Dobrovoľné poistenie v nezamestnanosti, ak nie som zamestnaná

10. dec 2023

Dobry vecer potrebujem radu ,budem vdacna za kazdu jednu odpoved ....Bola som v piatok na urade prace (prepustali viacero ludi ) Ide o to ze pani na urade mi povedala ze mi chyba 2 mesiace aby som mala narok na podporu v nezamestnanosti, ze sa mam informovat na Socialnej pois. Ci si mozem doplatit poitku v nezamestnanosti???Pride mi to ako blbost ....Alebo ako to je nevyznam sa v tom ...dakujem

zalka
10. dec 2023

Doplatiť môžeš ale nesmieš byť evidovaná na UP ... resp. môžeš byť môžeš si zaplatiť 2m ale musíš odísť z UP .. a ked sa opäť vrátiš tak budeš mať nárok na podporu.
Dúfam, že som to napísala jasne.

ovaaa
11. dec 2023

Samozrejme to nie je blbosť.Chybaju ti odrobené 2mesiace, aby si splnila podmienky, na uznanie podpory.Takze máš dve možnosti doplatiť si ich a samozrejme k tomu zdravotné poistenie ako samoplatca a nemôžeš byť evidovaná na ÚP a budeš mať nárok na podporu 6 mesiacov alebo nedoplať a tým pádom si bez nároku.

autor
11. dec 2023

@ovaaa a mozem to vyplatit rovno na raz???lebo niekde som citala ze sa to musi vyplatit v mesacnej faze ..dakujem

mogaa
11. dec 2023

nie je dôležité že to vyplatíš naraz...ty sa prihlásiť od do teda napr.od 15.12.2023- 15.02.2024 , takže následne sa vieš prihlásiť na UP až 16.02.2024, spätne sa prihlásiť samozrejme nedá

autor
11. dec 2023

@mogaa dakujem pekne