Dlhopis v SLSP

vevericka8686
31. jan 2023

Ahojte, mám dlhopis v SLSP, vlani som to vybavila, pani v banke ma ohovárala, ale obanovala som. Za mesiace, čo ho mám, týždenne viackrát sledujem, ale vždy je v mínuse. Navyše je viazaný na 5 rokov. Bude to niekedy v pluse? Keď uplynie 5 rokov, je možné, že dostanem menej, ako som investovala?
Mala som predtým fondy viazané na 3 roky, ale v tom prípade jeden deň bol v mínuse, druhý v pluse, a vybrala som, keď bol v pluse. Ale ten dlhopis je stále v mínuse. Má niekto skúsenosť, bude sa to zmeniť? Poradkyne v banke sa neopýtam, ony aj tak to budú vykresliť nádejovo, ružovo. Prosím kľudné komentáre. Ďakujem za odpovede!

ivka225
31. jan 2023

V poslednych mesiacoch prevladali na akciovych trhoch poklesy, ale v sucasnosti je stav pomerne ustaleny, dokonca v poslednych dnoch mierny rast ... ak sa Ti da, pockaj este taky rok alebo dva. Pripadne tych 5, ako je aj viazanost. My mame uspory v cennych papieroch a napriek obcasnym poklesom je to z dlhodobeho hladiska vyhodne.

hyta
31. jan 2023

V dnešnej dobe, pri rastúcej inflácii by som peniaze na 5 rokov nikam nedávala.

modrykonik33
1. feb 2023

@hyta práveže teraz sa oplatí investovať

jankastrache
3. feb 2023

@hyta pri dnešnej inflácii a nízkych cenách cenných papierov, je najlepší čas investovať.