Dôchodok - vysoký stupeň invalidity

ferenco22
23. mar 2024

Poradí mi niekto mam schválené zťp s zo sprievodcom dali mi bielu palicu lupu v rozhodnutí mi píšu že mi dajú kompenzáciu peňažnú nevie niekto v akej výške a či musím niečo urobiť aby som to dostával a čakám na invalidný dôchodok zvyšuje to šancu na schválenie keď mám vysoký stupeň invalidity

enusamt
23. mar 2024

Co sa tyka kompenzacii, tak sa podavaju ziadosti. Neviem ci toto uznali automaticky.

K tej druhej otazke - nie.. Kazde schvaluje iny urad, podla svojich tabuliek. Jedno s druhym nesuvisi..
Napriklad ja ID mam 45%, ale tzp 70%

egonsk
23. mar 2024

@ferenco22 wow.. ako si zvladol MK a zalozenie prispevku? Neber to v zlom, len moja predstavivost tohto ukonu akosi pokulhava, ked si zoberiem ako neoptimalizovane je tento web spracovany aj pre citacky...

zuzanazu85
23. mar 2024

@egonsk si zlý,ou a au 🤭

ferenco22
autor
23. mar 2024

@enusamt ďakujem pekne

mogaa
24. mar 2024

@ferenco22 inak sa schvaľuje stupeň invalidity pri ZŤP a pri ID....schvaľujú to uplne iní posudkoví lekári, pri ID sú iné kritériá...záleží hlavne od konkrétnej diagnózy a od stupňa ochorenia...nie každý s rovnakou diagnózou dostáva rovnaké percentá invalidity...

ferenco22
autor
24. mar 2024

@mogaa toto mi napísala lekárka čo to znamená na internete to neniZ:Nystagmus horizont.o.u.

Atrophio n. opt. o.u.

Praktická slepota