Dlh voči sociálnej posiťovni

beba266
27. jan 2014

Dobrý deň!

Dnes som navštívila sociálnu poisťovňu a ostala som riadne šokovaná. Išla som tam len kôli tlačivku o mojom materskom za rok 2013 k daňovému priznaniu. Samozrejme pracovníčka mi ho dala a ja som si až na chodbe všimla, že som stále vedená ako DNPO. Pani pri okienku mi povedala, že hej, že som stále vedená ako DNPO a keď mi povedala sumu, čo som dlžná sociálnej poisťovni, tak mi prišlo až zle. Som si istá že som sa bola odhlásiť, ešte ma upozornili, že som stále vedená akoby som robila na dohodu pár rokov dozadu, tak som si to riešila. No samozrejme, tlačivo o odhláške nemám. Viete mi poradiť, na koho sa mám obrátiť a či sa mi to vôbec oplatí. Ako je možné že sociálna poisťovňa mi neposlala upomienku? Nikdy som nebola nič dlžná.

panki
27. jan 2014

@beba266 Sociálne poisťovňa neposiela upomienky. Riadi sa heslom (a nielen SP) "neznalosť zákona neospravedlňuje". Čo však nie je Tvoj prípad, keďže odhlášku si podala. No to, že ju nemáš, môže byť problém. Keďže DNPO nie je v systéme ukončené, Ty nemáš fyzický dôkaz, že si odhlášku naozaj podala. Ale ako to dokážeš, že si ju podala to naozaj neviem. 😒

bungo
27. jan 2014

Neviem aka suma to je ale podla mna by si to mala radsej zaplatit ak nemas ziaden doklad tak ver tomu ze to nikoho nezaujma malo ludi je takich ze ti na urade poradia ja viem je to chiba aj poistovne ale ver tomu ze teba obvinia ze si si to mala overit a mala si si na to dat pozor su to svine.ja len co si myslim.

danadany
27. jan 2014

Ak nemáš doklad že si sa odhlásila ako DNPO tak si neporadíš. So SP sa súdiť asi veľmi nedá a oni neposielajú upomienky ale rovno exekútora. Na tvojom mieste by som si ešte prekontrolovala aj zdravotnú. Všetky papiere si treba dávať potvrdiť a zakladať, tam sa stráca kadečo,

takyna
27. jan 2014

@beba266 nic neurobis s tym, ihned podat odhlasku do socialky a ziadat o splatkovy kalendar..., bohuzial

suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz