Dve cestovné poistenia

19. mar 2024

Dobry den,

Chcem sa spytat ci je mozne mat dve cestovne poistenia u dvoch roznych poistovni? V jednej je v cene storno poplatkov, druha ma zase vyssie sumy pri hospitalizacii atd...kupujem letnu dofcu a nechcem nechat nic na nahodu...musim poistovne nejak informovat ze mam rovnake poistenie ale u inej poistovne?

jarka_black
20. mar 2024

Aj bude poistná udalosť, uplatníte u jednej, presne podľa Vašich priorít. Netreba informovať.

fido69
22. mar 2024

Neinformuj. To nie je tvoja povinnosť. Pri škodovej udalosti si ju budú chcieť medzi sebou prehadzovať alebo rozložiť a budú z toho len komplikácie. 😉

autor
22. mar 2024

@jarka_black lenze jedna z tychto poistovni ma v podmienkacg ze je treba ich informovat ked mam rovnaky alebo podobny produkt u inej poistovne

fido69
22. mar 2024

Poistka je stávka na pravdepodobnosť ako v stávkovej kancelárii. Ak vsadíš na správny výsledok v troch stávkových kanceláriach, tak dostaneš vyplatené tri výhry.
Ak sa však poistíš v troch poisťovniach na rovnakú poistnú udalosť, ktorá nastane, tak namiesto toho, aby ťa každá odškodnila, budú si ťa prehadzovať ako horúci zemiak. Ja tieto veci zásadne neoznamujem. Nikde v zákone nie je taká povinnosť. Ty si platíš rôzne poistky u rôznych poisťovateľov (konkurentov), je to tvoje osobné rozhodnutie a ich zbytočná starosť. 😉

jarka_black
22. mar 2024

@fido69 Dobrý postreh. ✅️
V Uniqe to máme ošetrené takto - screenshot z VPP. Rovnako u životného poistenia sú limity v prípade niektorých pripoistení, to je asi u každej poisťovne.
Z toho mi vyplýva (myslím teraz z pohľadu klienta), že poisťujem sa primerane. Čo ale neznamená, že nemôžem kombinovať produkty.

Ak by niekto potreboval krátkodobé alebo celoročné, môžete si naklikať. Primerane. Väčšinou stačí balík Plus. Rodinám s deťmi odporúčam kvôli vyššej chorobnosti balík Extra, kde je storno dovolenky. https://www.uniqa.sk/online/?obtainer=73160277

autor
22. mar 2024

@jarka_black ano presne toto som citala, ale z tohto mi vyplyva ze uniqe nemusim davat vediet dopredu iba ked nastane skodova udalost...je tak?

fido69
22. mar 2024

@jarka_black Je to presne tak. Mal som poistenie cez MetLife (americká poisťovňa), keďže sme išli na určitý čas do Ameriky. Dieťa nám ochorelo. Žiadne služby, žiadna pomoc, nič. Sami sme si museli nájsť lekára a zaplatiť ho v hotovosti. Keď som požiadal o preplatenie, tak prvá otázka bola či sme poistený ešte v inej poisťovni. Mal som obrovskú chuť poslať ich do p...sej matere.

Chápem pokiaľ poisťovne spoločne poistia škodovú udalosť veľkého rozsahu, ktorá je nad ich finančné možnosti a vytvoria konzorcium ako napr. poistenie dvojičiek v New Yorku. Ale deliť si škodové udalosti v stovkách/pár tisíckach EUR/USD? To je len ich vychcanosť.

@autor Áno, keď platíš, tak sa ťa nikto na nič nepýta. Až keď sa stane škodová udalosť tak príde výsluch a zisťovanie či si si tie okuliare nerozbila sama, pretože si si chcela kúpiť nové... a potom zistia, že tvoja zmluva nepokrýva zdravotné pomôcky, ale len lieky predpísané lekárom. Takže ani teplomer ti nepreplatia. Celé poistenie je jeden veľký o..fajč.

jarka_black
22. mar 2024

Presne tak. Až keď k udalosti príde.
Plnenie napr. nákladov na liečbu je len raz. Ale úrazové či smrť by sa plnilo z oboch.

jarka_black
22. mar 2024

@fido69 Ofajč nie... Len treba vopred vedieť, čo to zahŕňa a čo nie. Poistenie je vo všeobecnosti dobrá vec, ale veľa negat. skúseností majú ľudia...