Debet v Mbank

23. nov 2020

Baby možno chulostiva otázka ale máte na karte možnosť prejsť do debetu?
Úprimne kvôli korona kríze nevychádzame a rozmýšľam nad debetom ale len do 100 eur.
Aké máte skúsenosti? Keď mienim tých 100 euro hneď mi budúci mesiac strhnu z výplaty?
Preto sa pýtam lebo nikdy som to nemala a stále nám chyba na posledný týždeň tých max 100 euro a co sme odložili peniažky sa pustipne minuli a nechcem požičiavať alebo zobrať pôžičku.
Ďakujem za rady lebo už som zúfalá...

majusikk
23. nov 2020

Radšej zobret pôžičku vždy vezmú z výplaty takže 100 máš iba na začiatku tak ti chubat budú stále

alana1
23. nov 2020

urcite by som do toho nesla, radsej sa pozri kde mozes usetrit tych 100eur...neviem ci na jedle? na drogerii? obleceni?

autor
23. nov 2020

Práveže nerozhadzujeme peniaze, a šetríme ci na jedle alebo na oblečení, ale jak naschvál výplaty nám išli dole a nemôžeme teraz vymýšľať s novou robotou, tak som dobre pochopila ze áno dá sa ísť do mínusu ale ďalší mesiac ti strhnu, a strhnu asi viac či? Som s toho zúfalá lebo človek už aj nad pôžičkou rozmýšľa co by ma nikdy nenapadlo ale musíme nejako to vyriešiť...

alana1
23. nov 2020

skus popredat tu na bazari nepotrebne veci, hracky, oblecenie, veci co ti stoja v domacnosti...zarobis nejake euro navyse...

autor
23. nov 2020

@alana1 ďakujem ti, asi to bude najlepšie nie asi ale určite, dúfam ze január prinesie lepší rok lebo takto ma picne...

mima1
23. nov 2020

To radsej na kazdom tyzdni uber 20€ a co ti bude nahodou chybat tak si pozicaj rodicia atd. Pripadne daka nenarocna brigada

alana1
23. nov 2020

no v mojom okoli je kopec rodin, ktore prisli nastastie len o jeden prijem...takze vedia prezit, ale aj tak je to hrozne...drzim palce nech nastanu lepsie casy co najskor...

petamich
23. nov 2020

moznost ist na ucte "do minusu" sa vola povolene precerpanie a je mozne ho mat aj v mBanke staci poziadat napr. elektronicky alebo aj telefonicky a priklad nastavia ti tych 100E = tvoj disponibilny zostatok sa o tolko navysi a mozes cerpat (s nejakym urokom alebo aj bezurocne, neviem presne ako to ma mBank, urok sa potom pocita za kazdy den cerpania a je ti strhnuty ako jedna suma posledny den v mesiaci) a teraz k splateniu, akonahle ti pride nejaky kredit na ucet napr. vyplata tak sa ten debet vyrovna a vypocita sa urok za dni cerpania, preco ale si nemyslim, ze je to uplne dobry napad je, ze vravis ze tych 100 eur chyba kazdy mesiac a ked teraz vdaka debetu minies o 100 viac tak sa tak trochu dostanes do zacarovaneho kruhu, lebo to budes musiet cerpat kazdy mesiac kym nebude vlastne vyssia vyplata alebo nejake odmeny a preto tie povolene precerpania koncia tak, ze potom zrazu 100 ti chyba, 100 vlastne splatis a uz to zrazu moze chybat 200 a clovek sa ocitne v dlhovej spirale, ak to viete riesit inak...

autor
23. nov 2020

@petamich ahoj. Ďakujem za objasnenie.praveze toto bola taka posledná možnosť ale neidem do toho lebo ako píšeš je to začarovaný kruh.len človek je zúfalí a chcela som sa informovať. A pozná to z detstva že rodičia stále boli takto možno aj teraz sú v mínuse a nechcem ja tak žiť hlavne keď máme už svoju rodinu, lebo naši stále mali kadejaké dlhý a ja možno od ich som sa naučila keď som to videla v detské že keď pipne výplata všetko vyplatíme a potom to rozratavame na týždne peniaze. Skúsime ešte viac sa uskromniť a dúfajme ze sa otrasieme a bude lepšie.

