Dotácia na rozvoj podnikania z úradu práce

30. júl 2024

Ahojte. Zaujímalo by ma na aké netradične projekty ste dostali (kľudne aj ľudia , ktorých poznáte ) dotáciu na rozvoj podnikania z Úradu Práce. Nemyslím také tie klasické veci ako je u mužov napr stavebná činnosť alebo u žien kozmetický Salon alebo prevádzky rýchleho občerstvenia , ale skôr tie netradicnejsie projekty ma zaujímajú.

alickapusinka
31. júl 2024

No to ťa čaká poriadná úradnická tortura. Peniaze nedostaneš všetky. Musiš si zaplatiť podniakteľský plán ten odovzdáš na UP.Ale nie vždy schvália dotaciu ak napríklad sú u vás 2 prevadzky rovankeho typu a TY chceš otvoriť 3 vtedy zvažuje komisia či schvália Ti podniakteľský plán budeš musieť obhajiť pred komisiou.To že si dáš vypracovať za svoje peniaze plán neznamena že TI schvalia dotáciu.Peniaze dostaneš v dvoch splátkach. Prvú do 30 dni 60% a po roku ak preukažeš že si správne využila prostriedky tak doplatia TI 40%.Lenže TY si musiš zvažiť či TI to bude stačiť na podnikanie.Dalej nesmieš živnosť prerušiť 3 roky musiš v kuse podnikať nesmieš zavrieť prevadzku do 3 rokoch lebo dotaciu budeš musieť vrátiť.Počas 3 rokoch budu k tebe chodiť kontroly musíš ich strpieť.To znamena hygiena, daňový úrad, SP.TY do 3 rokoch budu chodiť takmer nonstop.Po roku ideš na UP na prehodnotenie a potrebuješ dalšie papiere aby TI doplatili 40% penazí.Ak sa im niečo nebude zdať a niečo porúšiš už 40% dotácie nedostaneš.Samozrejme úrady DU,ZU SP,ZP, všetko čo TI nadiktuju musiš splniť ináč dotáciu nedostaneš.Podnikateľský plán Ti enmôže urobiť hoci kto oni napísu že kto TI ma plán vypacovať a samozrejme nie je to lacne.A platiš z vlastneho vrecka.