Ahojte, viete mi poradiť, že keď sa chcem prihlásiť na dobrovoľné nemocenské poistenie v Sociálnej poisťovni k dátumu 1.2.2018, tak mi tam stačí zájsť v ten deň a v ten deň spraviť aj prvú úhradu poistného alebo radšej deň vopred?
@bale1rinka a teda dobrovoľne nemocensky poistená budem až od toho 8.2.? Ci keď sa prihlásim 1.2., budem už od toho dňa nemocensky poistená, len dátum splatnosti za mesiac február bude 8.2.?
@viki_lv nemocensky poistená budeš od 1.2.2018,ale ak by si napr išla na PN a PN máš od 2.2. tak musíš predtým zaplatiť aby ti PN dali, závisí na čo to chceš. najlepšie je ísť tam 1.2.2018 ona nech ti od toho dňa vyráta prvú platbu a zaplatiť to 1.2.2018.
@bale1rinka ďakujem, chcem to kvôli materskej. Ide mi len o to, že keď tam prídem 1.2., aby som hneď od toho dňa bola poistená
@viki_lv a si nezamestnaná?
@viki_lv podmienky a všetko okolo toho ti oni presne vyrátajú a povedia, platí sa vždy k 8 dňu v mesiaci, čiže keď tam pôjdeš 1.2.2018 tak ti vyrátajú podľa vymeriavanieho základu ,ktorý si sama zvolíš koľko máš na deň platiť eúr a prvú platbu urobíš 8.2.2018 alebo už 1.2.2018 za ten jeden deň a zvyšok 8.2.2018 je to na tebe, podľa toho načo to potrebuješ...či chceš tým niečo získať...