Digitálne euro

8. apr 2022

Čo hovoríte na pripravovanu digitálnu peňaženku,euro,ID? Pripomienkovanie skončilo dnes na na digitálny pas o pol noci.

dr_smajlik
9. apr 2022

Už niekoľko rokov všetko smeruje k digitalizácii a na jednej strane je to praktickejšie,na druhej v tejto dobe plnej kyberútokov to považujem za vcelku rizikové.

squ1rrel
10. apr 2022

Neviem co sa presne tym mysli “digitalna penazenka euro ID” ale ja som uz cash nepouzila aspon styri roky (zijem v zahranici). Teda kecam, pouzila 2x ked som nechcela aby bol prevod vystopovatelny 🙂
Neviem to vyhladat ale zaujimalo by ma o tom viac. Mozem poprosit nejaky link?

autor
10. apr 2022

@squ1rrel to sa dá nájsť na stránkach európskej komisie.

missdiva
10. apr 2022

Hroza, som proti.

autor
10. apr 2022

Zdá sa,že veľa ľudí nevie čo sa pripravuje. To je najhoršie,o takýchto veciach neinformujú.

squ1rrel
10. apr 2022

Zacala som citat stranku a pripominalo mi to kryptomenu ale potom neskor pisali ze to je ine ako kryptomena 🤷🏻‍♀️ Zajtra si to nastudujem, prvykrat o takomto niecom pocujem 😀

autor
10. apr 2022

@squ1rrel tu je pripomienkovanie.

janulienocka
10. apr 2022

Ja som za, doba ide dopredu, rýchlejšie prevody, pohodlnejšie, nebude aspoň oštara s mincami a bankovkami 🤷‍♀️

squ1rrel
10. apr 2022

@janulienocka a aky je rozdiel medzi digitalnym eurom a normalnym eurom ktore sa pouziva v digitalnej forme? Toto celkom nechapem.

autor
10. apr 2022

@janulienocka a keď napr.zablokuju účty a ľudia si nekúpia ani jedlo?

janulienocka
10. apr 2022

Kto by to akože mal blokovať? Hacker? Ten môže aj teraz

janulienocka
10. apr 2022
autor
10. apr 2022

@janulienocka Prečo? Prečo? Kladla by si pred 4 rokmi,prečo by sa dialo to všetko,čo sa teraz deje?

autor
10. apr 2022

@janulienocka ale teraz mám hotovosť,ktorú mi nikto nemôže vziať.

autor
10. apr 2022

@janulienocka asi najrozumnejšie investovať.

squ1rrel
10. apr 2022

@janulienocka Asi som blbec ale nerozumiem tomu z toho co tam pisu. Vies mi to povedat polopatisticky? 😃 Ja teraz pouzivam SGD. Nie je to digitalna mena. Ale cash som za tie 4 roky videla len 2x. Vsetky prevody robim elektronicky - v obchode platim kreditkou, z uctu prevediem na kreditku, priatelom a rodine prevediem peniaze cez telefonne cislo a roznym poskytovatelom sluzieb bud cez ich ID alebo telefonne cislo. Nevidim dovod pouzivat hotovost. Mam ucet v ktorom mi svieti kolko tam mam v SGD, nerozlisuje sa to na digitalne a “normalne” peniaze. V pripade potreby mam moznost vytiahnut z bankomatu alebo cez terminal cash. ako sa odlisuje pouzivanie terminalov a elektronickych prevodov v sucasnosti od elektronickych prevodov v digitalnej mene?

autor
10. apr 2022

@squ1rrel nebudú vôbec hmatateľné peniaze. Ale ja dostávam aj výplatu v hotovosti,všetko platím v hotovosti skoro. Okrem účtov. Ako napríklad budú fungovať starí osamelí ľudia,čo nemajú Pc alebo novší mobil? S nimi sa už asi neráta.

squ1rrel
10. apr 2022

Ale na to aby sa prestala pouzivat /obmedzila hotovost sa nemusi vymyslat nova mena predsa. Staci nariadenie aby biznisy museli pouzivat elektronicke platby, ci obchody, ci tetky na trhu, ci zamestnavatelia.
Ako budu fungovat ludia co maju stary mobil- ved sa tam pise ze hotovost bude fungovat popri digitalnej mene.

janulienocka
10. apr 2022

Digitálne euro by nenahradilo hotovosť; bolo by jej doplnkom. Eurosystém bude naďalej zabezpečovať prístup k hotovosti pre všetkých v celej eurozóne.

autor
10. apr 2022

@janulienocka neverím.

tana5
12. apr 2022

A pre nich nie je vyhodne aby to ludia vedeli...potrebuju nas postavit pred hotovu vec...