Detský účet

pinguu123
5. feb 2024

Ahojte chcem malej (3r.) založiť účet, aby bývali jej posielal tam alimenty. Ako som sa dočítala tak všade dávajú kartu k účtu len 6 alebo 8 ročným deťom. Nie vždy sa mi zvýšia peniaze na oblečenie atď, keďže platím nájom,škôlku atď sama. Vie niekto ako tie účty fungujú ? Keby som jej chcela vybrať nejaké peniažky ( keď náhodu bude treba niečo jej kúpiť atď ) dá sa to v pobočke ? Budem vďačná za každú odpoveď ďakujem 😊

huxy
5. feb 2024

Neriešila by som posielanie výživného na detský účet. Ale na svoj. A ak chces niečo dieťaťu odkladať, tak by som potom preposielam zo svojho na detský.
Na pobočke je možný výber z detskeho účtu, ale s dosť vysokým poplatkom.

petamich
5. feb 2024

vies si zriadit detsky ucet v banke, kde mas ucet aj ty a k uctu dietata ako zakonny zastupca automaticky dostanes napr. pristup do internet bankingu/mobile bankingu, takze kedykolvek si vies previest peniaze napr. na svoj ucet alebo platit priamo z uctu dietata ALE a na toto pozor! v niektorych bankach moze kedykolvek druhy zakonny zastupca prist a dat sa na ucet dietata dopisat ako disponent = ak nemate uplne najlepsie vztahy a hrozi, ze by napr. spravil cosi take a vybral peniaze atd. tak to nie je uplne dobry napad 🙂

liz_lemon
6. feb 2024

@petamich no to nie je celkom pravda, ze sa daju v kazdej banke prevadzat peniaze z detskeho uctu, napr. v SLSP sa to neda, bud platis kartou, alebo vyberies z bankomatu, ale prevody nie su mozne

janka2501
6. feb 2024

V tatrabanke mas pod sebou detsky ucet, vidis vsetko, a vies s pracovat, detim som zakladala ucet ked mali 11r...cize kartu dostali hned...neviem kde mas ucet, ale skor sa popytaj vo svojej banke

paciko9
6. feb 2024

My mame vo VUBecke detsky ucet, majitel je dcera a ja disponent. A dostali sme aj bankomatovu kartu. Ale bolo to pred vyse 3 rokmi

nixie144
6. feb 2024

@pinguu123 alimenty sa musia posieľať k rukám matky, čiže bud poštou , alebo na účet, ktorý ona vlastní..tak je zo predsa v rozsudku... . z toho účtu si to môžete preposielat ďalej

judrpravnik
8. feb 2024

Alimenty je potrebné posielať na účet matky, ak si necháš alimenty posielať na detský účet čaká ťa väzenie za podvodné konanie - ty vieš prečo to robíš, pretože máš exekúcie. Keďže máš exekúcie, dopúšťaš sa trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia za čo ti hrozí väzenie. Tvoj život je sám o sebe biedny (rozišiel sa s tebou muž takže nám je jasné kto si čo si), nerob si problémy aby si neskončila vo väzení.

pinguu123
autor
10. feb 2024

@judrpravnik prosím ? 😃 Ja žiadne exekúcie nemám 😃 netuším kto ste a prečo mi píšete také veci, ale má to ani nezaujíma 😃 jediný dôvod kvôli čomu chcem malej založiť účet je to aby som jej tam nazbierala peniaze, keďže chcem jej zabezpečiť život do budúcna. Malú už od začiatku vychovávam sama, s byvalim sme rozišli ešte pred tým ako sa narodila.....Po čase sme sa dali zas do kopy ale nešlo nám to tak sme sa rozišli v dobrom,udržiavam snim kontakt a stretávame sa, a tak isto aj malá chodí ku nemu 😃 takže neviem čo tu trepete blbosti ale asi ten má s niekým pomýlili 😃

vierka369
23. aug 2024

@liz_lemon a na pobočke v hotovosti sa nedajú peniaze vybrať? Len kartou?

liz_lemon
23. aug 2024

@vierka369 netusim

vevebono
23. aug 2024

Ja ti poviem na toto len pozor. Lebo otec dieťaťa s rodným listom (dostane na matrike za 5€) dokáže ten účet vybrať
Moje decká majú v TB účty

vevebono
23. aug 2024

V TB mam účet aj ja, a krásne vidím ostatky všetkých detí, dokonca z nich viem robiť prevody