Dáva vám manžel nejaké peniaze?

nat_alia
5. feb 2024

Ahojte, zaujímalo by ma, či vám žienky ktoré ste na materskej dáva manžel nejaké peniaze? K tým čo vám chodia(to je tých cca 400€). Nemyslím však na nechty , kávičky a podobne😄 , ale na chod domácnosti. Skrátka ako ste na tom s financiami?
A tiež to ako máte podelené účty, teda kto čo platí? Ďakujem za odpovede☺️

dskjhfdlkdjhl
5. feb 2024

@nat_alia My mame s manzelom spolocne peniaze a tak to bolo od zaciatku, takze mi nic nemusel davat.

janinah
5. feb 2024

Nedal,dal mi svoju kartu.Teraz mame môj účet,tvoj účet,firemný účet.So všetkými disponujem ja🙂 platím tak,aby to bolo spravodlivé aj vzhľadom k tomu,ze on zarába viac,nikdy sa nesťažoval.

pribinak
5. feb 2024

@nat_alia mam prístup k jeho účtu, mam kartu. Mame spoločne dieťa, spoločný byt, spoločne auto a aj spoločne peniaze

Ale financie a všetko okolo bolo treba prebrať predtým ako ste sa rozhodli pre rodinu, spolužitie

ada12345
5. feb 2024

Peniaze su spolocne. Mam kartu od uctu, ktoru bezne pouzivam na vydavky. Nechapem ako mozu niektore zeny fungovat tak, ze im muz vydeluje "vreckove" ako nejakym malym detom.

annamivo
5. feb 2024

@nat_alia áno, celú výplatu 😆fungujeme takto od začiatku.... Všetky účty mám na starosti ja, peniaze sú spoločné. Platobné karty máme obaja, takže nákup s kľudom vybaví aj manžel cestou z práce.

sneiky
5. feb 2024

U nás sa manžel stará o všetko čo sa týka poplatkov to je hypotéka, elektrina, internet atď. taktiež opravy auta sú jeho. Ja len kupujem potraviny a drogeriu a aj na to mi musí prispieť bo by mi neostalo stej materskej nič. Inak mám ešte prístup k jeho karte a účtu keď nám niečo treba tak použijem lebo manžel pracuje v zahraničí tak nieje doma ale to len pre prípad núdze snažím sa vyjsť s materskej on nám ešte vždy aj natankuje plnú nádrž keď odchádza tak ma toho aj tak dosť.

sumilenka
5. feb 2024

@nat_alia nemáme podelené účty, sme manželia, máme spoločnú domácnosť, tak aj účet máme spoločný. Teda aj peniaze. Všetko, čo treba sa vypláca zo spoločného. Neviem si to inak ani predstaviť 😊 samozrejme karty máme svoje. Keď chcem niečo na seba, povolenie si nemusím pýtať.

viestta
5. feb 2024

Vy ste manzelia a ty mas svoje peniaze a on svoje? Vies co on robi s tymi "svojimi"?

mclissa
5. feb 2024

My mame kazdy styri ucty. A jeden spolocny sporiaci. Bezne vydavky, nieco ide z manzelovych uctov, nieco z mojich. Bezny chod a nakupovanie, dovolenky neriesime kto co zaplati.

nat_alia
autor
5. feb 2024

@ada12345 no mne praveze nic nevydeluje a minule nacrtol ze by som mu mala davat polku z mojej materskej...Nikde nepisem ze som spokojna ako to u nas funguje :')

nika23t
5. feb 2024

@nat_alia momentálne som na RD, okrem rodičovského dostanem na účet aj prídavky. Zaplatím drogériu, deťom vsetko do školy, ak sa dá, urobím nákup. Ostatné platí manžel, všetky nákupy aj účty, a ak potrebujem niečo kúpiť, poviem a vyriešené. Keď som pracovala a napr manžel minul všetko, čo sme mali určené na domácnosť, tak som prehodila peniaze na jeho účet alebo mu dala moju kartu. Mame rôzne účty, každý svoj, ale peniaze spoločne a obaja mame aj približný prehľad o tom, čo ten druhy platí. Všetko spolu. To už by bolo, aby sme spolu bývali a každý si šiel svoje...

mariska1989
5. feb 2024

Mne dáva manžel na zaplatenie všetkých šekov .plus mám určitú sumu na mesiac . A tak to je už povedané 13 rokov aj keď boli malé výplaty , žiadne , či keď som bola doma s deťmi alebo aj robila

luliu
5. feb 2024

@nat_alia ešte ty mu máš dávať peniaze? Ženy, kde ste našli takých úžasných chlapov? 🤮

minenkak
5. feb 2024

@nat_alia on financuje doma úplne všetko, keď chce polku tvojho príjmu

ada12345
5. feb 2024

@nat_alia Ty jemu mas davat? Je on normalny? To koho si si vzala? Chlap ma dojst domov s vyplatou, obrazne povedane "polozit na stol" a zena s nou ma hospodarit a "gazdovat". Niektori dnesni chlapi su neuveritelni chuji.

