Dlžník živnostník - má šancu na hypotéku?

veja254
6. apr 2020

Ahojte. Viem, že takáto téma, podobná, tu teraz je. Ale mňa by zaujímalo. Či sa pri hypotéke nahliada aj na minulosť človeka? Že neplatil odvody, bol dlžník na soc/zdravot.
Totižto, dočítala som sa že po bankrote určite banka hypotéku nedá. Tým pádom bude asi rozumnejšie, ak si dlžník vyplatí všetky svoje dlhy a žiada o hypotéku. V akom časovom rozostupe? Riešil tu niekto podobný problém?
Ďakujem za odpovede. 🙂

veronikaszabova
6. apr 2020

@veja254 nepomoze mu vyplatit si dlhy. Pre banku ma nulovu bonitu, ak bol neplatic. Hypo mu nedaju

aduskatt
6. apr 2020

Ak nemá v čase podávanie a čerpania dlh voči týmto inštitúciám a nikdy nemal exekúciu, nemusel by to byť problém. Po bankrote až o 5 rokov može žiadať.

veja254
autor
6. apr 2020

@aduskatt práveže exekútorov má. Preto sa vlastne informujem, či je možnosť, keď si všetko do centu vyplatí po nejakom čase dostať hypotéku.

sasa1310
6. apr 2020

@veja254 nulová bonita. Nedostane hypotéku. Je v v registri, aj keď dlhy vyplatí

veja254
autor
6. apr 2020

@veronikaszabova
@sasa1310 joj, to som teda počuť nechcela. Škoda no, za mlada kašlal na to, tak ho to dobehlo.

aduskatt
6. apr 2020

@veja254 ak mal exe v posledných 5 rokoch, tak bez šance
zvlásť dnes, keĎ sa sprísňujú podmienky

gabrielapatrik
6. apr 2020

@veja254
Ak mal exekútora, ale nebol v registri bankovom ci nebankovom, vyplatí dlh, exekútor vymaže z registra exekúcii jeho zápis.
Ak má výplatnú sociálnu a zdravotnú a má doklad, že voči nemu neeviduju žiadne dlhy, áno niektoré banky to akceptuju.
Ak ma bankrot tak 5 rokov potom si môže skúsiť požiadať, ide opäť o banku ktorá to bude akceptovať.
Ak jeho dlhy sú v registry bankovom, nebnakovom úver nedoatane až po vymaze. Register ho vymaže až 5 rokov po splateni dlhu.

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
1. máj 2020

@zarabajteraz uz v kolkatej teme? To uz nie je blbost,to uz je drzost.🖕

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aduskatt
1. máj 2020

@zarabajteraz toto ale nemá s témou nič spoločné. Dajte to tam, kam to patrí

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
1. máj 2020

@zarabajteraz keby som to potrebovala,tak si vygooglim. Neviem o com to je,no urcite nikto normalny na to neklikne. NEPATRI TO SEM!

stanulienkat
1. máj 2020

@zarabajteraz starajte sa o seba a nepomahajte niekomu,kto o to nestoji.

aduskatt
1. máj 2020

@zarabajteraz naučte sa rešpektovať pravidlá

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
certica22
2. máj 2020

AK sa vyplatia dlhy na zdravotnom a socialnom..dlh sa vymaze automaticky ...co sa tyka banky...ja co viem tak niektore banky pozeraju len rok 2 dozadu bankovy register ano niektore aj 5...takze je sanca dostat hypo aj skor ako po 5 rokoch od splatenia dlhu 🙂