Ahoj baby chcela by som sa len opýtať lebo sa do toho nerozumiem . Môj svokor nech je mu zem ľahká zomrel pred 7mimi rokmi a bol poistený v 2 pilieri. Zanechal po sebe 5 deti jedno z tých detí je môj manžel. Mali by tie peniaze zdediť deti či nič z toho nebude ďakujem
@alojzova áno prostriedky z 2. piliera sa dedia
ano, prostriedky z 2.piliera, ak dochodca nestihne vycerpat na dochodku sa stavaju predmetom dedicskeho konania
Tam sa uvadza opravnena osoba. Viete, koho uviedol? Dava sa manzelka, deti... ale moze sa teoreticky aj dakto iny dat. Zmluva sa archivuje, opytajte sa v poistovni
dedicske uz prebehlo davno podla mna, cize uz je to davno vyriesene. Preco ta to prave teraz napadlo? 2.pilier sa dedi, ale ako pise basska_b mohol tam napisat konkretneho cloveka.
@basska_b všetky deti by to mohli zdediť len ak neuviedol nikoho ako oprávnenú osobu nie? To by sa potom dedilo normálne podľa zákona, resp. tých pravidiel čo sú
@simca06022011 veď ano napísal deti a keď svokra bola vybavovať tá jej povedali že sa keď budú všetci dospelý. A terás mi manžel akurat povedal že terás terás im tu budú vyplácať tak neviem ale dakujem
@veronika3110 áno dal deti dakujem
@simca06022011 áno napísal deti dakujem
To vam doslo po 7. rokoch? Vsak dedicske uz bolo asi