lulu0123
5. feb 2024

Ucet mame kazdy svoj,ale peniaze spolocne.Posiela mi nejaku sumu pravidelne a ked potrebujem viac, posle dalsie.Nieco platim ja,nieco on z uctu.Ale vydiskutovali sme si to pred detmi ako si to predstavujeme.

nat_alia
autor
5. feb 2024

@minenkak všetko okolo bývania, ja zas malému kupujem čo treba

nat_alia
autor
5. feb 2024

@ada12345 :( Minule mi vytkol že veľa míňam..ja pritom všetko zháňam za lacnejšie,z 2.ruky, vyjednávam...a podotýkam ze má priemerný plat 2500 a viac... :(

minenkak
5. feb 2024

@nat_alia tak potom mu nič nedávaj,keď bude platiť všetko,tak potom,aj tvoje kávičky

kikuska872
5. feb 2024

Účet máme od začiatku manželstva spoločný, všetky financie sú SPOLOČNÉ. Úprimne, neviem si predstaviť mayť rozdelené financie 🧐 to sa nedá fungovať bez konfliktu, podľa mňa. U nás nikto nikoho nekontroluje , obaja sme si vedomý svojich potrieb a dôverujeme si navzájom. Takže nevidím problém deliť financie na polovicu. Táto téma sa tu opakuje často, možno že to niekomu vyhovuje takéto fungovanie.... pokiaľ nie je v manželstve vážny problém ( alkoholizmus, gemblerstvo atď.. ) nevidím dôvod spolužitia s rozdelením účtom.

no ja si to osobne neviem VOBEC predstaviť, deliť všetko na polovici alebo ako 🤷‍♀️ poprípade ak by mi "nevysšo" pýtať peniaze od manžela 🧐🤦‍♀️ ...

🤍 je mi to ľúto v akej sa nachádzaš situácii , bohužiaľ poradiť ti neviem, ale prajem veľa síl a trpezlivosti pri riešení tejto situácie.

minenkak
5. feb 2024

@nat_alia vysvetli mu ,že aj keď ste manželia, môžeš požiadať o výživné

nat_alia
autor
5. feb 2024

@kikuska872 ďakujem veľmi pekne, tú silu potrebujem

viestta
5. feb 2024

@nat_alia a co robi s tymi "svoimi" peniazmi. Vsak neminie ich vsetky na byvanie. On si uvedomil, ze dieta je aj jeho, nielen tvoje? Aj domacnost je vasa spolocna, a kedze ty nemas prijem, tak je jeho manzelskou, otcovskou, moralnou a aj zakonnou zodpovednostou a povinnostou zabezpecit vsetky potreby rodiny z jeho prijmu. Tvoj rodicak je len statny prispevok pre rodiny, kde sa jeden z rodicov stara o dieta do troch rokov a preto nema vlastny prijem. Rodicak nie je tvoja mzda.
(kde sa taki zadubenci medzi chlapmi beru?)

nat_alia
autor
5. feb 2024

@viestta zial, moralna zodpovednost je pre neho cudzi pojem. Uz som sa o tom niekoľkokrát presvedcila.

gab1sol
5. feb 2024

@nat_alia to, že on zarába 2500e a ty kupuješ veci pre malého výhodne a z druhej ruky, neznamená, že je to ok. On asi vníma, že tie veci sú pre malého zbytočné a nevieš hospodáriť. Ty to môžeš vnímať tak ako píšeš. Najlepšie bude, ak si spolu sadnete, jeden druhého vypočujete a prejdete si spolu vaše financie. On nech ti povie, prečo má pocit, že veľa míňaš, ty mu povedz, prečo to všetko kupuješ. A rovnako, nech ti povie, ako on hospodári so svojim príjmom, kde peniaze míňa a koľko pripadne usporí PRE VÁS.

janinah
5. feb 2024

Takemu bude jasné,len ak všetko uvidí na papieri...teda napíš svoj príjem a kúpené z neho to a to...ostalo ti toľko...to isté z jeho príjmu zaplatené to a to...ostalo mu toľko...a co s tým?to sa mu ozaj zdá ako spravodlivé a dobre gazdovanie v manželstve?

viestta
5. feb 2024

@janinah jemu to aj tak pride spravodlive. Vsak on, chudacik nestastny, chodi do roboty a zena je doma na DOVOLENKE a kedze on chodi do roboty a ona cele dni len dovolenkuje, tak este je povinna ho aj obskakovat

nat_alia
autor
5. feb 2024

@viestta no trafili ste...uz mi aj vycital ze ma musi zivit...vravim pod ideme sa vymenit, ty budes doma a ja idem veľmi rada robit

maryetta
5. feb 2024

Nech ti on da polovicu vyplaty. Ty mu das polovicu materskej. A rovnako aj polovicu povinnosti co mas okolo domacnoti a okolo dietata/deti 💪🏼