Dobry vecer potrebujem radu ,budem vdacna za kazdu jednu odpoved ....Bola som v piatok na urade prace (prepustali viacero ludi ) Ide o to ze pani na urade mi povedala ze mi chyba 2 mesiace aby som mala narok na podporu v nezamestnanosti, ze sa mam informovat na Socialnej pois. Ci si mozem doplatit poitku v nezamestnanosti???Pride mi to ako blbost ....Alebo ako to je nevyznam sa v tom ...dakujem
Samozrejme to nie je blbosť.Chybaju ti odrobené 2mesiace, aby si splnila podmienky, na uznanie podpory.Takze máš dve možnosti doplatiť si ich a samozrejme k tomu zdravotné poistenie ako samoplatca a nemôžeš byť evidovaná na ÚP a budeš mať nárok na podporu 6 mesiacov alebo nedoplať a tým pádom si bez nároku.
@ovaaa a mozem to vyplatit rovno na raz???lebo niekde som citala ze sa to musi vyplatit v mesacnej faze ..dakujem
nie je dôležité že to vyplatíš naraz...ty sa prihlásiť od do teda napr.od 15.12.2023- 15.02.2024 , takže následne sa vieš prihlásiť na UP až 16.02.2024, spätne sa prihlásiť samozrejme nedá
@mogaa dakujem pekne
Doplatiť môžeš ale nesmieš byť evidovaná na UP ... resp. môžeš byť môžeš si zaplatiť 2m ale musíš odísť z UP .. a ked sa opäť vrátiš tak budeš mať nárok na podporu.
Dúfam, že som to napísala jasne.