Počuli ste o nejakej dotácií na prerábku domu? Vola sa to obdnov svoj dom mate skusenosti? Ako to funguje
@colsami mate skúsenosť...žiadali ste si?
Ahoj, my sme sa zapojili do 3. výzvy.. Mame schválený príspevok, momentálne zateplujeme.
Ano mam skusenost, ano ziadali sme pre sestru a vybavovala a aj kompletizovala som jej vsetky papiere aj dokumentaciu ja. Preto som Ti dala web, lebo to tam mas vsetko krasne popisane.
Dôležité je vedieť, ze náklady najprv zaplatíš ty a stat ti ich preplatí. Po správnom zdokladovani všetkého reálne najskôr o rok
ano svokor je vo vyzve
uz finisuje
ale pozor. to nie je ze ja kupim okna za 5000 eur a oni mi 4000 preplatia, zateplim za 5000 a 4000 mi preplatia, na vsetky prace je stanoveny cennik
Ja som sa bola pytat osobne. Mna zaujimalo len zateplenie plasta, ostatne je urobene. Najprv treba dat urobit tepelny certifikat, kolko % bude energeticka uspora. Musi byt minimum 30%, aby si sa mohla vobec prihlasit do vyzvy. Potom si treba este pred vyhlasenim vyzvy ( teraz bude vyhlasena c.6) vo vlastnom zaujme tu vyzvu otvorit, pozriet a pripravit si potrebne doklady, ze ked sa budes hlasit, aby si nemusela po byte nahanat papiere, ktore k tomu treba a zdrziavala prihlasena. Potom sa ini zaujemci nemozu pripojit a system kolabuje. Tak mi to bolo laicky povedane. Na zateplenie nie je potrebna certifikovana firma, moze si to ziadatel urobit aj sam a 1m2 je pevne stanovena suma 84€. Treba robit fotodokumentaciu povodneho stavu, aj po realizacii. Rovnako po ukonceni znovu energeticky certifikat. Preplatia oba certifikaty, kazdy 250 €. Treba potvrdenie o ulozeni stavebneho odpadu na oficialnu skladku a ohlasenie rekonstrukcie na stavebny urad. Ked schvalia ziadost, vec sa ma zrealizovat do 10 mesiacov.
Ano, tu mas vsetky informacie co Ti k tomu treba:
https://obnovdom.sk/