Dlh v banke a nebankovkách

machiabeli
31. júl 2015

Prosim poradte mam dlhoročnú kamaratku ma rodinu jej muz ma dlhy z banky a z par nebankoviek z dvoch mu hrozia exekucie nemaju ziadny majetok na zalozenie alebo co by im exekutor mohol vziat byvaju u jej otca na dome moze exekutor siahnut na majetok jej otca alebo ako sa taketo veci riesia chcem jej pomôcť nakolko mi je jej velmi luto dodam ze jeej chlap pracuje poradte ak mate s tym niekto skúsenosti velmi pekne ďakujem

natalym
31. júl 2015

Ak nič nemajú nič im nezoberú. Len oco bude musieť preukazovať, že napr. TV je jeho.

naoi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mawka
31. júl 2015

@machiabeli jasne ze tam pride exekutor. pobere, co sa da a oni potom budu musiet na sude preukazat, ze to je majetok tatka a nikoho ineho. a samozrejme, exekutor im zobere 2/5 z platu. a nesplatia to nikdy, lebo sa im to bude stale urocit, ked budu splacat po trochach. a kedze zo zvysku nebudu mat na zivobytie, tak sa zacnu zase zadlzovat. cele zle.

machiabeli
autor
31. júl 2015

@mawka aha ďakujem za radu je to banda zlodejská

vlada2401
31. júl 2015

No podla mna exekutor maximalne siahne na plat, na dom tata nema pravo siahat to jak keby byvali v podnajme to co zoberu cudziemu veci takisto nebankovka pokial to fakt neni uzernik nema pravo urcite byt na jeho mieste splacam exekuciu po dohode na splatkovom kalendari napr. Ked len po 10 eur oni ked vidia snahu a clovek sa im nezatajuje da sa s nimi dohodnut kamoska robi pre exekutora

machiabeli
autor
31. júl 2015

@vlada2401 Tiež si myslím ze najhoršie co človek urobi ze nekomunikuje

viky321
31. júl 2015

@machiabeli to nie je o bande zlodejskej. Nikto mu nedržal nôž na krku, že si musí brať pôžičky. Keď sa zadĺžim, musím rátať s tym, že to je nutné aj splácať.

gaaspi
23. jan 2020

A este tolko ze za nesplacanie sa dostanu do databaz SRBI a NRKI co znamena ze im uz nikto nepozicia. Je to ochranny mechanizmus aby sa dlznici uz nemohli viac zadlzovat. Takze ak nebude na zivobytie tak uz nebude odkial poziciat a moze prist aj socialka ak budu zanedbavat deti z dovodu chudoby. Tam neni rada. Len pracovat a preukazovat ochotu splacat. Aj ked je to nekonecny pribeh tak sa neschovavat a riesit to.

oli18
23. jan 2020

@machiabeli Banda zlodejská? A tvoja kamarátka je čo, ak chce žiť na dlh. Pomenuj ju.

oli18
23. jan 2020

@gaaspi Stará téma🙄 To už druhá, ktorú si ty dnes otvoril. Sleduj dátum a nepiš, už je niť prerušená.

marca12
23. jan 2020

@machiabeli Preco by to mala byt banda zlodejska???? Exekutura poveri vymahanim spolocnost,ktorej dlhuje. Nabrat si uvery,to ludia vedia,ale splacat uz nie. Zober si to tak,ze pozicias niekomu peniaze a nevrati ti ich,co spravis? Das to vymahat exekutorovi. Ak uz aj budr mat exekuciu,moze sa dohodnut na splatkach,treba s exekutorom komunikovat. Vsetko sa da riesit. Taktiez teraz nech komunikuje so spolocnostami,navrhne novy splatkovy kalendar a pokial ho dodrziava,nemaju ho preco dat na exekuciu. Len nesmie byt ticho a tvarit sa,ze neexistuje. Hlavne teraz este pred exekuciou by mal spravit vsetko preto,aby sa dohodol na splacani,lebo potom sa mu to navysi o trovy exekucie. Nedavno som podobne riesila znamym. Oni sa tvarili,ze neexistuju a v domneni,ze ked sa neozyvaju,spolocnost na ich dlh zabudne. Medzitym pohladavku kupila ina spolocnost a dali ju vymahat exekutorovi. Nastastie exekutor poziadal tu spolocnost o splatky. Najskor nesuhlasili,tak navrhli vyssie splatky a dohodli sa.

gaaspi
23. jan 2020

@oli18 prepáčte, nepostrehol som dátumy... Ja len vidím tému tak píšem. Ešte raz prepáčte. Na ako staré témy sa tu smie reagovať? Týždeň? Mesiac? Dám na to pozor.

oli18
23. jan 2020

@gaaspi mozes reagovat, na ktoru chced, len autor ti po dlhej dobe nemusi zareagovat. Takze s kym budes konverzovat?

gaaspi
23. jan 2020

V poriadku. Ale som ochotny spolupracovat na tom aby bol na fore poriadok, nechcem byt za kazica, bordelara co len tak vypisuje (par ludi uz tuto znamku ma) tak preto dakujem za poznamku. Dam pozor.