Dobrý deň, má niekto s tým skúsenosti? na stránke píšu "potvrdenie o absolvovaní preventívnej stomatologickej prehliadky z predošlého kalendárneho roka v prípade žiadostí o ošetrenie zubného kazu"
Mám preventívku iba z tohto roka, takže mi to zamietnu ?
pri prispevku na nezmluvneho lekara som si nie ista, ci tam musi byt preventivka - ved to je vlastne ten point - nezmluvny lekar neberie peniaze od Dovery, logicky Dovere je suma-fuk ci mas alebo nemas preventivku. ja si uplatnujem prispevky u nezmluvneho zubara a ten mi vzdy schvalia, nic ich nezaujima
tak to moze byt dovod zamietnutia - preco ho nemas? nemaju reg. pokladnu?
Riesila som to isté- nezmluvného zubára berú ako akéhokoľvek iného nezmluvného lekára. Uhradia ti teda “benefit”- preplatenie návštevy nezmluvného lekára, teda ti dajú 80% z toho, čo by za daný úkon zaplatili zmluvnému lekárovi. Preventívka v tomto prípade nehrá žiadnu rolu
no ale oni to nemaju napisane pri tom zmluvnom lekarovi o tej povinnej preventivke, to maju pri zmluvnom. ignorovat co - ten qr? to myslis?
ja vidim problem v tom qr kode, v kazdom pripade nahraj doklad, nic ine nepotrebujes urobit a budes cakat
Prehliadku musíš mat za predchádzajúci rok, ak chceš preplatiť. A ja som zbehla do pobočky, teta to urobila za mňa. Tam sa aj popytas
@hortenziaj pošli link alebo screenshot, kde sa to píše na stránke Dôvery prosím
@lenkahvh ja mam len info od pani, ale aj ak máš zmluvného stomatológa a nemáš prehliadku z predchádzajúceho roka, tak si tiež všetko platíš sama ako samoplatca.
@lenkahvh ja som tiež info o prehliadke nikde nenašla ale mne bez problémov preplatili všetky úkony, prehliadku som mala. Manželovi nepreplatili a požiadali ho o doklad o absolvovaní prehliadky za minulý rok. Takže mne to vychádza tak ze to preplatia len vtedy ak tu prehliadku máš.
@hortenziaj O zmluvnych sa teraz nebavime, to je ina vec. Ten lekar od nich dostava peniaze za vykony, su v nejakom vztahu. Pri nezmluvnych to na stranke neuvadzaju ako podmienku a to je podla mna dolezite, je to jednoducho zavadzanie. Chapem asi princip - dokazat, ze sa o zuby starate pravidelne, ale ak to nie je nikde napisane, nie je to fer. No autorka posle ziadost a oni sa jej ozvu - potom sa pribeh uzavrie 🙂 mozno sa dozvieme, ak napise 🙂
@lenkahvh no mne to teta nechcela v pobočke vziať ze nemám preventívnu. Musela som jej doniesť ten papier (rok predtým sme chodili do PL, tam dávali papier o absolvovaní, ten som im posielala ale nemali ho v systéme). Ale myslím ze tak ako som popísala by to malo fungovať aj u nezmluvnych, že tam tiež budeš figurovať ako samoplatca, že proste nemáš prehliadku, nemal by si mat nárok na preplatenie, aspoň mne to dava logiku. To by ma potom vyšlo lacnejšie ak nemám prehliadku ísť k nezmluvnym ak mam u svojho zmluvného platiť plnú sumu.
@stannkal ak by to bolo 15€ tak ano, ale mne vratili asi ze 4,50€ 🙈 na 60-70€ ucte a to som sa fakt dobre zasmiala. Oni maju proste tabulky a je im jedno kolko ty zaplatis, vracaju podla ich cennika ale ked mas zmluvneho zubara to uz vedia preplatit kludne celu sumu za ten isty zakrok - nechapem v com je to pre nich rozdiel.
Okrem toho som si musela dat dopredu schvalit zakrok (vrtanie, blomba), potom dat potvrdit tlacivo, poslat a cakat …. Nie mne to za to nestalo a druhy krat som to ani neskusala absolvovat
dnes som zaplatil za trojlôžkovú výplň z fotokompozitu 50€...koľko by mi dôvera cca vrátila cez tento príspevok ?
menší update: Takže dentálnu hygienu mi preplatili v plnej výške 35€, ale ošetrovanie kazu mi nepreplatili, keďže som nemal prehliadku z minulého roka, škoda bol som zvedavý koľko z 50€ by mi vrátili - trojlôžková výplň z fotokompozitu
@tyler91 hlvne si zisti kolko ti z realne zaplatenej ceny zaplatia. Co viem tak to maju rovnako ako union a za osetrenie u nezmluvneho zubara ti preplatia sumu podla ich tabuliek, takze napr za osetrenie kazu to bolo doslova par €. Koli tolkym potvrdenia a vybavovaniu sa to ani neoplati, skusila som raz a druhy krat ani nejdem skusat