Dva príspevky na 2 stoličkové výťahy ZŤP

fobula
23. jan 2023

Zdravim, schválili niekomu stoličkovy výťah pre ZTP interierovy (Max príspevok) a k tomu ešte aj exteriérový (čiastočný príspevok) ?
Vraj by malo ísť o 2 rôzne žiadosti. Osoba žije v bytovke na 3.poschodi a aj vonku sú ešte schody.

kaktusik007
23. jan 2023

@fobula nie je mozne exterier riesit rampou - plosinou?

a ano, su to 2 rozne veci, takze 2 rozne prispevky.... stolickovy vytah pojde realizovat? nebude to vadit poziarnym predpisom?

fobula
autor
23. jan 2023

@kaktusik007 teoreticky.. ale osoba je ešte mobilná,len veeelmi ťažko s barlami. Ale ak by aj vonku bol výťah, bola by fyzicky nezávislá na 3.osobe. (a bolo by to jednoduchšie pre prekonanie schodiská).
Tak keďže to firmy realizujú bežné a majú na to certifikáty, tak asi poziarne musia spĺňať, ale teda, určite sa na to ešte spytam. A je to aj sklapacie, ak sa bavíme o priestore. Montuje sa to do schodov popri vnútornom zábradlí.

kaktusik007
23. jan 2023

@fobula ja viem presne na aky typ vytahu sa pytas - moja otazka bola o tom, ze ci to tam pojde montovat - lebo typy bytoviek su rozne a je z poziarneho hladiska nejaka minimalna sirka schodiska --- a darmo je to sklopne, ak neostane dostatok priestoru - takuto vec tam namontovat proste nesmies.

takze na tvojom mieste si prvotne preverim ci z poziarni-bezpecnostneho hladiska nad tym tam vobec mozes zacat uvazovat.

dalej - ak osoba je este mobilna - aj ked tazko - mobilna JE. teraz budu riesit prioritne diagnozy, vek a najma - ci je ekonomicke tento vytah zaplatit. To mas ako s prispevkom na auto - nema ho kazdy ztp, ma ho iba niekto.