Dotácie na peletovú pec do domu.

kikimon88
23. jan 2020

Dobrý deň, neviem či to bude mať úspech tu nejaký ale skúsim. Je tu niekto taký kto bral alebo ide hrať dotáciu na peletovú pec do rodinného domu? Proste niekto kto má s tým skúsenosť? Čo všetko to obnáša, treba splniť a všetko okolo toho a vedel by poradiť? Ďakujem za odpovede 🙂

supucka
23. jan 2020

@kikimon88 moji rodičia to v novembri robili len netuším co všetko a co bolo treba bohužiaľ

kikimon88
autor
23. jan 2020

@supucka aha 😁 ďakujem 😊

supucka
23. jan 2020

@kikimon88 no nie je začo 😊😊😊😊

aniele
23. jan 2020

My sme pred pár rokmi žiadali. Na peletkový kotol aj solárka. Nič zložité. Oni sami nám dali potrebné papiere (potvrdenie zhody atď.). Zoznam požadovaných dokumentov by mal byť aj na nete. Potom som to všetko odniesla na SIEA a bolo. V kancelárii v BB boli maximálne ochotní. Potom ešte bolo treba čosi doplniť, lebo, klasicky, nariadenia sa menia za pochodu, ale nič vážne.

kikimon88
autor
23. jan 2020

@aniele a koľko to trvalo vybaviť?

aniele
23. jan 2020

@kikimon88 To si už nepamätám. Vravím, vtedy sa tam čosi menilo vo vyhláške, tak sme museli dopĺňať, čo to pozdržalo. Na stránke ale vidím, že sa už čosi pomenilo a je to podelené do kôl podľa typu. Pozerala si to?

kikimon88
autor
23. jan 2020

@aniele áno, pozerala ale ja sa tomu celkovo nejako nerozumiem. Pýtam sa to pre svokrovcov.

aniele
23. jan 2020

@kikimon88 Je tam ponúknutá možnosť konzultácie. Ja by som tam asi zajtra zavolala, prípadne si dohodla rande, keďže, ako som vyrozumela, 25. 2. začína prihlasovanie pre kotly. Je elektronické a suma je asi obmedzená, teda, kto prvý podá... Tak aby mali veci pripravené.

kikimon88
autor
23. jan 2020

@aniele ďakujem pekne 😊

saskia_98
23. jan 2020

My sme brali cca 2 roky dozadu. Kedze mi ho robila firma, oni sa postarali o papiere, ja som podopisovala len nejake udaje. Co sa tyka ceny, nepamatam fakt 😏 matne sa mi zda ze 5000€ stal alebo tak nejak no a este hovorili ze mozu prist aj na kontrolu ako to je spravene, ale nikto zatial nebol. Dotaciu nam dali, s tym nebol problem.

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz