Dobrý večer.Včera v správach dávali,že štát prispeje 350 eur na notebook alebo tablet pre deti,aby sa mohli cez net učiť.Ma to názov digitálny žiak.Kto všetko vlastne má na to nárok?
@maminuska33 tak už to mali dat pre všetkých, a nie jednému áno druhému nie.
@alenah31 čiže ak sme 5 členná rodin-3 deti a 2 dospelý,ja mám opatrovateľský aj s rodinnými pridavkami dokopi 805,65 eura mesačne,manžel momentálne nezamestnaný,kvôli zdraotnym problémom,nemá žiadny príjem,tak mám nárok?
A terajší prváci na strednej škole.
@maminuska33 vzhladom k prijmu ano...treba vsak pozriet ostatne podmienky - teda ak este nejake su. Ja som len odpovedala co je to median prijmu.
Celé nespravodlivé. Mohli to dať aspoň na rodinu. Takto poznám rodinu, ktorá má 6 deti, je v hmotnej núdzi (ale v skutočnosti nie je, majú vyšší štandard ako my) a to dostanú 6xprispevok? Keby to pekne rozdelili na rodinu....tak mohlo do každej rodiny ísť. Lebo vieme, že veľa tých v hmotnej núdzi akých je .....
@hipuska dnes som sa o tom s mužom bavila, keďže mám dcéru, ktorej sa to teoreticky môže týkať... a ja som sa vyjadrila, že dobrá hovadina, zas len "počierni" a pár obyčajných pracujúcich ľudí sa k tomu dopracuje :( už keď, mali to umožniť každému žiakovi od cca 10-15. veku života s tým, že podmienkou by bol jeho prospech za posledné 3 roky. priemer do 2,0. aby ten príspevok na kúpu techniky bol niečo ako štipendium. a pre tých, ktorí sa snažili, mali priemer do 2,0, správanie 1 a primeraný počet vymeškaných hodín (samozrejme, ťažšie zdravotné prípady by sa riešili individuálne). aby sa proste vyselektovali práve tí, ktorým ten tablet či notebook bude aj tak na 3 veci: na nič, na hovno a potom ešte na predaj....
@maminuska33 jaj uz som sa zlakla ze konecne nieco pre ludi co odvadzaju tisice na odvodoch, nepeenkuju, nefajcia, neslopu, sportuju a vedu k tomu aj deti A to zas socky sa podporuju.
@babulkomale veď keď dobre zarábaš, tak dokážeš dieťaťu kúpiť notebook aj sama. Sú rodiny, ktoré na to nemajú. Aj keď si myslím, že notebook v osade bez elektriny je nezmysel, to mohli vymyslieť inak. Inak s týmto programom súhlasím. Podporia deti z chudobných rodín. Tie to potrebujú určite viac ako deti dobre zarábajúcich rodičov. Plus všetkých prvákov na strednej. Keďže som syna na strednej už mala, tak viem, že tie detská väčšinou notebooky potrebujú kvôli škole.
@matabb73 Lenže oni ich potrebujú od 2.stupňa a potrebujú Word, Excel a Powerpoint, internet, tlačiareň.Nielen počítač. V 1. ročníku SŠ už ho dávno majú alebo na žiadnu SŠ nešli.
@duratlicka aj, ja si to myslim, ze 90% ziakov, ktory potrebovali notebook uz dostali od rodicov pri nastupe do 1.rocnika. Nie, ze mu budu kupovat teraz na konci. Nie je to spravodlive, lebo ja som samozivitelka, dobre zarabam, ale ked odratam moje mesacne naklady na hypo (360), elektrina(150), sporenie (30), pausaly, internet,tv (80), tankovanie (100) tak mi ledva ostane cca.500 euro a z toho este jedlo a poplatky do skoly...tych 350 na PC by bola velka pomoc.
@matabb73 nemyslum ze too bude davat kazdy rok stredoskolakom skor teraz jednorazovka predvolbami ..
@maminuska33 myslim si ze to namali davat teraz tymto orvakom ale az tym co nastupia od septembra ved o chvilu je koniec roka
@slavomira236 plán je taký, že by to malo byť pre všetkých stredoškolákov postupne, ale je mi jasné, že po voľbách to môže byť inak.
no nic, tak ako bol bazos plny testov na covid tak bude teraz plny pocitacov....
https://digitalnyziak.sk/ziaci/