Dobrý deň. Prosím môžem sa opýtať info? Dostávam predčasný dôchodok vo výške 453 eur. Len byt má stoji 300 eur. Mám nárok na nejaký príspevok v hmotnej núdzi?
Nemáš nárok na nič, keďže podľa zákonov SR máš príjem takmer dvojnásobný ako je životné minimum.
Životné minimum mame nastavené na extrémne nízku sumu zodpovedajúcu asi roku 2000.
Jedine byt s nižšími nákladmi.
Na hmotnu nudzu narok urcite nemas, nesplnas podmienku zivotneho minima. 300€ platis sam, ci cela rodina? lebo to je strasne vela. moja kamoska prestahovala mamu do garzonky tiez kvoli nakladom, teraz plati okolo 130€.
Nie nemáš nárok nakoľko splnáš životne minimum.
By som dopriala vláde žiť s minimálnym životným minimum.
Na čo ti je také luxusné bývanie?
@judrpravnik luxusne byvanie? Dufam, ze to bolo ironicky..300€ uplne v pohode zaplati za maly dvojizbak v osobnom vlastnictve, v pripade najmu neviem kde najde lacnejsi 1 izbak.
@esmey nie vzdy si moze clovek zariadit aby mal dochodok 2000 eur a 3 nehnutelnosti k tomu.. tak nekric hop dokial si nepreskocil aby ti zivot neukazal ako mozes o vsetko prist..
@judrpravnik luxusne byvanie?? 🤦♀️
To sú náklady na trojizbak. Treba znížiť náklady na bývanie - ísť do menšieho. Jednému človeku stačí aj jednoizbak. Plus budes mat nejske peniaze z rozdielu ceny predsja a kupy medzi bytmi. A nie, na žiadne dávky s takýmto príjmom nárok nie je.
Fuha tak to by som sa rada spýtala, kde žijete keď 300 eur je veľa za nájom bytu. V BA toľko stojí nájom jednej izby v zdieľanom byte,
@ms_green nikto tu nepise o najme, ale o nakladoch na vlastny byt, dochodca si hadam zabezpecil vlastne byvanie. a 300€ mesacne je suma nakladov na byvanie pre 4-5 clennu rodinu v 3izbovom byte, preto tu vacsina radi prestahovat sa do mensieho.
@matkahelka mne zas podla tej sumy ako prve tiez napadlo, že je to podnájom, ale na druhú stranu mi to na podnájom zas príde málo. a tiez verim/dufam, ze pri hentakom pomere prijmov a vydavkov by nebyval sam v 3i byte a pritom nemal tusenie, kde sa da v jeho pripade usetrit 😅
Byt mám v osobnom vlastníctve a platím toľko. Nežijem sama ale so synom.. ma ocd chorobu 😔 preto toľko platím náklady lebo neskutočne veľa spotrebuje vody a ešte aj odmieta prispievať a pritom slušne zarobí. Neviem čo robiť ďalej.. ja nemám problém byt predať a kúpiť jednoizbak alebo garsónku. Som matka ale nemôžem to už tolerovať. Keď predam byt a pôjdem do jednoizbaku tak bez syna ..ostane na ulici.
Poradíte čo mam robiť prosím vás 😔
Koľko ročný syn? Koľko rokov už zarába? Doteraz mal služby mama hotelu zadarmo?
Požiadaj o výživné https://ficek.sk/vyzivne-deti-voci-rodicom-29582
@matkahelka 300€ je aj tak nehorazne vela. Nas je 5 v 88m2 a platime nejakych 160€
@hiro ale to asi nesplacate uver na vytah/zateplenie/cokolvek ine. 300€ pri 5 clennej rodine, ak ma bytovy dom uver je uplne normalna cena. obzvlast po minulom roku, kedy isli naklady na vykurovanie brutalne hore.aspon teda u nas v KE
Myslím že nemáš, lebo životné minimum na 1 dospelú osobu je 268 euro. To že platíš nájom 300 euro bohužiaľ nikoho nezaujíma.