Ahojte. Viem, že takáto téma, podobná, tu teraz je. Ale mňa by zaujímalo. Či sa pri hypotéke nahliada aj na minulosť človeka? Že neplatil odvody, bol dlžník na soc/zdravot.
Totižto, dočítala som sa že po bankrote určite banka hypotéku nedá. Tým pádom bude asi rozumnejšie, ak si dlžník vyplatí všetky svoje dlhy a žiada o hypotéku. V akom časovom rozostupe? Riešil tu niekto podobný problém?
Ďakujem za odpovede. 🙂
Ak nemá v čase podávanie a čerpania dlh voči týmto inštitúciám a nikdy nemal exekúciu, nemusel by to byť problém. Po bankrote až o 5 rokov može žiadať.
@veronikaszabova
@sasa1310 joj, to som teda počuť nechcela. Škoda no, za mlada kašlal na to, tak ho to dobehlo.
@veja254
Ak mal exekútora, ale nebol v registri bankovom ci nebankovom, vyplatí dlh, exekútor vymaže z registra exekúcii jeho zápis.
Ak má výplatnú sociálnu a zdravotnú a má doklad, že voči nemu neeviduju žiadne dlhy, áno niektoré banky to akceptuju.
Ak ma bankrot tak 5 rokov potom si môže skúsiť požiadať, ide opäť o banku ktorá to bude akceptovať.
Ak jeho dlhy sú v registry bankovom, nebnakovom úver nedoatane až po vymaze. Register ho vymaže až 5 rokov po splateni dlhu.
@zarabajteraz uz v kolkatej teme? To uz nie je blbost,to uz je drzost.🖕
@zarabajteraz toto ale nemá s témou nič spoločné. Dajte to tam, kam to patrí
@zarabajteraz keby som to potrebovala,tak si vygooglim. Neviem o com to je,no urcite nikto normalny na to neklikne. NEPATRI TO SEM!
@zarabajteraz starajte sa o seba a nepomahajte niekomu,kto o to nestoji.
@zarabajteraz naučte sa rešpektovať pravidlá
AK sa vyplatia dlhy na zdravotnom a socialnom..dlh sa vymaze automaticky ...co sa tyka banky...ja co viem tak niektore banky pozeraju len rok 2 dozadu bankovy register ano niektore aj 5...takze je sanca dostat hypo aj skor ako po 5 rokoch od splatenia dlhu 🙂
@veja254 nepomoze mu vyplatit si dlhy. Pre banku ma nulovu bonitu, ak bol neplatic. Hypo mu nedaju