Neviem či to sem patrí, ale spýtam sa.
Moj priateľ mal kedysi velke dlhy. Cca 50 000€.
Ku dnešnému dnu to vraj všetko splatil, no bojim sa vztahu s nim. Išlo o dlhy v bankach, nebankovkach, …. Stávkovanie atd.
Šli by ste do vztahu s takym človekom? Vraj sa poučil zo svojich chýb.
Nie a urcite nie...aky ma teraz vztah k peniazom, preco sa to stalo?na zdravotnom nema dlhy to si vies pozriet aj sama na webe
@luccija prečo sa to stalo tu nemozem ani napisat.. no nič dobre to nebolo..
Nie a neverím, že to splatil. Nebankovky majú také úroky, že až. Existuje centrálny register exekúcií, skús si ho za poplatok preklepnúť aj tam.
nebol to moj ex?😅🙈 sice on este nesplatil. A rozisla som sa s nim. Akonahle mal peniaze uz ho palili, musel ich minut. Nedali mu ani mobil na pausal. Proste nic. Ani do buducna hypoteku. Cele zle. Moj to vsetko pominal na chlast a pre kamosov a zrejme aj nejaky problem z mladosti.
Kolko rokov je odvtedy?
@luccija od kedy to urobil? Asi 8
@modraslamka aj ten “moj” cca tak približne, aj iné veci k tomu
Ak to bolo stávkovanie, asi by som bola veľmi veľmi opatrná aj keby zrovna tie dlhý ozaj splatil. Ak by som aj do takého vzťahu išla, nikdy by som ne pristúpila na žiaden spoločný majetok, ani ho nezivila alebo nepoziciavala peniaze a nemal by žiaden prístup k môjmu majetku.
Pre mna je taky clovek nezodpovedny to nebol jeden dlh...bala by som sa, ze zase pride do stresu zacne hrat, brat peniaze kade tade.vztah k peniazom a zodpovednost je u mna velmi podstatna.Kolko mate rokov?to nie je sranda splatit taky dlh odkial mal peniaze?
Zase je fajn, ze je uprimny nemusel Ti to povedat, ale....
Nemas obavy, ze po par rokoch spolu, ked pridu problemy vo vztahu, nezacne sa opat utiekat ku gamblingu? Je to to iste ako ked si zacnes s byvalym alkoholikom narkomanom, hracom,... Nevies, ci a ked prepukne recidiva. A co bude spustac.
Za 8 rokov splatil dlhy za 50 000 aj s úrokmi, ktoré nebankovky majú ozaj mega? Tomu neverím, vzhľadom k tomu, že ak nemal peniaze a vznikli mu takéto dlhy, tak nebude mať peniaze na to, aby zrazu splatil 50 000. Okrem toho píšeš, že ani nemôžeš napísať, z čoho tie dlhy vznikli. Zároveň píšeš, že aj stávkoval. To je toľko nebezpečných negatív, že za mňa by to bola absolútna stopka. Ľudia sa nemenia, možno na nejaký čas skrotol, lebo bol v totálnych strač**ch, ale tá nezodpovednosť a negramotnosť z neho neodíde.
Nie, nie , v žiadnom prípade
asi 8? my sme boli spolu 7 a zobral ich predo mnou😅 aka nahoda😅 mensie uz splatil. Svokra si to neskor zobrala na starosti a povedala mi ze uz ma len asi 2 alebo 3 vacsie pozicky. No kolko nepovedala....
@melanta presnú vysku dlhu som nepoznala. No povedal, že 50000 splatil. Takze asi vramci úrokov, … a splácal to veľmi dlho. 3/4 výplaty mu išlo na splatky
ani mne sa moc nechce verit,ze splatil 50tis ..na cloveka,kt pred tym nemal ziadnu disciplinu,co sa penazi tyka,tak neviem...a aku pracu robi?
V zivote nikdy. Mne by uz aj pri 500e blikala kontrolka.
50000 splatit za 8 rokov? Pre cloveka, ktory stavkoval a hazardoval nieje sanca. Si vezmi, ake velke uroky su v nebankovkach. Keby mal posledných 8 rokov splacat len istinu, tak by mu to vychadzalo cca 600e mesacne a bez urokov, do dnesneho dna.
@solange7 Tak tak a stačí vynechať jednu splátku a nebankovka ho šupne na exekúciu. A z toho sa nevymotá už nikdy.
