Caute baby, vedeli by ste mi podarit? Som prvorodička takze sa v tom nevyznam
Ide o to ze mala mi dovrsi 3.roky 1.12 (nedela) a zostalo mi tam 35 dni nevyčerpanej dovolenky a planujem ist na tu davku v nezamestnanosti a chcel by som ziskat najvyššiu ak by sa dalo ako dalej postupovat pri vypovedi ktora pôjde dohodou?
Jedna sa o to ze som to chcela apravit tak ze by som nastupila do roboty dala ai dovolenku a potom aj ukoncila pracovny pomer a zvysok si nechala preplatit lenze mila pani ekonomka mi povedala ze by som si to len skomplikovala a ze si mam nechat vyplatit celu dovolenku a ukoncit pomer 1.12 viete mi poradit ako postupovat alebo ako ist nato systematicky aby bola vyšsia davka? Ďakujem
A ešte malý detail, zamestnávateľ musí súhlasiť s tým, že ťa zamestná na jeden deň, alebo ti dá čerpať dovolenku jeden deň a zvyšok preplatí. Kľudne ti môže dať vyčerpať celú dovolenku a až po nej výpoveď.
@alenah31 takže vypoved môžem dat k 3.12 a 4.12 sa môžem ist nahlasit na urad prace? Lebo oni chcu aby som 1.12 nastupila do roboty ze tak by to malo byť podla zakonnika prace lenze na urade mi povedali ze az 2.12 sa nastupuje ze 1.12 som este na rodičovskom tak neviem nejak sa v tom nevyznám ze ked by dam k 1.12 vypoved dohodou tak mi preplatia celu dovolenku a ze aj z toho sa mi bude ratat do tej vyššej davky
výpoveď dáš k 2.12. Toho 2.12. budeš čerpať dovolenku a zároveň to bude aj tvoj posledný pracovný deň po ukončená RD, ktorí končí v nedeľu 1.12. V poslednej mzde ti vyplatia čerpanie toho 1 dňa dovolenky + zvyšok nevyčerpanej dovolenky.
@ekira1 to nebude jej problém, evidentne jej ju idú preplatiť. Lenže ekonómka bude mať s týmto viac roboty. Takto ako to chce ekonómka by jej len k 1.12. skončila PP. No ak ešte príde 2.12. do práce musí najskôr k 1.12. skončiť prerušenie poistenia - čiže ju znovu prihlásiť z ME stavu a následne ďalším krokom skončiť PP.
Pockat, ale ty ked das vypoved dohodou nieje to nahodou tak ze este musis odpracovat 2 mesiace? Ci to si mylim? Ci to je iba pri vypovedi zo strany zamestnavatela takto?
povedz milej pani ekonómke, že ty si nič nekomplikuješ a vieš prečo to tak chceš urobiť - skrátka min. jeden deň po skončení RD musíš mať aktívne poistenia (musia sa ti po RD obnoviť) - buď ten deň odpracuješ alebo budeš čerpať dovolenku. Počas RD ich máš prerušené. Ak ti ukončia PP v rovnaký deň ako ti končí RD - síce ti dovolenku preplatia, ALE tento príjem nevstúpi do výpočtu podpory a podpora sa ti bude počítať inak a teda pokiaľ si nemala pred RD nadštandardný príjem - nebolo by to v tvoj prospech.