Do čoho dnes investovať?

10. jan 2022

do čoho sa oplati v dnesnej dobe investovat peniaze? povedzme ak mate volnych nasporenych 50 tisic. zlato co som pozerala sa stale viac menej drzi, sem tam aj klesne. ceny bytov su prestrelene... no zas kvoli inflacii nie je myslim dobre susit peniaze na ucte, lebo za chvilu si za co clovek nekupi ani plechovu garaz.

gotraveldiscover
10. jan 2022

Ja nedam dopustit na nehnutelnosti ani na krypto kvoli inflacii.

mamina0078
10. jan 2022

Ja by som išla do nehnuteľností jednak ich cena rastie a vieš ich aj prenajať = pasívny príjem a vo vhodnej chvíli predať a cena sa ti vráti niekoľkonásobne pre porovnanie - ja pred pár rokmi som kupovala byt v skvelej lokalite (tichá štvrť, MHD, potraviny, posilka, poliklinika, lekáreň, jasle, MŠ, ZŠ, ZUŠ, konzervatórium, bilinguálne gymnázium, obyč. gymnázium 8 a 4.ročné, pošta, kostol rím. grék., príroda... všetko do 10-15min. pešo) za 90k, dnes má hodnotu 150k, ešte stále ho mám (prenajímam), čakám kým ešte stúpne cena.

syslik81
10. jan 2022

nehnutelnost .. das do podnajmu a mas do buducnosti ...

syyykorka
10. jan 2022

Urcite do nehnutelnosti, vlozit uspory a zvysok hypoteka s nizkym urokom. Prenajimat a na tom zarabat a v pripade potreby byt sa da rychlo predat s vysokym ziskom.

autor
10. jan 2022

Ano, viem ze ceny nehnuteľností išli velmi hore a aj som nejake pozerala, ale je to ozaj šialenstvo, garsónka v BA za 120.000? Masaker. Rozmyslala som teda prípadne aj nad NR alebo TT, ale vobec tam nepoznám trh, ci tam podnájmy idú a tak. Viem ze su to študentské mesta, len teraz je bohvie dokedy diaľkové štúdium. Plus ked sa nieco dobré objaví, za pól dna je to rezervované, tak ozaj neviem.

autor
10. jan 2022

A vlastne preto rozmýšľam nad tou alternatívou k nehnuteľnosti

moonlight1210
10. jan 2022

Nehnutelnost. Trochu to prerobis, ci prenajmes, ci pockas ako pojde trh, predas s nejakym tym ziskom a kupis zas drahsiu v lepsej lokalite.
A tak dalej, az si nakoniec dovolis nieco vo vychytenej lokalite, trebars v centre blavy s parkovacim miestom, ci rovno dvoma a este krytymi.
Alebo naopak, nieco v Tatrach.
A mas to skvele na prenajom. Zaraba si to samo na seba, aj nieco navyse.

No a zacni sa priatelit s maklermi. Vedia ti dat tipy, ci nieco dohodit.

syyykorka
10. jan 2022

Ak chces prenajimat, musis sa o nehnutelnost starat, chodit na obhliadky, kontroly bytu a podobne, preto je dobre mat nehnutelnost blizko bydliska.

zmrzlinka2021
10. jan 2022

lenze ta garzonka bude stat o 10 rokov 200 tis. EUR 😉

nelinka2009
10. jan 2022

Nehnuteľnosti.

autor
10. jan 2022

OK teda, všetci ste za nehnuteľnosť 😄 tak sa teda spytam, ti co ste z BA, myslite ze Podunajské Biskupice, niekde na zaciatku su dobra voľba na prenájom? Jedine tam su totižto ceny este ako tak OK aj za 2 izbak, porovnateľné v garzonkou v Ružinove da sa povedat, no garzonku ozaj nechcem.

fiffinkaa
10. jan 2022

Ja nie, nie som za nehnuteľnosť, sú s tym starosti..kto mohol investicne, už kúpil, prerobil a prenájmov je teraz veľa, ceny za prenájom idú dole..nájomníci ti rekonštruovaný byt vybývajú. Jedine ak máš na to hotovosť/ voľné peniaze..ale na úver nie, úroky budú banky zvyšovať, hypoteky zdražejú.
Ak tak radšej pozemok investične, kúpiš a jesť to nepýta. Pôda bude vždy dráha, lebo je jej malo.

