Ahojte dá sa na kľúč postaviť dom za 120 000 eur? Mám pozemok o výmere 800 M2. Zdedila som ho. Som sama a neviem či sa do 120 000€ zmestim. Ďakujem za rady.
Dá sa, svojpomocne. Ale, keďže si sama budes.na všetko potreboabr firmy. Takže za mňa nie
V akej lokalite?
@hipuska píšem o dome na kľúč..nie o stavbe postavenej svojpomocne
@obkladac áno? Od firmy ?
@klarissa25 to som robil ja nie firma
@obkladac lebo ona sa pýta na dom na kľúč od firmy...nie na postavenie domu svojpomocne...
@klarissa25 ja viem čítať, a mám aj prehľad o cenách
autorka pozri si napr. katalóg domov Prodom
tam máš pri každom dome cenu svojpomocne a na kľúč - samozrejme že približne
@obkladac o cenách aké si berú firmy ? To asi nie...určite ti firma nepostaví dom 100m2 za 120 000 myslím teda hlavne dom na kľúč...čiže už všetko...
@klarissa25 keď hovoríš nie tak nie
@obkladac no akurát staviame dom. Teda stavia nám ho firma. A áno holodom nás vyjde 116000. Ale to len holodom😉
@klarissa25 vidíš toto bude o mesiac holodom a je tam 60000
@obkladac ale stavias si ho sam😉
niekdo tu dačo zdedil? 😇 velmo rád pomôžem 🙂
@klarissa25 60000 mat+40000 práca a ešte máš 20000 dph
@obkladac no ved samozrejme to je ten rozdiel firma a ty sám...len ona to chce od firmy
@klarissa25 myslíš že nieje firma ktorá to spraví za 40k
@obkladac určite nie 🤣
@klarissa25 napíšem ti jeden príklad
známy si dal robiť ponuky na elektroinštaláciu dom 130 m2
známa firma ponuka 8000 €
Druhá ponuka 3000€
Nakoniec to robil sused za 500 + materiál 1500€
Skoro každá firma robí niektoré práce cez subdodávky.
Aký veľký dom stál 116000?
Menší domček na kľúč by si za tú cenu mohla mať.
@obkladac ty si šikovný
všetko závisí od veľkosti domu, od toho ktorá firma ( niekedy výjde lacnejšie partie, niekedy firma), aký terén ( je rozdiel základy 2 DT nad zemou a 4 dt nad zemou), aké materiály ( obyč. plastové 3 sklo biele okná, iné eurookná), či portál na terasu, alebo len dvere..........) je veľa vecí, ktoré robia cenu domu. Ale áno, teoreticky sa dá. ale ak niektopovie, že to stojí napr. 90 000 , tak si k tomu treba pripočítať tak 20% navyše. Vlastná skúsenosť. 🙂
@deti95060810 ked si na tom prodome kliknes dalej, tak pisu "Nakoľko rodinný dom musí byť plne funkčný, musíte okrem domu počítať aj s nákladmi na:
prípojky inžinierskych sietí
spevnené plochy okolo domu
oplotenie
terénne a sadové úpravy
kuchynskú linku
krb
nadštandardné stavebné materiály
a podobne.
Ďalšie náklady nevyčíslené v cene môžu byť napríklad poplatky za odvoz a uloženie zeminy a stavebného odpadu, zariadenie staveniska a ostatné vedľajšie rozpočtové náklady stavby." A sme s cenou niekde uuuplne inde. Takze za mna nie, dom sa za 100 000 plne funkcny firmou a na kluc postavit neda 😏
@obkladac ty asi nerozumieš co píšem. My máme zmluvu s firmou. Ktorá ma zase nejaké zmluvy s firmami co robia základy, strechy omietky a podobne....
https://www.domnamieru.sk/projekty-domov/alfa/100 - my máme tento, predlžený o 2 m a rozšírený o 0,4m. Pred 5 rokmi sme sa nasťahovali a vtedy nás stál cca 100000 komplet s kupelnou, kuchynou a oplotením.
Pozrite si stránku Mipav.sk .Máme od nich 10 rokov dom a sme veľmi spokojní.
Malinký domček možno áno...