do mobilu a fungujes, ak ste naklonení digitalnemu svetu

sisa_s
28. feb 2022

@bubuzu mame 🙂 nie, karty su zadarmo 🙂 https://www.fio.sk/bankove-sluzby/bankove-ucty/...

eleonora21
autor
1. mar 2022

@sisa_s tak asi to fio vyskúšame. Ešte sa chcem spýtať ako sú riešené výbery z iných bankomatov a či sú spoplatnené prevody na iné účty. Dakujem

nikanu
1. mar 2022

Podľa mňa v každej banke ti k účtu vedia dať aj druhú kartu. My to tak máme vo vúb banke

eleonora21
autor
1. mar 2022

@nikanu nie všade sa dá. My máme momentálne v slps ale jedna je kreditná. A to ak nechcem platiť peniaze navyše tak musím na konci mesiaca vždy ustriehnuť vrátenie peňazí. A to veru nie vždy ustriehnem.a slps už išla poplatkami zase hore a nemienim im toľko platiť za tie hrozne slušný. Takže chcem zmeniť banku preto sa pýtam,kde by to bolo dobré. Ja do banky skoro vôbec nechodím všetko riešim z domu z mobilu. Takže skludom 364, fio a pod. Len nech sú to stabilné banky

luliu
1. mar 2022

@maris5 aké sú teraz podmienky? Ani neviem, že sa menili

maris5
1. mar 2022

@luliu prisiel mail pred par dnami. Podmienky: minimalne 3x trvaly prikaz a mesacne preuctovat kartou 500€, inak poplatok za vedenie karty 10€.

sisa_s
1. mar 2022

@eleonora21 2 vybery zadarmo v mesiaci, inak je tam mensi poplatok, prevody nie su podla mna spoplatnene 🤔 pozri cennik na stranke fio, urcite je tam vsetko 🙂

angie121268
19. jún 2024

Založte si Reifaisen banku tam je 5: kariet k jednému uctu