Ahojte,co si mysliste?dostaneme este hypoteku ak ja o 2 tyzdne pojdem na matersku,v tejto praci pracujem od 1. februara 2021,manzel tiez menil pracu,tiez zacal pracovat 1.februara 2021.On ale dostal zmluvu na dobu urcitu,cize iba do augusta ma zmluvu.Jednu hyppteku uz mame,a potrebujeme este dokoncit dvor,potrebovali by sme este cca 15000€ aby sme vsetko dokoncili.Podla Vas bude problem ze ma manzel zmluvu na dobu urcitu a ja pojdem na matersku?Este som zabudla napisat,ze ja zarabam 520€ v cistom,manzel 800€ v cistom.
Dakujem za odpovede
Ano, myslim si, ze za tychto podmienok a auz existujucej hypoteke to bude problem.
My sme to mali takto pred 2rojmi-ja na rodicaku 220eur vtedy,muž zamestnaný ale už 9rokov na dobre platenej pozicii2000-3000eur ... Vďaka nemu sme aaabsolutne nemali problém a to sme už jednu hypotéku na 40 000eur ešte splácali a brali sme 80 000, pri vašich platoch to bude ale komplikované,nepíš koľko už hypo máte,načo ste ju využili , možno by stačilo zájsť do banky kde.mate hypo a spýtať sa či sa nedá navýšiť aspoň o tých 10 000
V prvom rade nepôjde o hypo ale úver, jde sú vyššie úroky a iné podmienky. Hypo ručite domom, no ty ním už rucis. Problém je i pp na dobu určitú, banky väčšinou vyžadujú aby 3 m pred ešte mal platnú vpracovnu zmluvu.
Čiže naj riešenie je refinanc úveru ( nižšie úroky), ale to najpev treba dokázať navýšenie hodnoty nehnuteľnosti.
podla mna nie - pri dobe urcitej musi zmluva koncit menej ako o 3M co manzel nesplna (ak mu konci v auguste tohto roku) a materska je akceptovana ako prijem iba do vysky rodicovskeho prispevku, kedze je vyplacana "iba" 34 tyzdnov
a problemov tam moze byt viac - hodnota nehnutelnosti nemusi postacovat, niektore banky maju aj minimalnu sumu hypoteky = brali by ste iny typ uveru s podla mna neunosnou urokovou sadzbou v situacii aku pises
a refinanc vam nemusi vyjst prave kvoli prijmu aj ked to by bola cesta - pri refinancovani sa podmienky ziadatelov posudzuju nanovo
ta doba urcita konciaca v auguste bude asi problem....
ano podla mna to bude problem. Jednak druhu hypo nedostanete, to jedine navysit tu prvu. A ak uver spotrebny, tak to by sa vam predrazilo a tie zmluvy, MD, nizke prijmy - to podla mna nevyda. Podla mna skor este pockajte a vydrzte... dvor dokoncite postupne.
určite bude problém. Od augusta v podstate príjem iba materská
Dnes čo viem, tak je to dosť problém. Kamoška majú o niečo lepšiu situáciu ako ty a teda nedostali. Keď už jednu máte tak to bude komplikovanejšie.
a okrem príjmu ide aj o to, na koľko máte ohodnotenú nehnuteľnosť a koľko % vám to robí. Lebo keď chcete novú hypotéku, tak už to bude bezúčelová s vyšším úrokom. Keďže ďalšiu nehnuteľnosť nekupujete. Čiže založenú budete mať pôvodnú nehnuteľnosť čiže je dôležité aby to nepresiahlo 70 % z hodnoty a samozrejme dôležitý je aj váš príjem.
Nie.
nechodte do toho tak nebude zatial dvor porobeny urobite postupne alebo neskor ked pojdes pracovat aktualne nemas vhodne podmienky platove atd a vas eprijmy su dost nizke na to ze uz jednu hypo mate
@taskataska zase niekto musi mudrovat🤣 a ty si myslis ze keby sme to nezvladli tak by sme chceli hypo na posraty dvor????vazne???100% muzovi predlzia zmluvu,s ovela vyssim prijmom,ale banky to nezaujima,kedze o tom nema papier…no leto pride teraz,teraz by vedel na dvore pracovat…Sme slusne pracujuci ludia,tak prosim ak nevies nic tak bud ticho,dik
Ostatnym dakujem za odpoved😊
Ja si myslim ze
@taskataska ti to napisala ako to je. Prijem mate dokopy dost na hrane si myslim. A ked mate uz hypo a od toho ju odrataju plus este nejake bezne vydavky na zivot .. ved skuste co vam v banke povedia😊
@nelca0510 to je jedno, že rodičak je sociálna dávka, ale banky to rátajú ako príjem.
Ja to mám tiež z banky, a nielen ako info, ale ako osobnú skúsenosť. Keďže som pred pár rokmi bola na materskej, keď sme chceli brať hypo, tak nám nevyšiel príjem, museli sme počkať, pokiaľ budem na rodičaku a nebol problém
@sasa1310
@taskataska vidis tam niekde otazku ci to zvladneme alebo nie??preco ta to vlastne trapi??
poprosim ak mi nevies normalne odpovedat tak uz viac nekomentuj,…dik
a mimochodom samozrejme mame tolko nasetrene keby sa nieco stalo tak by sme mohli kludne zit dalej aj mesiace bez prace.Ale tie peniaze nechceme minat na dvor prave kvoli tomuto…vlastne ani nechapem preco to pisem tebe🤦🏼♀️
ak je to takto tak predsa pocakjte kym muzovi zvysia plat a daju zmluvu na dobu neurcitu a potom si refinancujtena a navyste existujucu hypo o sumu na upravu dvora
@loginexistuje dakujem za odpoved,hej asi budeme musiet cakat,len som sa spytala ci nahodou by sa nedalo teraz aby vedel na tom pracovat kedze je take dobre pocasie😊
Nooo myslím si, že je to taká nešťastná kombinácia a prikláňam sa k tomu názoru, že lepšie bude ak si počkáte, pokiaľ bude mať manžel zmluvu na dobu neurčitú. Potom by to malo už pekne výsť
Podľa mňa áno. Materská sa berie ako príjem, len manžel má ešte len na dobrú určitú (detto aj ty).