Dlžnik na poistnom VŠZP

miapa17
21. jún 2023

Ahojte,
ma niekto skusenost s navstevou lekara ked mal dlh voci Vszp?
Mam zdravotny problem, s ktorym som bola na sukromnej klinike a vyzera, ze to nie je dostacujuce a budem musiet navstivit aj statne zariadenie, len mam obavy ako k takymto neplatcom pristupuju.
Vdaka

(Prosim zdrzte sa komentarov “preco to nezaplatis”, “preco si to neplatila” a atd.)To nie su odpovede na moje otazky.

viestta
21. jún 2023

@miapa17 v statnom zariadeni ti poskytnu iba nevyhnutnu starostlivost v zivot ohrozujucich stavoch, ale mozes si za ukony zaplatit tak ako u sukromnika

tinkybinky
21. jún 2023

@miapa17 ahoj úplne normálne. Len zaplatíš všetky úkony .. strašne veľa pribúda takých pacientov a dobre bude ,keď im nahlásis dopredu,že si samoplatca. No stres 😊

samimami777
21. jún 2023

@miapa17 ak sa jedná o život ohrozujúci stav tak ošetria inak musíš všetko zaplatiť ako samoplatca. Ale povedz im to dopredu. Chlapova krstná tak minulý rok musela podstúpiť op pruhu a nakoľko má gigantický dlh na zdravotnom (pracovala ako opatrovateľka v Rakúsku na živnosť a kašľala na zdravotné) musela to sama platiť a vyšlo ju to v tisícoch... Veľa šťastia

patka06
21. jún 2023

V prvom rade si vo VšZP /dá sa nete - zoznam dlžníkov/ či máš obmedzenú zdravotnú starostlivosť, ak nie - všetko funguje normálne, ak áno - ošetria presne ako píše samimami777

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanaete
21. jún 2023

@walentina7 Asi mala slovensku zivnost.

dilino
21. jún 2023

Poskytnu iba neokladnu zdravotnu starostlivosť.Operácie a hospitálizaciu iba v život ohrozujucom stave.Skôr či neskôr to zaplatiť budeš musieť.Na moju kamarátku tak tiež dlhý mala voči ZP prišlo jej vymahanie od exekutora tak s adohodla na splatkách a poriadne sa jej to predražilo kedže bude musieť platiť aj exekutora. To nie je sranda.

samimami777
21. jún 2023

@walentina7 tiež už utiekla kvôli tomu do Nemecka zasa. Ona tam dlží ak viem okolo 10000€

samimami777
21. jún 2023

@walentina7 ale či platila na Slovensku živnosť alebo Rakúsku to nemám najmenšie tušenie. Ja sa od jeho rodiny radšej dištancujem oni sú všetci takú y pacienti a len peniaze škemrajú