ahojte ženy, ideme mať s otcom dcéry súd a žiadam aby posielal 200€ mesačne na sporiaci účet mimo peňazí ktoré bude dávať mne na výživu, mala by som uzaložiť účet ku ktorého peniazom nebudem mať prístup ani ja ani otec ani dcéra do jej 18. veku života a ja som sa bola pýtať v 3 bankách a všade mi povedali že nič také neexistuje, prosim vás ako sa toto rieši ked má byt účet bez nášho volného prístupu k tým peniazom? už mi všelijaké chbotiny ako investičné poistenie núkali a neviem čo, no som z toho uplne magor ekd mi na súde povedali že to tak mám zariadiť a v bankách to vraj nevedia :/
vdaka za každú cennú radu
@dadka128 no otec s tým súhlasiť nemusí ked mu to vzhladom na jeho zárobky a vzhladom na to, že zo zákona má dieťa právo aby mu vznikali finančné rezervy, ak to finančná situácia rodičov dovoluje, prikáže súd. Nie, otec chce pri svojcih 5000€ mesačne platiť na dcéru 150€ mesačne, čo aj sudkyna aj kuratela na súde povedali že je smiešne a súd nám odročili kvoli viacerým veciam pričom mi bolo povedané že do dalšieho súdu mám zriadiť takýto účet a som z toho zmätená
to je nejaká blbosť, zriadiť sporiaci účet...nech odklepnú výživné 400€ a sporiť jej budeš sama...bežne sa dáva výživné cca 10% čistej mzdy...
@jaroslav81 vdaka tak prídem na súd s tým že má zriadený bežný sporiaci účet na ktorý bude otec posielať peniaze a ja mu pošlem každého pol roka výpis účtu aby bolo zrejmé že na tie peniaze nesiaham, lebo ja som sa aj s kuratelou radila a oni mi sami povedali že výživné na dieťa mi tak vysoké nedajú lebo je malá a reálne výdavky na nu také nie sú ale že ked navrhnem sporenie tak to aj oni podporia, čo teda na súde spravili a aj súd prevdepodobne odklepne vyššiu sumu pre dcéru.
tak vdaka za potvrdenie toho, že sa to nedá, snad to sudkyna pochopí a prijme takto
@gleep1 tak ako otec ma posielať peniaze tak potom by si mala aj ty, to co mas v plane ziadat ti sud neodklepne .. o dieta sa maju starat rodicia rovnako tak ako to obom vyhovuje .. cize ak mu sud odklepne vyzivne 250€ + 200€ ma posielat mimo vyzivneho ? To je nerealne a este bez jeho suhlasu ..
Vydavky na dieta sa musia podielat obaja rodicia cize nepises vek dietata .. ale rata sa skolka, poistenie, lekar, strava a podobne .. takze ked ti na jedno odklepnu 250€-300€ tak mozes byt rada
Ahoj. My máme s ex rozdelené výživné. Časť posiela na môj účet a časť na účet dcéry, kde sme disponentmi obaja. Ak by som však chcela z účtu niečo vybrať, musíme ísť obaja do banky. A naopak. Výpisy chodia jemu, ja mám internetbanking. Ale neviem ani previesť peniaze, všetko len osobne na pobočke a urobili nám to vo VÚB. Tiež som obehla viac bank, ale len oni mi toto ponúkli.
@dadka128 rodicia sa maju starat tak ako im vyhovuje? Takze ak mu vyhovuje nestarat sa tak sa starat nemusi? Prosim ta to kde si zobrala to fo trepes, my uz sme sudne pojednavanie mali a sud mi kazal zriadit ten ucet takze ano, daju mu posielat aj na sporiaci ucet inak by mi nekazali zriadit ucet. A samozrejme ze na vydavkoch na dieta sa musia podielat obaja rodicia, kde si zas zobrala ze ja sa nepodielam? A si zlata s tym ze "bez jeho suhlasu" 😅
A ano, na jedno mi odklepnu 250€, presne to co si napisala a budem rada, zvysok, adekvatne jeho prijmu, bude posielat na sporiaci ucet lebo ako som pisala, dieta ma narok na to aby vznikali financne rezervy. A ja jej posielam na sporiaci ucet od jej narodenia, z mojej strany kde je ovela nizsi prijem jej rezervy vznikaju, z jeho ziadne nevznikaju, no chvalabohu uz budu
@gleep1 držím palce. Treba argumentovať tým, že vyberať môžete len proti podpisu oboch.
Inak, ale aj mne sa zdá, že pýtaš veľa. A ak, tak nech ti dáva viac "do ruky" a na ten účet si daj max.100. Teraz možno zarába, ale môže sa hocičo stať. Dieťa bude rásť a aby sa nestalo, že keď budeš chcieť o pár rokov zvýšenie, tak to posúdia, že dáva dosť. Lebo ani nám to súd nedelil, že výživné zvlášť a sporenie zvlášť. Brali to ako celok.
@miggy ja nechcem viac do ruky lebo bude vsade vraviet ze tie peniaze pytam pre seba, ja ich nepotrebujem a ak sa jemu zhorsi financna situacia tak to on bude musiet riesit znizenie vyzivneho, no o tom kolko mam pytat som sa bavila so zanami na socialke a vraveli mi ake vyzivne sa zvykne davat, to som si nevycucala z prstu no poviem ti ze splaca 500€ mesacne na auto a bude ho splacat dalsich 5 rokov. Vyziva dietata je prvorada pred vsetkymi inymi vydavkami, ked zvladne splacat najblizsie roky auto ktore je az po dietati tak hadam zvladne aj vyzivne, ci?
Podľa mňa máš veľkú šancu mne pri 5 000€ ktoré zarába vôbec nepríde veľa aby ti 250€ posielal a 200€ na sporiaci účet.
A myslím že tak ako to chceš spraviť je to úplne ok a nemala by stým mať sudkyňa problém (môžeš uviesť že každé 4 mesiace budeš posielať ex výpis účtu aby videl že peniaze sa dcére naozaj šetria).
@gleep1 vzdy bude musiet byt na ucte disponent.. a to chces ty ci s tym suhlasi aj otec ?