ahojte nieje to moj pripad ale jednej známej. tak v skratke :
on si vzal pôžičku ona mu ručila bytom. požička sa chvýľu splácala ale už viac ako 3 roky ju ani jeden nespláca už došlo aj k exekúciám obaja prišli o nehnutelnosti (predané pod cenu samozrejme) ale aj tak ešte nieje dlh splatený. a úroky rastú. on pracuje ale je gembler a aj to málo čo mu ostne ked mu stiahnu iné dlžoby z výplaty nahádže do automatu. ona nepracuje a ani ísť robiť nechce. ani jeden dlh nespláca. hrozí im väzenie? ked im uz nemajú vziat aký majetok?????alebo čo nesleduje ako dlho sa vymáhajú dlhy? čo ak sa nikdy nesplatia?
dakujem za odpovede
PS: to že sú obaja hlúpi že to nechali zájsť až tak daleko a ze sa o to nestarajú viem
Ja som v banke pracovala. A toto všetko sa necháva na exekútorovi, proste dokedy dlžník dlžnú sumu nesplatí budú mu to strhať. Hocičo dostane, nič mu nezostane. Aj keby to malo byť asi celý život. Ak by sa dlžníkovi niečo stalo,tak na radu ide ručiteľ a tej by potom zobrali aj príspevky na deti a všetko.....
@miskax2 bude sa diat iba to ze im to budu strhat, cize vsetko co im pride nad zivotne minimum na ucet ide exekutorovi, ked si to nedaju do poriadku budu mat teda nic.. neviem s coho ziju a kde byvaju ale pri dedicskom konani, moze uplatnit svoj narok aj exekutor, ide o to, ze iba voci dedicovi a aj to iba ak sa dedil nejaky majetok. Ak nemaju nic co im mozu zobrat uz teraz, tak nebude ani ziadne dedicstvo a teda ziadna exekucia, dlh si odpisu ako nevymozitelny... teda podla mna 🙂 ak by to chcel niekto zamlcat pri dedicskom konani, tak to aj tak nepomoze...
http://www.najpravo.sk/judikatura/obcianske-pra...
jedine, keby po ich smrti potencionalny dedic prijal dedicstvo
@zirka
@simca06022011 aha takže to žeby šli za neplatenie dlhov do basy je blbosť ..... ona byva u matky aj s detmi a on bol v podnajme ale ani ten neplatil tak ho idu vyraziť a kam pojde neviem....
@miskax2 no podla mna do basy pojdu iba ak by islo o podvod, to ze ostane niekto bez penazi a nema z coho platit nie je este trestny cin podla mna, keby sa o to zaujimali podla mna by dlznik mohol vyhlasit osobny bankrot a tak zrusit tu exekuciu, alebo minimlane znizit dlh.. ale to by sa niekto musel zaujimat🙂
ha ha ze zobrat vsetko ? Netaraj zena pecitaj si zakon o exekucnom konani niekedy exekucia vyjde lepsie nez to co robia predtim tie bu bu bu 🙂
@simca06022011
podmienkov vyhlasania osobneho bankrotu je ze platis pravidelne dva roky bez meskania nevyhalsia osobny bankrot dlznikovi kery neplati uz sto rokov a mimo to aj tak to stoji kopu prachov kym sa to vybavi
@hokej999 neviem o com tu teraz rozpravas, o osobnom bankrote sice nic neviem ale o exekucii som nenapisala nic nepravdive. K otazke co sa pytala som dala aj link. Ano nad zivotne minimum im exekutor vezme z prijmu bud vsetko alebo splatku.. exekucia NIkdy nevyjde lepsie, nemusela by totiz ani nastat.
@simca06022011
Váš údaj o tom, čo exekútor zoberie z príjmu, nie je správny. Nepostihnuteľnú sumu a zrážky určuje príslušný zákon a vyhláška.
@hokej999
Osobný bankrot a oddlženie sú dve rozdielne veci a exekúcia je úplne niečo iné.
Dobry vecer.Pozorne citajte co mne urobil moj najlepsi kamarat.
Moj znamy potreboval pozicat peniaze tento moj kamarat ochotne ich pozical.Ale to som este nevedela co to bude obnasat.Pozical znamemu peniaze koli mne ze chce somnou spavat.
Ja som to odmietla tak ma zacal vydierat.Jedno pekne rano mi zavolal ze ma nieco premna.
Tak som isla a on ma dal nalozit nejakym chlapom do auta.
Musela som volat potom aj znamemu ze sa chce stretnut kamarat od ktoreho ma peniaze.
Dotycny ludia nas odviezli k notarke kde bola pripravena zapisnica ktoru nam dali podpisat vysoku sumu.Ta notarka zrejme robila vsetko prenich.
Neviem ci to mam oznamit policii bojim sa.
@510 popracuj na svojej štylistike a hlavne si oprav gramatické chyby a potom to skús vydať knižne, možno to bude bestseller... 😀 😀 😀 😀
@fidka79 ťažko povedať podla mna jej netrkne ona sa stale vyhovara že nemôže isť do roboty kôli deťom ( podotýkam že majú 7a12 rokov) že by ich nemal kto zo školy a do školy vodiť a úlohy napisat.... ja mám deti vo veku 3a5a už dva roky pracujem samozrajme že mi mal kto s detmi pomôcť ale aj tam by mal kto no jednodukšie je sa vyhovoriť...ona je v azylovom dome v podstate spokojná....
ešte dodá že neboli manželia ale majú spolu dve deti 5 a 10 rokov. a dlžoba je myslím z triangla alebo VUB