Ahojte, zaujímalo by ma, či vám žienky ktoré ste na materskej dáva manžel nejaké peniaze? K tým čo vám chodia(to je tých cca 400€). Nemyslím však na nechty , kávičky a podobne😄 , ale na chod domácnosti. Skrátka ako ste na tom s financiami?
A tiež to ako máte podelené účty, teda kto čo platí? Ďakujem za odpovede☺️
Nedal,dal mi svoju kartu.Teraz mame môj účet,tvoj účet,firemný účet.So všetkými disponujem ja🙂 platím tak,aby to bolo spravodlivé aj vzhľadom k tomu,ze on zarába viac,nikdy sa nesťažoval.
Peniaze su spolocne. Mam kartu od uctu, ktoru bezne pouzivam na vydavky. Nechapem ako mozu niektore zeny fungovat tak, ze im muz vydeluje "vreckove" ako nejakym malym detom.
U nás sa manžel stará o všetko čo sa týka poplatkov to je hypotéka, elektrina, internet atď. taktiež opravy auta sú jeho. Ja len kupujem potraviny a drogeriu a aj na to mi musí prispieť bo by mi neostalo stej materskej nič. Inak mám ešte prístup k jeho karte a účtu keď nám niečo treba tak použijem lebo manžel pracuje v zahraničí tak nieje doma ale to len pre prípad núdze snažím sa vyjsť s materskej on nám ešte vždy aj natankuje plnú nádrž keď odchádza tak ma toho aj tak dosť.
Vy ste manzelia a ty mas svoje peniaze a on svoje? Vies co on robi s tymi "svojimi"?
My mame kazdy styri ucty. A jeden spolocny sporiaci. Bezne vydavky, nieco ide z manzelovych uctov, nieco z mojich. Bezny chod a nakupovanie, dovolenky neriesime kto co zaplati.
@nat_alia momentálne som na RD, okrem rodičovského dostanem na účet aj prídavky. Zaplatím drogériu, deťom vsetko do školy, ak sa dá, urobím nákup. Ostatné platí manžel, všetky nákupy aj účty, a ak potrebujem niečo kúpiť, poviem a vyriešené. Keď som pracovala a napr manžel minul všetko, čo sme mali určené na domácnosť, tak som prehodila peniaze na jeho účet alebo mu dala moju kartu. Mame rôzne účty, každý svoj, ale peniaze spoločne a obaja mame aj približný prehľad o tom, čo ten druhy platí. Všetko spolu. To už by bolo, aby sme spolu bývali a každý si šiel svoje...
Mne dáva manžel na zaplatenie všetkých šekov .plus mám určitú sumu na mesiac . A tak to je už povedané 13 rokov aj keď boli malé výplaty , žiadne , či keď som bola doma s deťmi alebo aj robila
Ucet mame kazdy svoj,ale peniaze spolocne.Posiela mi nejaku sumu pravidelne a ked potrebujem viac, posle dalsie.Nieco platim ja,nieco on z uctu.Ale vydiskutovali sme si to pred detmi ako si to predstavujeme.
Účet máme od začiatku manželstva spoločný, všetky financie sú SPOLOČNÉ. Úprimne, neviem si predstaviť mayť rozdelené financie 🧐 to sa nedá fungovať bez konfliktu, podľa mňa. U nás nikto nikoho nekontroluje , obaja sme si vedomý svojich potrieb a dôverujeme si navzájom. Takže nevidím problém deliť financie na polovicu. Táto téma sa tu opakuje často, možno že to niekomu vyhovuje takéto fungovanie.... pokiaľ nie je v manželstve vážny problém ( alkoholizmus, gemblerstvo atď.. ) nevidím dôvod spolužitia s rozdelením účtom.
no ja si to osobne neviem VOBEC predstaviť, deliť všetko na polovici alebo ako 🤷♀️ poprípade ak by mi "nevysšo" pýtať peniaze od manžela 🧐🤦♀️ ...
🤍 je mi to ľúto v akej sa nachádzaš situácii , bohužiaľ poradiť ti neviem, ale prajem veľa síl a trpezlivosti pri riešení tejto situácie.
@kikuska872 ďakujem veľmi pekne, tú silu potrebujem
@nat_alia a co robi s tymi "svoimi" peniazmi. Vsak neminie ich vsetky na byvanie. On si uvedomil, ze dieta je aj jeho, nielen tvoje? Aj domacnost je vasa spolocna, a kedze ty nemas prijem, tak je jeho manzelskou, otcovskou, moralnou a aj zakonnou zodpovednostou a povinnostou zabezpecit vsetky potreby rodiny z jeho prijmu. Tvoj rodicak je len statny prispevok pre rodiny, kde sa jeden z rodicov stara o dieta do troch rokov a preto nema vlastny prijem. Rodicak nie je tvoja mzda.
(kde sa taki zadubenci medzi chlapmi beru?)
@nat_alia to, že on zarába 2500e a ty kupuješ veci pre malého výhodne a z druhej ruky, neznamená, že je to ok. On asi vníma, že tie veci sú pre malého zbytočné a nevieš hospodáriť. Ty to môžeš vnímať tak ako píšeš. Najlepšie bude, ak si spolu sadnete, jeden druhého vypočujete a prejdete si spolu vaše financie. On nech ti povie, prečo má pocit, že veľa míňaš, ty mu povedz, prečo to všetko kupuješ. A rovnako, nech ti povie, ako on hospodári so svojim príjmom, kde peniaze míňa a koľko pripadne usporí PRE VÁS.
Takemu bude jasné,len ak všetko uvidí na papieri...teda napíš svoj príjem a kúpené z neho to a to...ostalo ti toľko...to isté z jeho príjmu zaplatené to a to...ostalo mu toľko...a co s tým?to sa mu ozaj zdá ako spravodlivé a dobre gazdovanie v manželstve?
Nech ti on da polovicu vyplaty. Ty mu das polovicu materskej. A rovnako aj polovicu povinnosti co mas okolo domacnoti a okolo dietata/deti 💪🏼
@nat_alia My mame s manzelom spolocne peniaze a tak to bolo od zaciatku, takze mi nic nemusel davat.