Prosim poradte mam dlhoročnú kamaratku ma rodinu jej muz ma dlhy z banky a z par nebankoviek z dvoch mu hrozia exekucie nemaju ziadny majetok na zalozenie alebo co by im exekutor mohol vziat byvaju u jej otca na dome moze exekutor siahnut na majetok jej otca alebo ako sa taketo veci riesia chcem jej pomôcť nakolko mi je jej velmi luto dodam ze jeej chlap pracuje poradte ak mate s tym niekto skúsenosti velmi pekne ďakujem
@machiabeli jasne ze tam pride exekutor. pobere, co sa da a oni potom budu musiet na sude preukazat, ze to je majetok tatka a nikoho ineho. a samozrejme, exekutor im zobere 2/5 z platu. a nesplatia to nikdy, lebo sa im to bude stale urocit, ked budu splacat po trochach. a kedze zo zvysku nebudu mat na zivobytie, tak sa zacnu zase zadlzovat. cele zle.
@mawka aha ďakujem za radu je to banda zlodejská
No podla mna exekutor maximalne siahne na plat, na dom tata nema pravo siahat to jak keby byvali v podnajme to co zoberu cudziemu veci takisto nebankovka pokial to fakt neni uzernik nema pravo urcite byt na jeho mieste splacam exekuciu po dohode na splatkovom kalendari napr. Ked len po 10 eur oni ked vidia snahu a clovek sa im nezatajuje da sa s nimi dohodnut kamoska robi pre exekutora
@vlada2401 Tiež si myslím ze najhoršie co človek urobi ze nekomunikuje
@machiabeli to nie je o bande zlodejskej. Nikto mu nedržal nôž na krku, že si musí brať pôžičky. Keď sa zadĺžim, musím rátať s tym, že to je nutné aj splácať.
A este tolko ze za nesplacanie sa dostanu do databaz SRBI a NRKI co znamena ze im uz nikto nepozicia. Je to ochranny mechanizmus aby sa dlznici uz nemohli viac zadlzovat. Takze ak nebude na zivobytie tak uz nebude odkial poziciat a moze prist aj socialka ak budu zanedbavat deti z dovodu chudoby. Tam neni rada. Len pracovat a preukazovat ochotu splacat. Aj ked je to nekonecny pribeh tak sa neschovavat a riesit to.
@machiabeli Banda zlodejská? A tvoja kamarátka je čo, ak chce žiť na dlh. Pomenuj ju.
@machiabeli Preco by to mala byt banda zlodejska???? Exekutura poveri vymahanim spolocnost,ktorej dlhuje. Nabrat si uvery,to ludia vedia,ale splacat uz nie. Zober si to tak,ze pozicias niekomu peniaze a nevrati ti ich,co spravis? Das to vymahat exekutorovi. Ak uz aj budr mat exekuciu,moze sa dohodnut na splatkach,treba s exekutorom komunikovat. Vsetko sa da riesit. Taktiez teraz nech komunikuje so spolocnostami,navrhne novy splatkovy kalendar a pokial ho dodrziava,nemaju ho preco dat na exekuciu. Len nesmie byt ticho a tvarit sa,ze neexistuje. Hlavne teraz este pred exekuciou by mal spravit vsetko preto,aby sa dohodol na splacani,lebo potom sa mu to navysi o trovy exekucie. Nedavno som podobne riesila znamym. Oni sa tvarili,ze neexistuju a v domneni,ze ked sa neozyvaju,spolocnost na ich dlh zabudne. Medzitym pohladavku kupila ina spolocnost a dali ju vymahat exekutorovi. Nastastie exekutor poziadal tu spolocnost o splatky. Najskor nesuhlasili,tak navrhli vyssie splatky a dohodli sa.
V poriadku. Ale som ochotny spolupracovat na tom aby bol na fore poriadok, nechcem byt za kazica, bordelara co len tak vypisuje (par ludi uz tuto znamku ma) tak preto dakujem za poznamku. Dam pozor.
Ak nič nemajú nič im nezoberú. Len oco bude musieť preukazovať, že napr. TV je jeho.