Dluh před manželstvím manžela

zzz111
9. aug 2013

Zdravím a přeji hezký večer,

mám otázku zda nevíte jak to je:

manžel se rozvedl než mě poznal a z toho vztahu mu zustal dluh, který zaplatil v době našeho manž. - asi 200000kč. Pokud dojde k rozvodu, můžu po něm polovinu chtít?
Děkuji za názory

cawes
9. aug 2013

@zzz111 akoze co chces mat polku dlhu`? pokial viem tak nie, ked sa dvaja zoberu rata sa to co nadobudli pocas manzelstva

jana121212
9. aug 2013

@cawes nechce polku dlhu, asi skor chce aby jej vratil polovicu penazi, z ktorych dlh zaplatil. dlh bol len jeho, peniaze ktore na zaplatenie pouzil boli spolocne

zzz111
autor
10. aug 2013

ano, dluh nebyl náš, ale jeho..nebylo to málo a ted dojde k rozvodu, tak nevím zda mám nebo ne nárok na vrácení

anatalia77
10. aug 2013

@zzz111 ak ste boli manželia a nemali rozdelené BSM počas manželstva,tak máš právo požadovať časť penazí,ktoré sa zo spoločného /teda aj výlučne tvojho príjmu/ použili na splácanie JEHO dlhu,ktorý mal pred manželstvom.Jedine ,ak by mal manžel nadštandartné príjmy,a dokázal by,že by si ho dokázal splácať aj sám.Napr.manželka má plat 10tis.a on 85tis.
Ja osobne, vždy ked čítam ako mladá baba ide do vzťahu s mužom,ktorý si z minulého vzťahu donesie 2 igelitky a velké dlhy, tak varujem,aby vedeli,čo sa može stať.Ono sa to lepšie hospodári s dvoma výplatami,ako sa pretĺkať samému/alebo samej/
Chce to advokáta,a nedať sa odbiť na majetkovom.

zzz111
autor
10. aug 2013

neměli jsem nic rozdělené právě.....jinak ikdyby měl vyšší plat, myslím že v manž. jsou si příjmy rovny

anatalia77
10. aug 2013

@zzz111 áno príjmy sú spoločné.
Splatili ste 2 mil,alebo zle čítam?

zzz111
autor
10. aug 2013

zaplatilo se 200 tisíc....je to asi 3roky zpětně. A pokud se nepletu, myslím, že se vzal na jeho dluh uvěr, kvůli nižším splátkám..tak ted nevím. Ale investice to byla do jeho výlučnýho dluhu

anatalia77
10. aug 2013

@zzz111 mám pocit,že si už píšeme na inom portáli/emi../tak tam nájdeš odpoveď ak sa nemýlim.
tam sa jedná o inú sumu,ak sa mýlim tak sa ozvi sem.

zzz111
autor
10. aug 2013

@anatalia77

jo, už mě z toho šibe..jsem počítala tu polovinu..celý dluh je skoro 400 tisíc...bohužel nevím přesně, odstěhoval si i rozsudek o rozvodu.

anatalia77
10. aug 2013

@zzz111 ty máš mať svoj rozsudok o rozvode,a tá požička sa snád dá dohladať.To chce právnika.Ja mám kolegynu,ktorá mala svoj byt a priatela s domom.Aby tam mohli bývať,tak ona predala byt a vyplatili jeho brata/jej švagra//Oni potom ešte časť penazí dali do prarábky manželovho domu, samozrejme hned na to sa rozviedli. Ten jej ex sa nemal k tomu,aby jej vrátil prachy za byt,tak podala žalobu na súd voči švagrovi, a ten AŽ NA PODNET SÚDU to vrátil kolegyni.Bývalí využil čas a vynovený dom predal,sám si kúpil garsonku a nažíva v pohode.K vyrovnaniu sa dobrovolne nemá.Takže kolegyna na staré kolená skončila v podnájme,má 50 rokov...
Zhodou okolností som dnes doobeda spisovala moje BSM,a som v nom neúprosná.
Takže opakujem-právnika a nedať exovi dýchať!!!!

zzz111
autor
10. aug 2013

@anatalia77 nedám se, vzpoměla jsem si na to dokonce náhodou, málem mě ten jeho dluh vypadl z hlavy..jak se splatil, člověk nad tím už nepřemýšlí...
s kolegyní je mi to líto, jak se říká na dobrotu na žebrotu....teda mít další sadbu, tak bez smlouvy už nee 😵