Ahojte, mame uz jedno dieta, a velmi zvazujeme nad druhym. Po odcitani vsetkych zakladny vydavkov na byvanie mame 900€… isli by ste do druheho dietata? Hlava hovori nieco ine ako srdce…
Najjednoduchsie riesenie akehokolvek problemu je naist riesenie preco to nejde a hned mas pokoj.
Chces takto riesit dieta aj ty?
Je v tom zarátana už aj strava ? Ci len hypo a inkaso? Ak je to už po odpočítaní nákladov na stravu tak by som do toho išla.
@4stanka4 nie, len hypo a inkaso
Na stravu miniete cca koľko?
@4stanka4 nejakych 300-400€ cca, v zime viac ako v lete
@adka176 ani ja som este nezacala pracovat ;)
@martinmmartin ako rozmyslam tak rozmyslam, neviem co si tym chcel povedat
Ja nie, nám by to bolo veľmi málo.
Nám zostáva 1000 eur po odpočítaní komplet všetkého (aj strava, benzin, drogerka, paušály, komplet všetko) a sme si povedali že na ďalšie dieťa je to málo.
900 eur sa zda dost, ale pises, ze este 400 miniete na stravu, este minus tankovanie, drogeria/lieky, pausaly, satstvo... A ked budes na materskej, tak Vam neostane ani tych 900 eur, mne to pride dost malo po odpocitani vsetkych dalsich vydavkov...
@crazy_cat_lady ja som momentalne na rodicaku so synom, ma rok a pol
@autorka aha 🙂 no sama musis najlepsie vediet, ze kolko Vam realne ostane po odpocitani vsetkych dalsich vydavkov, vies kolko Vam zostava na konci mesiaca, tych 900 chapem, ze je "len" po zaplateni vydavkov spojenych s byvanim, ale nie su tam zapocitane ostatne veci..
@lienka175 Na všetko možné.. niečo sa pokazí v byte, treba kúpiť, 100-150 eur je preč.. chceme ísť na menší výlet, 100ka preč… ideme na narodeniny/svadbu/hocijakú oslavu, 100-150 preč.. stále je niekto z nás chorý, takže lieky, alebo zubár a pod. Potom občas treba aj nové oblečenie, topánky, hračky,…
Áno, 900e je slušná suma. Oblecenie môže druhé babo podedit, kocik mate snáď odložený ak ste uvažovali aj nad druhým🙂 pri najhoršom, môžeš ísť do práce ako ti skončí materska
kľudne to dáš... troška skromnosti zatiaľ a potom šup do práce.
900? ved to je lpre niekoho aj luxus. a nezabudni spolu s dalsim dietatom mas ''navyse'' k rozpoctu pridavok ci DB.
Ja mám dve deti. Mladsie 6 rocne. Ide do školy. Od jeho 1,5 roka pracujem. Keď tak počítam posledný rok, škôlka asi 20 eur mesačne, chodí za futbal za 10 mesačne. Oblečenie ma zvyčajne po staršom bratovi vratane lyzi, bicyklov. Na jedlo naňho miniem max 150 eur mesačne. Kúpaliska, výlety, aquaparku, detské kutiky chodíme, lebo na to máme. Ale nemuseli by sme chodiť... Rodicak a daň bonus naňho dostávam 200 eur mesačne. Keď bol ešte malý a chodil do jaslí, bolo to finančne narocnejsie. Aj 500 na jasle, ale zase som mala rodicak... A pracovala som. Keď som bola na materskej, to dieťa okrem plienok nestalo nič naviac. Toľko veci ľudia darujú, vyhadzujú. Takmer nič na to dieťa netreba kupovať.
Bol som nezamestnany a manželka mala part time za 350€, keď sme mali prve dieťa. Do toho sme platili 400€ hypoteku. Tak nežartuj.
chcel som tym povedat ze uz si sa rozhodla a tu hladas iba validaciu. Podvedome budes nazory co sa ti nepacia tak nejak ignorovat a spochybnovat ( u mna to moze byt inak a pod) a nazory co su v sulade s tvojim podvedomim budes brat ako pismo svate.
Rozhodnutie mat dieta alebo nie mas v sebe a uz si ho vlastne urobila, staci ho naozaj zo seba vykopat a hlavne byt k sebe uprimna a nesnazit sa samu seba oklamat.
Ľudia akože ja fakt nechápem ak je 900 eúr málo... akože koľko treba mať navyše pre druhé tretie štvrté dieťa? A akože keby sa vám pošťastilo tak čo? Potrat? lebo pane bože 900€ je málo...si robíte žarty tuuuu či čo?
To je totálny luxus.... lenže dnes sú ľudia rozmaznaní musia mať všetko totálne všetko... skromnosť nehovorí nikomu nič...
Niekomu stačí, ze mu zostane 900e a niekomu nestačí ani keď mu zostane 3000e. To je veľmi individuálne. Vidíš to aj na tých odpovediach tu. Jedna ti napíše, že jej nestačí 1000e v podstate ako vreckové, iná že je to v poriadku. Sama musíš vedieť aký máte štandard a ci si ochotná sa na pár rokov uskromniť kvôli ďalšiemu dieťatu. Neskôr, keď pôjdeš do práce aj ty, sa to ale zlepší...
Kazde dieťa si na seba “zarobí” sumou 200 eur, resp 160 od januára, takže nestresuj a maj ho🙂
Áno, ak by som po ňom túžila a cítila podporu v manželovi, tak by som išla.
Pravdaže, to je Normálne slušná suma
Ja mam 2deti a tisicku na vsetko z toho platim este poplatky za dom elektrinu plyn internet...
My sme si dovolili, ale my sme nenároční 😉
@adka176 urcite by som nesla na potrat. Ale rozmyslam tak, ze to kludne mozu byt dvojicky, tam bude treba nove auto, novy kocik, mame trojizback, cize zatial staci, ale do buducna nieco vacsie.. moze byt dieta chore, moze byt tehotenstvo rizikove a mozem byt v nemocnici, cize dvojrocny sam neostane a znizi sa prijem, hocikedy sa moze pokazit pracka, auto, za jednu opravu auta sme naposledy dali 500€. Bola som vyberat osmicky nedavno za 250€. A to mi este dve osmicky ostali. Dokonca aj manzel ich ma… moze prist nejaka choroba a znova sa znizi prijem… proste kalkulujem, lebo nechcem prezivat, ale ano, srdce mi hovori ze druhe dieta chcem
Vám zostáva ešte 900€ ? Kokso...a ty sa pýtaš či zvládnete druhé dieťa? Poznám xy rodín, ktoré majú po 3-4 deti, matka ešte ani nezačala pracovať a ty sa toto opýtaš?