Dieťa v škôlke a ja na ÚP. Musím platiť poistenie?

mufin
6. sep 2011

Chcem sa prosim opytat . Mam syna, ktory zacal od 5.9.2011 chodiť do MŠ na celý deň. 3 roky bude mať až v 1/2012. Ja pravdepodobne skončím na úrade práce od 1.10.2011. Je potrebné kvôli zdravotnému poisteniu niečo riešiť? Alebo dať dieťa len na 4 hodiny potom do škôlky? Zdá sa mi to nelogické, poraďte. A keď ostanem na UP komu to hlásim, kto zistí na koľko hodín je malý v škôlke? Ďakujem

evkacka
6. sep 2011

ahoj, o rodičovsky prispevok neprides, mas nan narok ci pracujes, alebo nie, kludne možes nechat maleho na cely den v skolke, na aky dlhy cas je tam nikto nepreveruje, v pripade ak nastupis do zamestnania, budes dostavat aj plat aj riadny rodicovsky do toho januara 2012.
Myslim, že ak ostanes nezamestnana, alebo ides na urad prace, musis sa nahlasit na socialnu poistovnu, kto za teba odvadza odvody, ci je to štat alebo novy zamestnavatel.

Ja som od 5.9. nastupila do noveho zamestnania (nie povodne, pred nastupom na MD) a malá do školky, tiež je januarova behala som po uradoch aj so zmluvou od zamestnavatela a nikde nic nechceli 🙂 bola som aj na socialnom aj na urade prace aj v zdravotnej 🙂 len aby sa mi neprekryval nedoplatok alebo pod. na socialnom, aby za na novy zamestnavatel platil odvody.

Pokial nemusis, ostan ako si do januara, mas narok na rodicovsku dovolenku aj ked je maly v skolke 🙂
Prajem vela prijemnych zazitkov a zaslužený oddych 🙂
snad som trosku pomohla