lasoli
10. jan 2022

akcie

janka54321
10. jan 2022

Určite pozemok, tiez rozmýšľame kúpiť pozemok pri Nitre...a časom to predať zo ziskom...na kúpu bytu na prenájom nemám nerva, musíš zariadiť, nájsť spoľahlivých a plus údržba ...pozemok a máš minimálnu starost

sasitimi17
10. jan 2022

Nehnuteľnosť v zahraničí… tam nešli tak rapídne ceny vysoko ako u nás a v budúcnosti to bude mat úspech

judar
11. jan 2022

@janka54321 pozemky pri Nr sa bohvie ako neoplati kupovat kedze len male idu uz skoro za take sumy za ake by mal clovek inde uz aj starsi som s vacsim pozemkom, a to podotykam ze v okoli to je s pozemkami az tak ze dom na dome so susedmi pomaly v kupelni a o take bohvie aky kupny zaujem tam nieje

bennn
11. jan 2022

skôr nejakú nehnutelnosť, kedže tie cenovo rastu a asi stale budu... niekde kde ešte iba rastú... napr... tuto pri Dunajskej Lužnej a nižšie... Tam je predpoklad že to pojde hore o dosť, lebo maju obchvat, r7... takže viac ludi sa tam bude chcieť sťahovať, lebo sa do BA rychlo dostane cez novy most zdola z petržalky a nemusi stať v zápchach na pristavnom apred BA...
ale inak aj kryptomeny su dobra vec, ale na SVK sa to neoplati velmi. v Nemecku je to dobre, nezdanuje sa.

hellwant
11. jan 2022

1.Klasicky do akcii( ak sa nevyznate tak ETF) ale nie naraz. Postupne mesacne vkladat napr. 500 eur, ak bude pad prihodit viac- pad aspon 10 a viac percent, neprihadzovat pri kazdom jednom minusovom percente. Musite byt schopna zniest aj pady. Napr pri 10% pade supnete 1500, ak padne o dalsich 10% supnete 3000, zalezi na vas. Vyhoda, dan zo zisku neplatite po roku drzania akcie, ci ETF.
2.Nehnutelnost, ale neverte ludom mantru , ze to je pasivny prijem. Je to polopasívny prijem, lebo: pokazi sa tak opravujete vy, platite dane- musite si sama robit daňove, ak neviete platite si cloveka a zas idu peniaze z najmu von z vrecka, dalej su schodze kde sa hlasuje co opravit- sem tam sa treba zucastnit, ak chytite zleho najomnika a znici byt aj sudit sa mozte.
A treba si uvedomit, ze kedze budete mat hypo, nie cela suma je zisk, cast zhltne banka a dan este platit musite, odpocitat sa da iba 500 eur ak nemate iny mimopracovny kapitalovy prijem a energie plus myslím úrok z hypo, ale nie istina.
3 Krypto neodporucam z toho dovodu pre vas, lebo kedze sa pytate na rady, nie ste v investovani zbehla. A to ze vam tu niekto napise kup krypto a drz je velmi zovseobecnujuce, kedze niekto vie zniest velke vykyvy , ale vy taka nemusite byt a plus su z neho dane.
4. Zlato uchovava hodnotu , nezaraba nejak vynimocne, cize tu ak chcete napr. 10 % z celej sumy, ale viac nie. Ak kupujete fyzicke zlato , tak preplacate aj obchodnika, vychadza drahsie ako jeho cena na burze v podobe akcie.

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
layla123321
15. jan 2022

Podunajské Biskupice sú fajn, vyrástla som tam. Ale záleží, ktorá ulica. V starých Biskupiciach je zopár rodinných domov, kde žije viac generácií nie úplne prispôsobivých občanov. Ideálne je ísť sa na danú adresu prejsť (aj dookola). Ale to asi pri každej kúpe. A odkedy sa urobili bus pruhy a teraz D4/R7, tak aj spojenie je lepšie.

falin
28. mar 2022

V TT vysoký dopyt po bytoch na kúpu, nízka ponuka, ceny vysoké. Kto kúpil pred pár rokmi, super spravil. Dnes sa tie ceny šplhajú vysoko ☹

portret7
28. mar 2022

📌

sona56h
30. júl 2022

Dobrý deň, ohladne tejto tém vám dokážem poskytnúť všetky cenné informacie ktore potrebujete. Ak chcete pošlite mi spravu 🙂.