Dostanem zvýšenú hmotnú núdzu?

janolaura8065
30. okt 2023

Zdravím, potrebovala by som vedieť že či dostanem zvýšenu hmotnu núdzu alebo nie a že či teraz som v hmotnej núdzi alebo nie pretože bola som na pnke nemohla som si isť odpracovať tie hodiny na aktiváčne kôly zdraviu nakoniec na mňa tlačila pani zo sociálky že mám si nájsť prácu pritom pani ktorá rieši dôchodky no ktorá určuje kto má nárok a v koľkych percentách ma nárok na dôchodok tak ta pani mi dala nepriaznivý stav lenže pani ku ktorej som sa hlásila povedala nech si nájdem prácu nakoniec som si našla lenže ten pán z agenturi mi dal zmluvu ako dohodu lenže odpracovala som len jeden deň a už ma nevolá tým pádom som stratová po obidvoch stránkach si myslím lebo ten pán mi zavolal nech si idem po ukončenie zmluvy a zo sociálky mi volali nech sa dám vypisať a mam odniesť ukončenie k ním do 3 prác. dni ale teraz neviem dala mi ukončenie lekárka 31.10.2023 a teraz neviem či mám nárok na to aby som dostala zvyšenu hmotnu núdzu alebo nie a či teraz som v hmotnej núdzi alebo nie a ak nie tak čo je najlepšie pre mňa momentálne keďže môj zdravotný stav je taký že nemôžem nič ťažke dvívať nemôžem sa stále zohynať nemôžem nič také čo mi uškodí na zdraví nemôžem byť ani v teple ani v zime proste v prostredí kde je akurátne taktiež nemôžem pracovať pretože mam doma dieťa 3 ročné samozrejme nepoberám rodičák a je prihlasený v škôlke kde aj chodíl mesiac lenže učiteľka povedala nech ostane doma lebo stále kakal do slipkov a má zlozvyk palec si dáva do pusy namiesto cumlíka od narodenia a stále mu teču slinky pritom už ma všetky zubky neviem čo a ako to riešiť a ako ďalej postupovať ďakujem

alenah31
30. okt 2023

@janolaura8065 píšeš strašne zmätočne - ty si evidovaná na ÚP a už ti hmotná núdza bola priznaná? Si na PN - máš aj vyplácané nemocenské (z tej dohody - máš dohodu oficiálne oznámenú na ÚP) ? Nepriznali ti ID - znamená to, že nemáš splnené podmienky pre nárok, si aspoň ZŤP? Máš niekde na oficiálnom posudku akú prácu môžeš resp. nemôžeš vykonávať či si sa zdiagnostikovala a podmienky si určila ty sama? Pokiaľ nič z toho - máš dieťa - na dieťa je súdom určené výživné od jeho otca? Pokiaľ nie - nemáš momentálne nárok na žiadne dávky od štátu formou hmotnej núdze či náhradného výživného.

olimuc
30. okt 2023

Zalezi na tom, kde byvas - sama ? S manzelom, s rodicmi? Ak s niekym beru sa do uvahy jeho prijmy

alickapusinka
30. okt 2023

To sa nevolá hmotná núdza ale aktivačný príspevok musíš pre obec alebo mesto robiť do mesiaca 80 hodín za to dostaneš 74 eur a normálna sociálna dávka je tiež toľko lebo kamoška ma toľko mi hovorila. A však ak neodpracuješ tých 80 hodín do mesiaca môžu ťa vyradiť a nedostaneš ani tých 74 a budeš musieť sa nahlásiť do SP ako samoplatca 6 mesiacov. Ak máš papier od lekára že pre niečo nemôžeš a ukážeš úradníčke vtedy je to iné ale samovoľne ak neprídeš tak ťa môžu vyradiť. Ak zo zdravotných dôvodov nemôžeš pracovať tak nárok na tu dávku za odpracovanie nemáš.

riyadh
30. okt 2023

@janolaura8065 tak ze pojdes konecne makat lenivica, a neviem kolko rokov sedis doma to sa ako venujes dietatu ze este pouziva plienku na velku, a co ty vlastne chces, mas neaku oficialnu diagnozu? Ze nemozes pracovat? Ci len tvoje vymysla nie a lenivost... A takych to mame zivit

mogaa
30. okt 2023

no niekto si kráti dlhú chvíľu počas prázdnin😉

oli18
30. okt 2023

@janolaura8065 chcez invalidny, lebo nemozes tazke dvihat? A kto ti dvihal 4 deti? Myslis, ze my mozeme tazke dvihat? Ale musime. A musime aj pracovat a zarabat, lebo stat nam neda prispevky, ako tebe. Takze sup, sup do roboty. Stat nepotrebuje 25 rocnych invalidov. Mas cely zivot pred sebou, treba detom zabezpecit vzdelanie a z hmotnej nudze im ho nezabezpecis.

ivuska027
30. okt 2023

Nad žiadnym invalidným dôchodkom ani neuvažuj. Najprv musíš mať riadne odrobené roky. A za čo konkretne by ti ho mali dať? Zapal švindlov? Keď odrobis rok, dva, čo myslíš, koľko Ti dajú? 30€ 😅 Keďže si v poslednej robote vydrzala až 1 deň, tak to Ti teda držím palce. Ak máš naozaj 25rokov, tak sa spamätaj dievca veľmi rýchlo.

mamina7070
1. nov 2023

hlavne prestan deti robit ked ich nemas z coho zivit 😉 na ostatne je len jeden liek a to je praca a nevyhovaraj sa na dvihanie teplo zimu den a noc 😂

lasenkajani
20. sep 2024

Ahoj tiež by som sa chcela informovať manžel poberá hmotnú nudzu aj na bývanie co mam keď chcem aby som poberala ja aby bola pripísaná na mňa musím znova podať žiadosť prosím