Dobrý deň,
Vedeli by ste mi poradiť prosím. Mám takú situáciu že dom čo je majiteľkou moja sestra tak mi ju chce darovať ale ona žije v zahraničí a nevieme sa stretnúť osobne aby sme tú nehnutelnosť dali ma mňa. Vie mi niekto poradiť že čo s tým spraviť alebo ako.
Ďakujem
@annab012 nieje to jednoduche osobne si zajdite na kataster treba sa opytat ci akceptuju taketo nieco...ked ma ist o dar.. a zmuvu isto pravnik do 400e vam vypracuje aj posle na kataster zavkladovane to mate do 20 elektronicky nemusite nikam chodit...moj nazor je ze potrebujete apostilu generalnu plnu moc atd. Kedze zije inde v state...
@kotulicek
Celkom by zaujímalo, načo máte potrebu vyjadrovať sa k téme, v ktorej ide o fakty a nie o názor, navyše, keď Vaša rada je úplne odveci.
Jednak Vami prezentovaný postup je úplne komplikovaný, jednak by bolo zaujímavé vedieť, či z Vietnamu stačí apostil.
Možno Vás prekvapí, ale konzulárne oddelenie veľvyslanectva SR pracuje aj ako notár.
@draik je velmi dolezite zistit co prejde cez kataster a co nie. Nieje komplikovane nikam zajst a objasnit sicskutosnosti. Naco pani vo Vietname bude chodit po uradoch kad jej to tu neprejde? Ak prejde je to v poriadku ak nie bide to problem preto si treba najskor overit skutocnost...
@kotulicek
Pracovníci na správe katastra nepodávajú právne informácie, podateľňa, po ktorú sa smrteľník bežne dostane, už vôbec nie.
Stále se nevysvetlili, prečo by sa to malo riešiť cez apostil a či je vôbec niečo také možné vo vzťahu k Vietnamu a prečo nevyužiť službu ambasády.
Je lepšie sa vyjadrovať k veciam, v ktorých sa vyznáte. Inak je tu kopa iných tém, v ktorých nejde až tak o fakty, stačí názor.
@annab012
Podľa toho kde v zahraničí, ale vo všeobecnosti by zmluvu mohla podpísať na zastupiteľskom úrade SR v danej krajine. Vyhotovenia s úradne osvedčeným podpisom Vám pošle, zmluvy podpíšete a podáte návrh na vklad.