Ahojte, idem si pre nejaky nazor, mozno iny pohlad na vec lebo uz neviem co je a nieje spravne...
Pred rokom sme kupili dom. V podstate od zaciatku som sa v nom necitila nejak doma. Je to dom pod lesom, prostredie krasne, dom moderny. No neustaly pocit tmy.. od novembra do februara tu dokonca nesvietilo ani slnko... tym, ze som na materskej doma to na mna dost depresivne vplyvalo... muz ma uz nemohol pocuvat, tak na moje velke naliehanie suhlasil s jeho predajom.(samozrejme predchadzalo tomu kopec diskusii, hadok, vycitiek...)
No prisli slnecnejsie dni a je to o poznanie lepsie, dom sa presvetlil. Uz som si aj zvykla troska. No na stole je predaj domu. A ja neviem teda ci ho skutocne predat.. prestahovali by sme sa do mesta, kde mame byt.. dlhodobo vsak v meste zit nechceme. Opat zas ten kolotoc s kupou novej nehnutelnosti. Viem aj, ze nikde to nieje dokonale a vzdy mi/nam bude nieco vadit. No bojim sa, ze pride jesen a opat to bude ponure vsetko, tma, nikde zivej nohy.
Nepísala si tu už náhodou? Spomínam si na jednu diskusiu a presne toto sa tam riešilo. Ja by som dom nepredávala, proste keď si pomyslím, že by ma tento kolotoč, ktorý spomínaš aj ty, čakal znova, tak to by som asi druhýkrát nedala.
Neporadím čo robiť, ale kde nie je svetlo, tam by som nežila. Ale každý je iný.
su realne lokality, kde proste slnko v zime nezasvieti. Nikdy by som na takom mieste nezila, ja slnko v zime potrebujem. Najma teda v zime. Ale kazdy to ma inak 🤷🏼♀️
Slnko tam nezasvietilo z akeho dovodu? Je to nejako stranene od slnka? Alebo tam proste bolo cely ten cas oblacno a nesvietilo ani inde v okoli? To je asi dost podstatne, lebo pocasie neovplyvnis.
Ja presne viem, ako to je. My máme chatu pod lesom, je tam vkuse tma ani sa nám tam nechce chodiť, keď máme doma slniečko.
Skúste predať a vymeniť za niečo slnečné, slnečné pozemky a hneď bude aj nálada lepšia, veselšia.
Tak v novembri atď. máš kopec dní takých, že slnko ti nezasvieti, ani keby si mala celé steny aj strechu zo skla. Ak máš nový krásny dom v krásnom prostredí, tak by som bola šťastná a nepredávala. Časom budeš ľutovať.
A čo tak si to striedať? V zimných mesiacoch v byte a v lete v dome? Na materskej predsa nebudeš večne. A (trošku humoru) pri slovenskom odlesňovaní čoskoro dôjde aj na vašu horu, depresívne tam len začne byť ;)
Skúste ho predať a ďalšiu kúpu si už poriadne zvážiť. Aj keď ho dáte na predaj, kupca sa môže hľadať mesiace, možno si to ešte raz rozmyslíte.
Tera svieti slnko ale v oktobri sa zase zamraci a ty budes zase v depresii...?
Kazda zmena je k horsiemu 🙂 takze nemenit a v zime vela pozerat do ohnika. A najst si blizku prechadzku kde cez den zasvieti. A lampu s "teplou" bielou.
Ja by som predaja ,po skúsenosti žili sme v tmavom byte presťahovali sme sa je to krásny slnečný byt a budeme sa sťahovať znovu do vačšieho a budeme vyberať zase slnečný/svetlý byt už by som nešla do tmavého , je kopu ponuk na nehnuteľnosti a ak si od začiatku nemala dobrý pocit časom sa len umocňuje
s predajom/kúpom sú síce starosti ale ten pocit ked prídeš do domova kde je človek spokojný a štastný stojí zato 🙂
@foxanda aj mne je to povedomé.
Autorka: väčšina pracujúcich si počas pracovných dní slnko od novembra do februára doma neužije.... lebo vtedy keď svieti slnko, tak sú v práci. Kým prídu domov, slnko aj tak zapadne. Tým že Ty si aktuálne na materskej dovolenke tak to vnímaš inak ako Tvoj manžel, ktorý predpokladám chodí do práce.
Ako dlho budeš ešte doma na materskej? Keď sa vrátiš do práce, je predpoklad e budeš robiť pravidelne z domu?
@foxanda aj mne je to povedome , myslim ze to bolo toto https://www.modrykonik.sk/forum/domacnost-a-jej-vybavenie/dom-bez-slnka/?scrollto=first
Nepredavala by som, pokial si na materskej. To fakt nie, mozes byt vonku aj ked je vonku pod mrakom/tmavo, nemusis sediet doma.
Az zacnes chodit do prace, tak si to v zime ani neuvedomis, lebo budes za tmy chodit tam a za tmy sa vracat domov.
Do zimy zutulni dom, presvetli miestnosti co to da, dost svietidiel co dotvaraju atmosferu... Radsej ako predavat zainvestuj do interierovej dizajnerky, ktora ti pomoze zariadit tak, ze izby budu vyzerat svetlejsie.
Este dalsim riesenim by bolo namontovat svetlovody, ak vam to dom dovoli, ak mate male ci zle orientovane okna.
V zime ja aj tak stále tma,my na ulici vôbec nemáme neonky tak v zime tma tmuca už o štvrtej.Mozte teda cez tú zimu ísť do mesta ,keď tam máte byt
My mame taky dom, 4 roky, stahovat sa ideme az teraz. V zime nula bodov, slnko je nizko a z juznej strany nam zaclana susedov dom, domy su tam tesne vedla seba. Este idu aj nadstavovat po novom. My tam este mame hlucnu cestu...😌. Pod lesom, brala by som hned. Aj ked tmavsi. A novy dom je to? My mame stary a ta dispozicia, nuz...😑. Ono na vyber velmi nebolo. Idem si skusit zvyknut...
Chces predat, nechces predat, nevies, tvoj muz musi mat z teba nervy. Nevieme aky je to dom, nevieme si predstavit, ci sa tam neda urobit nejaka presvetlena terasa. Tuto dilemu nikto za teba nevyriesi.
Ako dlho budes na materskej? Nemas skor depky z toho, ze nie si socializovana?