Chcem sa spýtať Dnes som dostala výpoveď Zajtra sa idem zaevidovať na úrad práce koľko by som dostala podporu keď som pracovala? Jedno dieťa mám a mám aj manžela na RP
Podpora je podla platu. Ved to je zaklad vedieť, ze sa to neodvija od deti a manzela
@beky1813 zas mi kometuješ ty ?
@simonka9090 tak ked taky zaklad nevies
@beky1813 ty si neaká mudrá všade sa phcáš prestan mi tu komenovat! Už som ti písala že nekomentuj moje príspevky!
@simonka9090 a ja som ti pisala, ak si dobre pamätám, ze nick si nepamätám 🤣
Nerob sa ty to robis na schval
@simonka9090 Uz len logika-co ma spolocne pocet detí a tvoj manžel s tvojou podporou v nezamestnanosti? Jej vyska závisí od hrubého príjmu za posledne dva roky pred žiadosťou o podporu z ktorého sa odvadzali odvody na PvN a je to 50% z denneho VZ z uvedenej sumy. A ak si dnes dostala výpoveď ako sa mozes ist zajtra hlásiť na UPSVaR?! Ako dlho trval PP? Ma ti bežať vypovedna lehota od 1.7.
@evittam to je ten vseobecny rozhlad 🙂 ozaj ma vela ludi straaaaasne medzere.
@simonka9090 wtf co ma pocet deti a tvoj muz s tvojou podporou?
@veronikaszabova Tak namiesto napr.nabozenstva ci etiky by mohli skor zaviesť predmet so základmi finančnej gramotnosti....
@evittam uplne suhlasim, lebo niekedy az nechapem, co su niektore schopne sa spytat 🙂
@evittam
@veronikaszabova tak sa pytala aj na pas do Čiech. Su ludia, co sa radsej budu na vsetko pytat. Len pockajte, aj toto zmaze a bude sa vyhrážať do sprav ako mne 🤭🤭
@beky1813 jeziiiiis, fest sa smejem ;) 🙂 muz na mna kuka ako na kozu, co sa smejem ako sialena 🙂 🙂
@veronikaszabova 😃 tiez som sa smiala
@beky1813 tu temu som videla 🙂 myslela, ze do vlaku netreba pas
@veronikaszabova ano 😃
Jaaajj noo ale ste vi tu mudré!! To je moja vec čo mažem dobre starajte sa o seba .. je to môj nick nie váš!!!!
@simonka9090 tie mudre ti tu ale aj nieco poradia, ked si to nevies sama najst na nete 🙂 a ak budes evidovana na UP a budes sa doma nudit, zopakuj si gramatiku ;)
Ja som sa po vypovednej lehote evidovala na urade a zo socialky som dostavala pol roka 270e..vlastne len 4 mesiace lebo potom som isla na matersku a ked mi skonci rodicak mam prist na socialku a doplatia mi tie 2 mesiace
@adoska717 treba si dat doplatit po materskej. Nie po RP
@adoska717 treba si dat doplatit po materskej. Nie po RP
@simonka9090 ano, tvoj nick a ano, tvoje blbe otazky - nechces aby sme komentovali, nepytaj sa zakladne veci ( vseobecny rozhlad )
@simonka9090 výška podpory nie je závislá na počte detí a na na tom, aký príjem má manžel
Dávka v nezamestnanosti sa poskytuje za dni a jej výška je 50 % denného vymeriavacieho základu.
50 % x DVZ x počet dní v mesiaci
Denný vymeriavací základ (DVZ) na určenie sumy dávky v nezamestnanosti je podiel súčtu vymeriavacích základov, z ktorých poistenec zaplatil poistné na poistenie v nezamestnanosti alebo poistné na výsluhový príspevok podľa zákona o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov dosiahnutých v rozhodujúcom období, a počtu dní rozhodujúceho obdobia.
Rozhodujúce obdobie na zistenie denného vymeriavacieho základu je obdobie dvoch rokov predchádzajúcich dňu, v ktorom vznikol nárok na dávku v nezamestnanosti. Z rozhodujúceho obdobia na zistenie denného vymeriavacieho základu sa vylučujú obdobia, za ktoré poistenec nie je povinný platiť poistné na poistenie v nezamestnanosti (podľa § 140) alebo poistné na výsluhové zabezpečenie podľa zákona o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov.
Ak v rozhodujúcom období nie sú dva roky, za ktoré možno zistiť denný vymeriavací základ na určenie sumy dávky v nezamestnanosti, denný vymeriavací základ sa zistí z tohto kratšieho obdobia.