Ahoj baby neviete mi povedat presny datum odkedy je mozne podat danove priznanie? Myslim co najskorsie, da sa to uz v polke januara?
@matusik90 podľa tlačív... okolo konca januára, ale niekedy aj až v druhej polke februára...
@miskooo1987 dakujem.. Cize je to individualne a neda sa to dopredu predvidat? Nemozte mi dat nejaky link na ktorom to zverejnuju?
@matusik90 potom to, ze odovzdas DP tak skoro, ti nepomoze k tomu, aby si mala € skorej na ucte...
@matusik90 tu sú: https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-s...
Napr FO -A má rovnaké aj 2018, aj 2019
@miskooo1987 to je sice pravda ale kym nevydaju nove tlaciva tak nikto netusi ci bude to iste tlacivo aj pre FO A
@simonah73 áno, to oznámi až niekedy na konci januára...
@veronikaszabova ja to neriesim kvoli tomu tak ku dovodom sa nevyjadrujte prosim.
@matusik90 tak ono to človeka pomerne zaujme, keďže asi nenájdeme osoby čo rieši v auguste kedy najskôr môže podať DP...
Mozes ho podat hned na zaciatku januara. Ak by menili tlaciva, tak vas budu kontaktovat a prepisete to do aktualneho. Rovnake datumy, vsetko. Tiez som to raz tak podavala.
@matusik90
@matusik90 no tento rok som podávala DP za seba 8.1. prekvapivo po mnohých mnohých rokoch mali tlačivá danová správa pripravené .
To čo píšu mnohí vyššie to platilo ešte v roku 2019 a skôr, tlačivá boli elektronické veľmi neskoro ... ale tento rok sa to zmenilo, tak verím a dúfam, že v tomto režime pôjdu aj dalšie roky.
@miskooo1987 preco je to divne? Co ak napr. Clovek chce vycestovat na niekolko mesiacov, chce to mat poriesene co naskor a proste len neriskovat pokutu?
@miskooo1987 nie je na tom nič divné, dôvody sú rôzne napr. ak niekto potrebuje zdokladovať príjem napr. pri hypotéke alebo úvere, prípadne pre súd alebo ako píše vyššie odchádza mimo SK a chce mať všetko na poriadku
hneď ak daňový úrad zverejní na portály aktuálne tlačivá