autor
23. nov 2020

@alana1 ďakujem ti, to dúfam aj ja, po novom roku keď príjem nepôjde hore tak nájdeme si inú prácu alebo aspoň ja.

fokuska
23. nov 2020

Je dobry napad ist do minusu ked vies ze prijem vam ostane taky isty?
Ak mas prijem 500eur a potrebujes 600, tak 100 pojdes do debetu. Dalsi mesiac ti z 500 strhnu tu 100vku, cize budes mat k dispozicii 400 ale potrebujes 600, cize na konci mesiaca uz pojdes do minusu 200? A takto sa to bude nabalovat?

autor
23. nov 2020

@fokuska Božeee az teraz ma trklo že by som spravila ale ze najväčšiu blbosť....tak by som nevedela žiť, bola by som viac v strese ako teraz, nooo nič ideme veci pokukať a co nepotrebujeme šup na predaj, a večer si sadnem s mužom a skúsime všetko ešteraz rozratavat, ďakujem ze si písala.😊

autor
23. nov 2020

Ešte že som neisla do Banky sa opýtať ale radšej tu na MK, oni by to asi ináč vysvetlili a bola by som po pár mesiacoch ešte viac zúfalá. Ďakujem baby za rady

petamich
23. nov 2020

@fokuska ved toto :( zacarovany kruh, je to fajn riesenie ak vies, ze napr. o tri mesiace mas odmeny ale takto...poznam to od nasich a aj mne sa kedysi podarilo zacyklit

fokuska
23. nov 2020

To je to co si clovek neuvedomi. Keby si vedela, ze buduca vyplata uz bude vo vyske ako predtym, tak vies takto preklenut jeden mesiac, ale nie je to dlhodoe riesenie.

Zrevidujte este raz vydavky, spiste vsetko, spiste vsetky prijmy a skuste rozplanovat inak, vyskrtat co sa da. A ak uz vydavky ozaj nejde nijak raz zoskrtat, tak potom hladat este iny bocny prijem.

Skus sa pridat do skupiny Ako usetrit a precitaj si starsie prispevky, je tam plno tipov co sa tyka aj varenia aj inych oblasti ;)

liliana363
23. nov 2020

Mbanka ponuka debet. Uz mi vela krat kvoli tomu volali a ponukali. Ale vzdy som povedala, ze ja to nechcem, aj keby som to nevyuzila, tak aj tak to tam nechcem mat nastavene. Nahodou sa clovek pozabudne a jeto. Ak vychadzate len tak tak, radsej si pozicat od rodiny, lebo cez banku a podobne, to je cesta do pekla.

petamich
23. nov 2020

hlavne drzim paste! aby toto obdobie tazke bolo cim skor za vami 🤞🏻🍀

autor
23. nov 2020

@petamich ďakujem ti😘pomohli tieto príspevky lebo dobre som sa "prefackala" že musíme nájsť iné riešenie. Viem iné rodiny sú na tom oveľa horšie len asi som sa potrebovala vyfnukat na MK😊

petamich
23. nov 2020

iste kazdy ma svoje male/velke problemy ale to zaroven neznamena, ze tento vas nie je pre vas velky (niekto je na tom lepsie, niekto horsie a vzdy to tak bude) a chapem ze stale sa uskromnovat ked aj rodine chces dopriat ale zaroven proste nemas z coho a este ti aj chyba nie je vobec jednoduche :( pamatam si to este celkom zivo z detstva a obcas aj to vyfnukanie pomoze a vzdy sa najde niekto kto da uprimnu radu a snazi sa pomoct :D

