Ahojte Babenky.
S priatelom zijeme v anglicku uz skoro rok. No ale ako to tak byva chut po domove je silnejsia. Planujeme sa vratit a zacat rodinkarit na slovensku.
Pozerali sme po domcekoch a bytoch. Nuz ale tu zacina byt zadrhel. Chceli by sme zobrat pozicku na Slovensku.
Viem ze vybavenie hypoteky nieje jednoducha zalezitost. Ale chcela by som sa opytat ak Banka uvidi ze mame na ucte nasporenu vyssiu ciastku. Je nejaka moznost ze nam banka schvali uver bez problemov?
Viem ze po spravnosti by sme mali predlozit vyplatne pasky ale zial mame len v anglicku a tie myslim ze pre slovenske banky neplatia.
Ak mate nejake skusenosti po vrateni zo zahranicia s vybavovanim hypoteky prosim napise. Dakujem ;)
Jediná možnosť, zamestnať sa na Slovensku,mať prácu minimálne tri mesiace a na dobu neurčitú a pokial máte nasporene,problém nebudete mať
Ďakujem Baby 🙂
@labutienka333 skuste nejakeho financneho poradcu. Mavaju lepsie vztahy s bankami ako siroka verejnost a vacsinou vedia s bankou vyjednat aj individualne podmienky pre ludi, ktori nesplnaju standardne podmienky bank
@labutienka333 ak viete vydokladovať príjem zo zahraničia + výplatné pásky + pracovnú zmluvu s povolením tak to nebude problém a ak máte našetrené aj vlastné prostriedky tak to je len vo váš prospech.
Ďakujem za všetky rady. Veľmi si to cením 🙂
Urcite sa da vybavit hypoteka, ak mate prijem v Anglicku. Moja kamaratka to akurat teraz riesi, len treba mat aspon 20% hodnoty nehnutelnosti v hotovosti + samozrejme treba zdokladovat prijem z UK. Tiez by som sa obratila na poradcu, ale nejakeho dobreho. My sme mali problem s poradcom, nakoniec nam odporucil realitak dobru poradkynu,s ktorou vsetko islo potom hladko.
@szaylent Vieš, prečítala som si v Tvojom profile, že pracuješ vo finančnej sfére, že si bol v minulosti risk analytik - tzn. = máš úplne iné postavenie, máš úplne iné ,,známosti" a taktiež, isto nie si čisto ,,nezamestnaný" človek - takže Tvoja rada bola úplne mimo.
Vieš, ja som tiež na RD s oficiálnym príjmom iba 200,- eur mesačne a dostala som hypotéku 120tis. Eur, ale taktiež mám úplne inú pozíciu ako bežný človek, keďže som tiež vo finančnej sfére.
Ľuďom treba poradiť tak, ako je to reálne možné vybaviť, nie ako sa k čomusi dostanú ,,vyvolení". Také rady sú na hooooo...... a ja osobne som na nich maximálne alergická.
Nič v zlom 🙂
@szaylent a nerobis si tak nahodou len reklamu?
nejak sa mi bije tvoja informacia o nezamestnanosti s tym co mas v profile 😅
"O mne: Ahojte, pracujem vo finančnej sfére. Manželka mi odporúčila modrý koník - ona je farmaceutka - tiež mnohým z Vás už pomohla. Viem že je to hlavne stránka pre mamičky, ale bavia ma financie a rád pomôžem, poradím, alebo konzultujem. Mám radosť ak viem pomôcť - i keď aj na diaľku. Rady sú úplne zadarmo. Nie som žiadny kvázy poradca po 2 týždňovom školení, pracoval som ako risk analytik v banke, a už určitú dobu sa venujem ako full time - poradenstvu. Teším sa na všetky otázky a témy vo fórach."
libka1 - bingo. Ak banke priznal, že je nezamestnaný, nie je možné, že mu schválila HU. Jedine ak o tom nevedela, ale potom si neviem predstaviť,, ako mu overili príjem, jedine ak im ho sfalšoval 🙂
Banky príjem zo zahraničia akceptujú, treba si zistiť, aké má ktoré podmienky a čo všetko máte k tomu príjmu doložiť.
@libka1 - prečo každý závidí? A čo je na tom že sa podelím o svoje vedomosti a skúsenosti? Všetko čo som písal a píšem je pravda, a sorry že niekedy je na plač čo sa tu číta a neinformovaný informuje neinformovaného. A v prípade ak by sa mi niekto ozval že potrebuje pomoc, čo je na tom zle? Hm? Či ste len obyčajné negáčky? :D
@baboobchod No neviem si predstaviť ako by ten príjem sfalšoval - nakoľko každá banka si v dnešnej dobe overuje tvoj príjem na SP - je prepojená s SP - čiže príjem sa sfalšovať len tak ľahko nedá v dnešnej dobe. Ale z vlastnej skúsenosti viem, že ak ti chodia na účet dosť vysoké sumy a požiadaš o úver, tak v určitých prípadoch si tvoj príjem nepreverujú a ani ich nezaujíma-stačia im tie mesačné sumy na tvojom účte. 😉
@101lucia mne kedysi jedna kocka pomohla, ja som v bankach nepochodila. Ale je pravda, ze nie vsetci su taki, tiez sa mi snazili kadeco naponukat, tych som poslala rovno do teplych krajin. Ale ja mam aj pozitivnu skusenost, takze by som nehadzala vsetkych do jedneho vreca. Treba hned na zaciatku povedat, co chces a o co nestojis a niekedy ich par vystriedas. Ja som to vtedy brala tak, ze je to stretko za ktore nic nedam, kedze som bola nie v najlepsej situacii. Ale to uz je aj 8 rokov dozadu
@labutienka333 Na vsetky uvery potrebujes dokladovat svoj prijem...hlavne hypoteky. Iba PSS da pozicku aj bez dokladovania ale to musis byt ich klient a mat u nich zalozene sporenie...aspon nam tak bolo povedane.
Aby si dostala hypoteku tak by si mala byt zamestnana aspon 3 mesiace. Tak odporucam najst si pracu na Slovensku a budete to mat ,,jednoduchsie,,.