Dlh voči Telekomu

petrahips
23. aug 2024

Ahojte všetci mám na vás otázočku
Mám dlh voči Telekomu a už je to posunuté k vymáhačskej spoločnosti, tí mi dali dlh na polovicu teda na dve splátky. Prvú splátku som zaplatila, ale dostala som sa do zlej finančnej situácie a na druhu splátku nemám. Chcem sa spýtať čo sa stane ak to nezaplatím do určeného dátumu a bude to neskôr. Ďakujem pekne za odpovede

zuzinabila
23. aug 2024

@petrahips švagor robí právnika v tejto spoločnosti a vymáha od vás dlžníkov dlhy. takže neboj sa, peniaze od teba určite nejako vytiahnu. a to nehovorím, že by som chcela byť zlá..prinajhoršom ti exekútor siahne na účet .

dettilv
23. aug 2024

Dávaj na to pozor. Sestra mala dlh u Orange 70€ a vymáhali od nej skoro 800€. Je jedno či Telecom alebo Orange

stanulienkat
23. aug 2024

@petrahips ta neskúšala si komunikovať s vymahačskou spoločnosťou? Komunikácia je základ.

matullienka
23. aug 2024

@petrahips kontaktovala si ich a vysvetlila situáciu? V tejto situácii je najhoršie čo môžeš urobiť je biť ticho a hrať mŕtveho chrobáka

chrobak7
23. aug 2024

@petrahips Ak to nezaplatíš včas, posunú to exekútorovi a tvoj dlh ti len bude rásť. Raz to od teba vymôžu, napr, ti zhabú nejakú nehnuteľnosť, alebo ak sa raz zamestnáš, tak ti budú strhávať z platu.

rozculena
23. aug 2024

@petrahips prečo sa to pýtaš nás? Prečo sa to neopýtaš tých vymáhačov?
Predsa sa musíš dohodnúť s nimi,nie s MK......

janka_868
24. aug 2024

Ja by som na tvojom mieste zaplatila aspoň časť, aj keď nie celu sumu, keďže na to nemáš, ale aspoň pár eur.. neviem aká je výška tej splátky. Ale keď vidíš snahu myslím si že budú ohľaduplnejší ako keby sa zamlčiš.

30katrusa40
24. aug 2024

@petrahips skús im zavolať vysvetliť situáciu. Možno dohodneš nižšie splátky na dlhšie. Neviem o akú sumu ide ale skús sa s nimi dohodnúť na sume za tento mesiac aká sa ti zaplatiť dá.

mira0611
25. aug 2024

@petrahips ahoj, vsak im vysvetli situaciu a tu druhu splatku si daj rozlozit na viac, pripadne si daj predlzit lehotu splatnosti, napr. Zaplatis do 15.10. 2024. Hlavne im pis, volaj a neschovavaj sa. Viem toto nie je prijemne, clovek sa aj hambi, ale stava sa to, neboj oni su zvyknuty a ked natrafia na spolupracu tak aj oni sa snazia pomoct.
Ked sa schovavas a neozves sa, to je 100x horsie.