limetka69
23. nov 2020

pracujete? vybavila by som si tesco kartu, my sme na nej fungovali celu matersku a rodicak, zial inak sa nedalo, stale nam chybali peniaze pred vyplatou, tak manzel nakupoval na tescokartu, tusim aj pozicku dali, neviem, bolo to na neho, viem, ze hned po vyplate to tam vratil, a tak bol 0% urok, kolko vzal, tolko vyrovnal, a taks me to tocili mesiac co mesiac, az kym som nenastupila do prace, s debetom mam hrozne skusenosti, neodporucam

autor
23. nov 2020

@limetka69 ahoj. Obidvaja pracujem, my nakupujeme v lidli a pozriem leták aj v tescu a porovnám ceny a neni to zlý nápad možno by sme tam začali nakupovať, ale zatiaľ moc pôžičku nechceme riešiť.

limetka69
23. nov 2020

nie je to forma pôžičky ako takej, vystavili manzelovi kartu a on s nou platil v obchodoch a cez zesco stranku to tam vracal po vyplate, treba prestudovat na nete, alebo na informaciach sa pytat, my nakupujeme v kauflande vacsinou a chodil hocikde, platit mohol kdekolvek, len nesmel vyberat peniaze, podmienky sa mohli aj zmenit, neviem viac poradit 🙂 ale boli sme spokojni, manzel casto velebi tesco ako nam v tazkych casoch pomohli bez uzery 🙂

limetka69
23. nov 2020

mohol vyberat aj peniaze ale tam uz naskakovali uroky, tak to nikdy nerobil 🙂 vsetko okrem potravin sme poplatili z toho co sme mali a jedli sme na tesco kartu 🙂

fokuska
23. nov 2020

@limetka69 To je vlastne kreditna karta - minas peniaze, ktore nie su tvoje a na dalsi mesiac ti pride vyuctovanie kolko si minula a mas bezurocne obdobie - napriklad mesiac, cize ak tu sumu do mesiaca vyplatis, tak nemas urok. A dalsi mesiac zas minas, zas pride ucet, zas vyplatis, atd.
System podobny debetu v tom zmysle, ze minas peniaze, ktore nemas. Ja takto kreditku pouzivam - lebo podla obratu na nej mi nabiehaju body, ktore potom zamienam za co chcem - ale chce to disciplinu nezamotat sa v tom a vediet, ze naozaj to mam dalsi mesiac z coho vyplatit. Ja to takto tocim len kvoli tym bodom, viem vsetko zaplatit normalne zo svojho uctu, ale ked to prezeniem cez kreditku, tak mam k tomu bonusy.

limetka69
23. nov 2020

@fokuska teraz pises o tescokarte a tesco bodoch a kuponoch? alebo o inej kreditke co funguje na rovnaky princip? lebo ked o tescokarte tak poviem muzovi, ze sa to tak da :D my ju uz nepouzivame 🙂

autor
23. nov 2020

Babulky vysvetlite mi to, lebo som sa zamotala, to je ten Clubkart?

limetka69
23. nov 2020

ano je to klubova karta

limetka69
23. nov 2020

https://tesco.sk/financnesluzby/
dole mas nejake info, ako karta funguje,

fokuska
23. nov 2020

@limetka69 No hovorim o nejakej tesco kreditke - ty pises, ze mohol tou kartou platit hocikde, akurat vyber hotovosti bol velmi drahy. S obycajnou club kartou nemozes platit nikde inde, sluzi len na zbieranie bodov, nie?

A ja mam Diners kreditku, oni maju svoj vernostny program, body vies zamienat pdobne ako nalietane mile a pod. Neviem ci ma nejake vyhody pouzivanie tesco kreditky. Neviem vlastne ani ako funguje, to som len dedukovala z tvojho prispevku.

limetka69
23. nov 2020

@fokuska no ja neviem na isto, tak sa m zdalo, je mozne ze len do tesca chodil, ale mal tu club card tesco modru, bolo to 4 roky do zadu, takze si fakt nepamatam a disponoval nou muz, takze ani neviem, viem, ze nam pomohla prave v takych situaciach do vyplaty, a potom to tam bez urokov vracal, autorka si musi sama zistit info, ja nechcem trepat, :D