Dobry den, prosim vas poradte kto sa do toho realbe vyzba, ziadne dohady prosim 🙂 manzel bol 3 mesiace na urade prace na podpore, zvysne mesiace pracoval a mal v hrubom dokopy cca 6000eur. Moze si poziadat o doplatenie danoveho bonusu na dieta v danovom priznani, za tie 3 mesiace co bol na urade prace a teda bonus nepoberal? Dakujem 🙂
@kikusikkk V rocnom zuctovani alebo v danovom priznani si moze dodatocne uplatnit mesiace, ktore si neuplatnil..
@maximiliana dakujem 🙂
@kikusikkk a uz neplati ani obmedzenie minimalneho prijmu, len mu prerataju co zarobil na cely rok a podla toho budu pocitat danovy bonus
Ja som nastupovala v juni z rodicaku po MD naspat do prace, muz nepoberal bonus a mne vtedy v danovom doplatili za mesiace 1-5 vtedy.
@maximiliana dakujem, teraz pozeram ze som sa aj sekla vo vypocte, ten prijem rocny je vyssi
Vravi, ze piste, ti co sa vyznate.
manzel nech si poziada o rocne zuctovanie dane, do 15.2. najneskor, v ziadosti oznaci ze uplatnit DB za cely rok. Vypocitaju, ak mu to sumami vyjde, tak mu to samozrejme doplatia.
@simca06022011 mozem ti napisat ip?
Môžem sa opýtať ak muž poberal daňový bonus za mesiace 1/7/8/9/10/11/12 celoročný príjem do 6000€ môže žiadať aj za zvyšné mesiace daňový bonus??
Na daňový bonus majú nárok len zamestnaní ľudia, či?