Dobry den, nemam o tom takmer ziadne info, ale zvazujem pripoistenie v socialke. Snazime sa otehotniet a moja otazka znie: je mozne este urobit to tak, ze by som to zaplatila raz, dva krat a potom by som sla na marodku.... a potom by som si narokovala na vyplatenie? kamaratka to tak tusim urobila a dalo sa. ze vedela ze ide na umele, dala si to, zaplatila tusim raz alebo dvakrat a potom jej vypisali rizikove (nemusela platit do socialky ako na marodke) a mala narok. ci je teda mozne doplatit si do najvyssieho vymeriavacieho zakladu. Dakujem
toto viem aj ja, ale ona si to dala uz po zmene. 🙂
@zuzanapo ked si si nikdy neplatila , tak nemôžeš sa pripoistiť a ísť na PN ... lebo z toho pripoistenia potrebuješ mať zaplatených 270 dní v posledných dvoch rokoch ... čo ty mať nebudeš.
Takže ak by si sa ty pripoistila a šla na PN tak PN nedostaneš, a aj počas PN musíš zaplatiť tie odvody ...
Dakujem, ved nevadi, neide o peniaze 🙂
ahoj, chcem sa opýtať či to ešte platí, ked si budečm platiť dobrovolne sociálku a plánujem ísť na umelé oplodnenie tých 270dní ešte platí, to sa ako ráta 270dní do pôrodu,kolko by som dostávala vtedy materskú? dakujem
@zuzanapo neviem,ale zda sa mi,ze sa to uz zrusilo,alebo sa to neoplati uz,.....alebo je to vysoka suma co je potrebne zaplatit,