Ahojte ,dnes som dostala papier zo školy na dotáciu na stravu.Co to znamená že budem platiť za dieťa menej za stravu?A môžem kyto žiadať keď poberám daňový bonus na dieťa?Ako to je?
A plus ešte, aká výška réžie sa u vás platí, ale v každom prípade je výhodné poberať dotáciu na stravu
@mamula20 v škôlkach to není až tak mierny doplatok, keďže tam je dotácia len 1.40
@janka54321 dotácia je 2.10 a 2.30
ahojte, prvýkrát počujem (čítam) o nejakej dotácii, keďže správy nečítam. píšete, že nezáleží na tom, či poberám DB. kto má na takúto dotáciu nárok? Ďakujem.
Od 1.5.2023 môžeš mať dotáciu na stravu a daňový bonus súbežne, už sa to nebude vylučovať. Treba podať žiadosť
@janka54321 Druhý stupeň a platím za stravu 44 eur mesačne
@ysseba Teda keď požiadam o tú dotáciu na stravu budem mať nárok naďalej na daňový bonus?Nechcem o to dôjsť.
@janka54321 n prislo zo skolky ze dotacia za obed 1,40 ..takze si zaplatime desiatu olovrant plus reziu 0,20 centov na den...
Prečo to nespravia automaticky ale potrebujú na to papier?
Autorka - nie, neprídeš o daňový bonus. Tá podmienka odtiaľ od 1.5. vypadla.
@slavkadi Ďakujem za vysvetlenie,super tak to podpíšem a zajtra odovzdáme triednej.
ako je možné, že ja neviem o ničom? myslím tým zo strany školy. týka sa to aj detí na 8-ročnom gymnáziu? myslím tým deti, ktoré by na bežnej ZŠ navštevovali II.stupeň?
@panelacikova nie netýka
@krajinka aha, tak tam je pes zakopaný. ale inak je to smiešne. to akože moje dieťa neje alebo je menej, než jej rovesníci na ZŠ?
Vidím, že naša škola ma opäť kopec času. My sme ešte nedostali nič.
@katka2602 do 10.5 má škola predložiť zoznamy UPSVaR
@janka54321 čiže to platí od 1.5. ale zoznam majú dať až 10.5. ? Na tlačive co je vyššie je dátum 10.04. Čiže predpokladám, že do 10.4. musia mať všetky žiadosti, aby to stihli spracovať všetko, či?
@katka2602 áno platí to od 1.5 a zoznamy majú byť odovzdané do 10.5 , daný stravny mesiac prebieha
@katka2602 a to, že tam na tlacive je dátum 10.4 je narozhodnuti SJ resp. zriadovatela ..ja mám dátum odovzdania do 31.3
@janka54321 len naša ŠJ zatiaľ nič nedala, preto ma to prekvapuje, lebo skoro všetci okolo to už majú. Asi idem písať učiteľke ci nieco o tom nevie.
@katka2602 skor volaj do SJ, veduca ta bude isto presnejsie informovat
@krajinka mozem sa opytat..dcera teraz nechodi na obedy no od septembra bude..musim teraz tiez poziadat o to radsej aby sme mali barok na dotaciu..ci myslite ze sa bude dat aj pred nastupom do dalsieho rocnika?
@88bambulka88 teraz sa ziada dotacia na obedy do konca skolskeho roka, nevedno co bude od septembra
@88bambulka88 o to sa bude žiadať až v termíne do 10.8 ...čiže na konci roka by mali SJ zisťovať záujem, teda brat návrhárky resp.prihlasky...teraz je dotácia platná v MS do 31.8 ...a ak je letná škola v ZS (napríklad počas koróny bola) tak to platí aj tam
Dotácia, teraz nemá vplyv na daňový bonus, čiže môžeš brat dotáciu aj daňový bonus ..neviem, ako máš staré dieťa, teda či navstevuje prvý alebo druhý stupeň ZŠ a koľko platíte za stravu (v ktorom finančnom pásme je vaša škola)...ale dotácia na stravu 1 stupeň ZS je 1,90 a 2.stupen 2,10