Ahojte,
chcem sa vás opýtať, či máte nejaké tipy na "domácke" šetrenie peňazí? Ak poznáte nejaké chytré triky, pri ktorých vydržím dlhšie ako týždeň a podarí sa mi niečo našetriť, budem vám vďačná.
štrenie je ako vlohy, buď vieš šetriť alebo nevieš a podľa mňa sa to nedá naučiť...nikdy nepochopím, že si ženy prídu po rady na MK ako šetriť. Veď to musíš vedieť sama. Jedz celý mesiac suché rožky a ušetríš asi 300€ na jedle. Dobrá rada?
Nemíňaj zbytočne a máš ušetrené. Keď máš potrebu všetky peniaze minúť to už bude ťažšie udržať.
Takých rád je mrte, po celom internete. Ale my nevieme, kde máš ty svoje slabiny, kde sa dá šetriť u teba. Svoje poznáme.
ja stále tvrdímže to musíš mať v sebe... ja keby som mala aj miliony - šetriť budem stále.
potraviny nevyhadzujem, varím podľa sezóny, kupujem veci v akcii, aj oblečenie sa dá kúpiť v akcii - na konci sezóny mikina pre dieťa 5 e - tak kúpim o číslo väčšiu,
do obchodu je ideálne chodiť so zoznamom a toho sa držať, u nás žiaden alkohol sa nekupuje, rešt, nenavštevujeme.... sladkosti obmedzujeme - radšej ovocie .... zeleninu si pestujeme...
Zle polozena otazka.Otazka mala zniet:"Ako zvysit mesacny prijem"😉Nz.
Všetci ľudia nevedia šetriť, to musíš mať v sebe, ja som si vždy a aj si viem ušetriť peniaze a popritom mi nič nechýba. Hlavne sa treba vyhýbať zbytočným nákupom, človek je zahlteny vecami, ktoré ani nepotrebuje. Keď chceš ušetriť na strave, vždy si pozri akcie a var jedla, ktorých ingrediencie sú práve lacné. Nenakupuj zbytočnú a predraženú kozmetiku. A čo sa týka oblečenia, to nemá absolútne žiadnu hodnotu, sú to handry....nepotrebuješ značkové. Potrpim si jedine na topánkach, ale tie sa nekupujú často
@jozko_z_lesa a preto sa prikrývame takou perinou na akú máme.. to vieš 4 deti čosi stoja... 😉
Tiez neviem setrit, tak som to vyriesila tak, ze peniaze, ked mi pridu, hned posielam na sporenie, z ktoreho ich nemozem len tak vytiahnut. Peniaze na pravidelne vydavky mam tiež osobitne.
@sosana123 každý mesiac si odložím niečo bokom z výplaty sú to menšie čiastky 20-30-50 podľa toho koľko dostanem výplatu a potom ku koncu mesiacu keď vychádzam tak niečo prihodím( nie vždy)
Tak isto mám dva účty na jeden mi chodí výplata a na druhy ostatné príjmy a iba jeden používam neprehadzujem si peniaze naraz. Nemám peniaze na kope aby som nemala pocit, že mám peniaze😅😂
Na jedle sa da setrit. Ze nechodis po restauraciach ale varis si doma. Zo surovin, ktore si nakupis v akcii 😃 Potom vypinanie vody, svetla, vytahovat elektroniku zo zastrcky, v zime menej kurit 😁
Ja šetrím tým, že som ubrala na sladkom, veľmi veľa som minala na sladkosti. Už pozerám ceny potravín, nie iba hádžem do košíka. Casto nakupujem v akcii, doma máme vždy v sobotu prívarky na obed s volským okom. A jedla varím doma, občas ak je to nevyhnutné dáme restiku. Prikurujeme krbom cez víkendy.....
To človek asi musí mať v sebe... Ja to nemám 😂 ale držím palce, možno baby dobre poradia
Jej super,dajte prosím foto pokladničky,ja dávam do hrnčeka,ale vždy niečo sa nájde☺️,a potrebujem niečo vybrať.
@eskop Prepáčte prosím ,ja som príspevok pre Vás o tej pokladnice dala nižšie bez označenia Vášho mena ☺️
@amanda1977 takéto.. to len vyrezete nožíkom.. takže ja šetrím už nejakú dobu a kým nebude plná nevyberie a dcérka má takú tiez😊
Z mojej strany setrenie zacina tam, ze zbytocne nebeham do obchodu, cize ziadne take ze zbehnem pre 2 jogurty, ci cerstve pecivo...lebo este prihodim toto a hento a 2 jovurty ma stoja tak 30e . Obmedzit reštaurácie, prípadne raz za cas donaska (vtedy clovek usetri na pití, lebo si da bud vodu zadarmo alebo nieco co uz doma je kupene.