dobry vecer zienky🙂mam k vam prosbu viete mi dakto poradit ohladom dobrovolneho pripoistenia?platila som si ho vzdy na cas mala som tu najvyssiu..lenze mala som stanoveny datum kedy mi to konci 29.10.2012 ..chodila som to platit priamo do pokladne,lenze ked som sa opytala tych zien co sedia tam v tych kreslach ci mam vsetko ok a ci je vsetko zaplatene povedali mi ze ano .lenze ked som isla o mesiac a daco na socialku s muzom len tak z nenazdajky som isla sa opytat ci mi tam daco nevzniklo a ta zena ma normalne zarazila ze tam mam nedoplatok 40eur..a kedze to bolo po 8.dni v mesiaci kazala mi to vyplatit..ze matersku budem dostavat aj po vyplateny..lenze ked prisiel den porodu a nasledne vybavovania materskej prisel mi list s odvovodnenim ze posledny mesiac oktober nebol vyplateny do 8.takze tym padom mi narok na materske nemam :(je tu niekto kto by mi s tymto problemom pomohol alebo poradil co robit?ked som sa bola stazovat pani ma odbyla zo slovami ze ked podam odvolanie alebo to dam na sud nic s tym neziskam iba dobry pocit na dusi pretoze oni su zakonom chraneny
ahoj je tu uz zalozena stranka Dobrovoľné nemocenské poistenie najdi si ju tam su super baby poradia ti aj mne poradili 😉
idem pokukat🙂
ohladom toho DNP, nezmenilo sa to od minuleho roka? nejakym zakonom??? stale si mozem priplatit a dostavat vacsiu matersku ci rodicovsku?
@zalka platila som od januara, februara... tych 9 mesiacov.. do skoncenia toho poistenia.. a .. teraz by som mohla byt tehotna, mozno 3-4tt (to len odhadom), a stale pracujem... co este potrebujes vediet? 🙂 ... vyslo by mi to pripoistenie? ci sa prihlasit znovu? co by som mohla urobit?
@os samozrejme že ti v ýjde ... a tehu sa berie od poslednej menštruácie .. kedže ti menzes mešká tak si tehu cca 6t ..
ak chceš MD z maxima tak najvyšší čas sa prihlásiť na DNP z rozdielu maxima 1179 eur a tvojej hrubej mzdy ...
ak stačí MD z DNP z minima .. tak sa prihlás na DNP z minima 393 eur na 7 dní potom DNP zruš .. a budeš mať ochrannú lehotu .. ale potom je aj podstatný termín pôrodu .. a tiež kedy ti to DNP skončilo v min. roku ... presný dátum.
@zalka ahoj zalka prosim ta o radu kamoska je na predlzenom neplatenom rodicovskom,nepracuje.malu dala do skolky moze byt poldna alebo cely den v skolke mala.aby ona mohla byt do 6r na neplatenom rodicovskom.platia jej odvody do dochodku a zdravotnu? A este jej mama je na urade uz jej skoncila podpora prepustili ju.stale je na urade ptihlase .co za nu odvadzaju ked je na urade iba zdravotne,ci aj do dochodku?dakujem za radu
@zalka dieta chce dat na cely den. A ci jej budu platit zdravotnu a dochodkove do toho 6r malej.?prispevok neberie.prihlasi sa chce na neplateny predlzeny rodicovsky,ma ist na socialnu poistovnu ci staci len na zdravotnu to nahlasit .kde sa ma ist nahlasit?a teda vsetko jej budu platit ale mala len 4h v skolke dlhsie nemoze byt.dakujeme
som z toho zufala..a najviac ma mrzi ze som do toho vrazila450eur a ako keby som ich len za psom hodila