Môj názor je, že takýto ľudia nikdy priznajú všetko. Takže som názoru, že ak tvrdí, že splatil 50 000, tak dlh bol a je ešte väčší. A ďalší môj názor je, že ak aj teraz nerobí blbosti, je veľká pravdepodobnosť, že sa k tomu vráti. Tak ako sa veľa abstinujúcich alkoholikov či feťákov k svojej droge vrátia. A toto je forma závislosti. Pozri, ja si myslím, že je jasné, že žiadna príčetná žena by do vzťahu s takýmto človekom nešla. Tak ako normálna žena nejde do vzťahu s alkoholikom či feťákom. Ak máš potrebu sa to pýtať tu, zrejme hľadáš niečo, čím by si ospravedlnila jeho správanie a to, že je podľa teba oka ísť do toho.
Osobne neviem,je možné že to splatil môžem tomu veriť. Je to len na tebe a vieš ako približne žije ale určite by som mala zapnutú kontrolku. Poznám veľa ľudí čo sa umúdrilo aj z môjho okolia. Chlap drogoval,chlastal,gemblil mal dlhy teraz nič z toho nerobí a má cca príjem 40000€ ročne, kúpil si dom ktorý prerába, nové auto takže fakt záleží ako to vidíš ty moc si z toho nepovedala ale verím že keď človek chce všetko sa dá aj obyčajnej socky premeniť na úžasného chlapa. A poznám ešte viac a rôznych prípadov takže záleží na veľa veciach
To sa nemôžeš pýtať vážne!!! Aku má zodpovednosť, predstavu do budúcnosti kto a z čoho bude financovať živobytie?! Bývanie, úver, hypo..... všetko ty z bezhraničnej nekonečnej lásky k nemu?!!
@acrobaleno samozrejme. Tych 50000 ma urcite rozhodenych v kadejakych pozickach a nezaplatenych uctoch. To moze byt veselo aj 10 paralelne beziacich exekucii.
Mohol sa zmenit a mohol to kludne aj splatit. Tych 50000 mohla byt konecna suma uz aj so vsetkymi urokmi. Muzov kamarat bol zavisly na drogach, najprv len tak, ked sa chodil niekam bavit, potom tomu v tazkom zivotnom obdobi prepadol naplno. Doslova bola z neho troska, uplny kolaps organizmu, niekolko mesiacov v nemocnici. Vylizal sa z toho, ale ta facka od zivota mu otvorila oci. Uz je tomu nejakych 12 rokov, ja som ho spoznala, uz ked bol cisty. Keby mi to muz, neskor aj on nerozpraval, neverila by som tomu. Ma svoju firmu, zenu, 2 deti, velky byt, prazdninovy apartman pri mori, ...je lahke odsudit cloveka za jednu chybu, ktoru v zivote urobil, akakovek bola hlupa. Myslim, ze nie je dobre trpiet cely zivot za preslap, zle rozhodnutie, zly zivotny styl, ktory sme viedli.
Ty sama sa musis rozhodnut ci do toho ist, ale pozeraj hlavne na seba. Ak by si ho mala stale kontrolovat, vracat sa k tomu, podozrievat, tak do toho radsej nechod. Ak na nom vidis, ze sa naozaj zmenil, poucil, vyskusaj to.
Ja poznám človeka čo to dokázal všetko splatiť. Ale musel pre to veľa urobiť. Našiel si lepšie platenú prácu, v ktorej sa vypracoval na dosť vysokú pozíciu. Teraz si žije veľmi dobre. Takze záleží aj od človeka. Kto chce môže to dokázať. Ale bola to dlhá cesta. Pre istotu by som ale určite trvala na tom, vytvárať finančnu rezervu
ako to je ťažko povedať, zmeniť sa mohol ak má teraz všetko na poriadku a hlavne vyplatené, no aj tak tam bude niekde otáznik, či sa k tomu náhodou niekedy nevráti. ak by si aj šla do toho vzťahu, tak rozhodne majte každý svoje financie
hlavne si veci prever z inych zdrojov a nie len slepo verit jeho slovam...potom sa rozhodni
ja by som o takého ani nezavadila, nie že ešte ísť do vzťahu. Či má splatené alebo nesplatené by ma absolútne nezaujímalo. Ty by si čo poradila svojej dcére, sestre, kamarátke?
tak na zaciatku pises ze je to tvoj priatel, tak uz asi ste vo vztahu, nie?
ludia sa vedia zmenit ak chcu, cize sa naozaj mohol zmenit ale to vies len ty, resp. budes vediet. ked ho teraz ked sa nic nestalo, vykopnes, nebudes si to vycitat v buducnosti?
kolko mas rokov? kolko on?
rozpravali ste sa o buducnosti? hypoteka, deti? co na to povedal?
@elizabet173 tak za svoje chyby zaplatil. Plat ma veľmi dobrý, okolo 1800€ v čistom, 1000€ mesačne dával na pôžičky..
Ja som pracujúca a dobre zarabajuca zena, nikdy žiaden dlh, bez pôžičiek atd..