Dražby bytov

12. okt 2024

ahojte. Ma niekto skusenost s drazbou bytu?

lucia11kob
12. okt 2024

Čo potrebujete vedieť

autor
12. okt 2024

@lucia11kob najlepsie vsetko... Overena stranka?

autor
12. okt 2024

@lucia11kob Najlepšie vsetko. Overena stranka?

lucia11kob
12. okt 2024

Chcete kúpiť v dražbe?

autor
12. okt 2024

@lucia11kob narazila som na par stranok a tak premyslam ci to nebude blbost. Ano kjpit

zic
12. okt 2024

Myslim(co som cital), je to vcelku zlozite a "nebezpecne". Musis na to mat vacsinou vlastne zdroje (nestihnes vybavit pozicku za kratky cas splatnosti) / zlozenie zabezpeky. Nehovoriac o vystahovani obyvatelov... ak by som s tym nemal nejake predosle mega skusenosti (pravnik, byvaly zamestnanec vymahacskej firmy apod), nesiel by som do toho...

autor
12. okt 2024

@zic dakujem

alickapusinka
12. okt 2024

Byt v dražbe sa da kúpiť len na hotovosť myslím že banka úver nedá ak je v dražbe.A dalšia vec vydraženu nehnuteľnosť môžu pôvodný vlastnici dať na súd.Pred časom bola reportaž v občanovy za dverami kde chlap tak kúpil dom v dražbe a pôvodný majitelia nápadli žalobu na súde tak chudák chlap nemá ani peniaze ani nebýva len chodil vtom čase pred 2 rokmi po súdoch už vtedy hovoril že 6 rokov.A ani penaize ani bývanie ešte musí platiť pravníka.To ja by som tak nekúpila.

autor
12. okt 2024

@alickapusinka tak to je smutne

lucinika
12. okt 2024

Úprimne? Dražby sú väčšinou dohodnuté. Pred časom sa konala dražba bytu v našom bytovom dome,má dražbe boli aj dvaja susedia ktorý mali o byt záujem. Prišiel istý chlapík z realitnej kancelárie,oznámil že sa zbytočne budú s peniazmi naťahovať, každému ponúkol 500 eur a nakoniec bol byť jeho. Predal ho za 3-nasobok ceny.

sasa1310
12. okt 2024

Musíš mať preukázateľnú hotovosť a až potom môžeš ísť vôbec do dražby. A vždy sa dáva dražobná zábezpeka ešte pred samotnou dražbou

autor
12. okt 2024

@lucinika aj som si myslela ze to je vopred dohonute…

fido69
12. okt 2024

@lucinika napísala "že sa zbytočne budú s peniazmi naťahovať, každému ponúkol 500 eur a nakoniec bol byť jeho. Predal ho za 3-nasobok ceny."

1.) 500€? Rychle by som ho poslal do psej matere.
2.) Byt kupil za 1/3 trhovej ceny? Tomu jednoducho neverím. Ani výkričná cena nebýva tak nízko, skôr cca 30% pod trhovou cenou. A ak ho chceli aj dvaja susedia, tak by bolo veľmi nepravdepodobné, že by ho kúpil za hubičku. 🤔

lucinika
13. okt 2024

@fido69 no pán mal očividne financie a mohli by dražiť do aleluja,aspoň tak mi to povedal sused ktorý sa dražby zúčastnil.

A áno,byť sa drazil lacno nakoľko nebol nikdy obývaný,z 3 izbového urobil 4 izbový,urobili tak laminátové podlahy, najlacnejšiu kuchyňu z ikey no a byt sa predal za cca 180.000 eur

melanta
14. okt 2024

@lucinika pán mal očividne financie a mohli by dražiť do aleluja - ale veď tak funguje dražba, že máš dostatok peňazí v hotovosti na to, aby si dražila. Nielen základnú vyvolávaciu cenu. Sused evidentne nemal, inak by sa nenechal kúpiť za smiešnych 500 eur, ak môžem na nehnuteľnosti z dražby zarobiť tisíce. Ja som vydražila 2 byty, dokopy som bola na 4 dražbách, na všetkých boli aj ľudia z realitiek, čo prišli ako veľký voda a hrdinovia a len v 1 z tých prípadov tie nehnuteľnosti získal realiťák.

petrusa87
14. okt 2024

My sme kedysi cca 9 rokov dozadu kupili dom v drazbe, vidiet sme ho osobne nevideli len pomocou fotiek, nik nemal o to zaujem len my a ano museli sme mat hotovost nan,, a sme radi, ze sa nam ta kupa neskomlikovala, po troch mesiacoch po odporuceni sme vylomili zamok a zacali ho prerabat,,,ale fakt chvalabohu ze tam nik nebyval

misanthropicdann
14. okt 2024

@lucinika dražba začína na hodnote nehnuteľnosti z posudku. Nieje možné aby sa predával za 1/3 ceny.