Drahšie energie

baska86
28. feb 2024

Ahojte,
minister financii oznamil, ze od 2025 zrejme nebude stat dotovat elektrinu a plyn, takze energie pojdu asi dost hore. Mame domcek na juhozapade slovenska, Uvazujem, ze by sme dali urobit fotovoltiku a tepelne cerpadlo. Teraz su tie dotacie z eurofondov, tak by bola navratnost asi rychlejsia. Mate to niekto? Viete odporucit firmu v BA a okoli?

anjelicek26
28. feb 2024

My mame elektriku zo strechy (ma to fakt zmysel len pri dobre orientovanej streche) a 80% elektriky rocne mame zo strechy... teplu vodu sme mali roky pred tym uz zo strechy pri 4roch paneloch stacilo (od aprila-oktobra sa nam prakticky neotocil plynomer) a teraz teda aj elektrinu a cela strecha pokryta...velmi fajn... tepelne cerpadlo zvazujeme, ale presvedcena este uplne nie som...

baximilian
28. feb 2024

@baska86
My máme od firmy Ecoprodukt. Sídlia v Prievidzi ale robia po celom Slovensku. Super bolo, že nám vyriešili celú dotáciu a dobrá komunikácia aj po inštalácii. Žiadne, že hotovo a už nás nezaujimate.

pe_mi
28. feb 2024

@baska86 poradiť firmu neviem,ale ako bolo vyššie spomenuté,tiež máme panely na streche na teplú vodu , kotol sa tiež u nás netočí od cca apríla do cca októbra.je to super pomocník.

jarka_black
28. feb 2024

@baska86 Najprv treba vyrátať návratnosť. Čo sa oplatí, v akom výkone, aby to dobre fungovalo.
Robím tieto veci často.

tilly
28. feb 2024

My máme od Mr.Fotovoltika a ja som veľmi veľmi spokojná. Vybavili komplet všetko aj elektrárne aj dotácie, nemala som žiadne starosti. Sú niekde pri Bratislave, alebo v ba, takže hneď prišli. Cenovú ponuku som mala veľmi rýchlo. Spolupracujú s yeti klíma, tí nám urobili klímu a teraz, keď svieti slnko a nie je taká zima, kúrime klímou, takže šetrím ešte aj plyn. Ja som nadšená. A pánov z mr.fotovoltika chválim kadiaľ chodím. Aj bazén nám robili s tepelným čerpadlom, ale to ešte dávnejšie. Šikovní páni.

veklipo
28. feb 2024

My mame solárne panely a FVE.
A vďaka Ficovi EU stopla posudzovanie výzvy č.4, takže s dotáciou najbližšie roky nerátaj.

dori2
28. feb 2024

@baska86 my mame tepelne cerpadlo zem voda a fotovoltaiku, teraz je zo len prvy rok riadne vsetko spustene, ale mesacne cisla su velmi optimisticke. firmu odporucit neviem, my sme na orave…

tilly
28. feb 2024

@jarka_black my sme to prerátali na cca 4-5 rokov. Ešte uvažujem, že kúpim malé elektrické auto, lebo mávame dosť prebytkov, tak by som jazdila v podstate zadarmo. Jazdím málo a už mám staršie auto, ktoré budem musieť vymeniť skôr či neskôr.

baska86
autor
28. feb 2024

@tilly dakujem za info, idem im skusit napisat, nech mi urobia cenovu ponuku.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tilly
28. feb 2024

@stastnamanzelka možno aj podľa toho, kde bývate. My vyrábame celkom v pohode aj v zime. Zima tomu nevadí, potrebuješ len slnko, toho je skôr na jeseň menej, ale teraz v zime bolo celkom v pohode. Aj teraz vyrábame.

marcellka32
28. feb 2024

Napíšete aj firmy, cez ktoré máte? Západné Slovensko..bol u nás jeden na konzultáciu a nejako nás nepresvedčil zatiaľ .. ďakujem

tilly
28. feb 2024

@marcellka32 ja mám z Mr.Fotovoltika a obrovská spokojnosť.

dori2
28. feb 2024

@stastnamanzelka my mame virtualnu baterku, cca za 5mesiacov uvidime prve taketo vyuztovanie

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tilly
28. feb 2024

@stastnamanzelka asi bude musieť zas prísť ten montér, aby to znova zapojil