Dobrý den, chcem sa opytat je tu niekto kto ma manžela vojaka alebo v štatnej službe????? My s manželom dostavame obaja danove bonusy na deti (tych 21 eur) aj mne to chodi so socialky a manzelovi do vyplaty. Je to v poriadku lebo nikde neviem najst ci sa stal omyl, alebo oni ako štatna služba maju ine systemy platenia.... či je to protipravne alebo ok..... Ak my viete niekto poradit budem vdačna 😉
a nepomylila si sa? lebo zo socialky chodia pridavky na deti .... a danovy bonus dostava len pracujuci rodic pripadne rodic na invalidnom dochodku ...
no mam dojem ze danovy bonus berie iba jeden z rodicov a to pracujuci ty ako na materskej nemas narok, socialka plati rodinne pridavky nemylis si to ? s danovym ze ti to vyplaca socialka?
ahoj, to co tvojmu manzelovi odratavaju z dani a teda ma + k vyplate je danovy bonus a to co poberas ty je pridavok alebo prispevok na dieta neviem presne ako sa to vola, to je uplne ina vec ako danovy bonus.
ak by ste to dostavali obaja, je to protipravne. na danovy bonus ma narok iba jeden z rodicov. ale ako pisu kocky vyssie, ty kedze nemas zdanitelny prijem bonus mat nemozes, takze mas pravdepodobne pridavky na dieta a muz danovy bonus - toto by bolo ok..
danovy bonus dostava len pracujuci rodic, pokial si na MD, tak nemas nan pravo
tvoj manžel poberá na dieťa daňový bonus a ty dostávaš z úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, oddelenia štátnych dávok prídavok na dieťa. je to všetko v poriadku, tak to má byť. Nemusíš sa ničoho báť.
daňový bonus môže dostávať len jeden z rodičov t.j. pracujúci....ty zo sociálky dostávaš prídavky na deti , určite nie vyplácaju daňový bonus..
Tiež myslím že len jeden
Môj muž poberá daňový bonus na tri deti, dávajú mu to do výplaty. Ja som musela napísať vyhlásenie, že si neuplatňujem daňový bonus.
neboj sa danovy bonus nepoberas, to su urcite pridavky 🙂
Bonus davaju muzovi do vyplaty 21,41 ecok a tebe z uradu prace posielaju pridavok na dieta v sume 23,10 e,to su dve odlisne veci,nic vracat nebudes 🙂
danovy bonus na dieta si moze uplatnit vzdy len 1 z rodicov, nikdy nie obaja 😉
ahoj, daňový bonus ti určite nechodí zo sociálky, môže si ho uplatniť len jeden z manželov u zamestnávateľa, resp. pri ročnom zúčtovaní dane alebo daňovom priznaní za predchádzajúci rok, ak si ho neuplatnil počas celého obdobia, keď mal nárok.
Podeľa mňa môže daňový bonus dostávať len jeden s rodičov a bude to treba vrátiť. Pozri na www sociálnej poisťovne.