Ahojte, prosím Vás nemáte skúsenosť: ak je celková daň v ročnom zúčtovaní nižšia ako nárok na daňový bonus, môžem darovať 2%? ďakujem.
@lilianka28 prosim vas ako sa postupuje ak chcem niektorej institucii darovat 2%?
@larinka552 pokial mas potvrdenie z prace, tak na toto vypises udaje o tom, komu chces darovat, vypocitas si tie 2 percenta a posles toto podpisane a vyplnene tlacivo na danovy urad tam, kde patris podla trvaleho bydliska. Ak si si robila danove sama, tak tam rovno si mala vypisat v danovom priznani, komu chces dat, nazov a ICO.
@muchotrafka298 danove nam robili ekonomky vo firme a dostala som jedine emailom Ročné zúčtovanie preddavkov na daň. Ale na toto sa asi už nic nevypisuje... Podla mna potrebujem nejaky iny papier. Nevyznam sa v tom... Dokedy sa to musi stihnut?
@larinka552 Musíš si ísť do zamestnania pýtať potvrdenie o zaplatení dane k 2%.
Tam budeš mať údaje potrebné k vypísaniu vyhlásenia. Odovzdať/poslať na daňový úrad obidve tlačivá musíš do 30.4.
@lilianka28 takže poprosim ekonomku aby mi poslala potvrdenie o zaplatení dane k 2%. A vyhlasenie budem mat odkial?
Potom pojdem odovzdat na danovy urad to potvrdenie o zaplateni dane k 2% a vyhlasenie.
@larinka552 v ziadosti na rocne zuctovanie bolo treba zaskrtnut kolonku ze chces potvrdenie pre 2 percenta dane. Pokial si toto neurobila, tak mas smolu. Treba to dorucit na danovy urad do konca aprila.
@muchotrafka298 ano urobila som to. Ja sa pytam co dalej. Ale ozvem sa ekonomke, dakujem za rady 🙂
Áno, poprosíš ekonómku o potvrdenie k 2%. Aj pokiaľ si to nezaškrtla pri RZ, nie je problém, vystaví ti to pokiaľ ju popýtaš.
Vyhlásenie si musíš sama zohnať od tej organizácie, ktorej chceš 2% venovať. Drvivá väčšina to má na svojej web stránke.
@larinka552 hlavne sa opytaj ekonomky, ze nech ti to vystavi dodatocne. Toto prilozis k tomu formularu, co najdes na nete na stranke organizacii alebo obcianskych zdruzeniach,Tam potom dopises sum a este datum z toho papiera. Je mozne, ze Ti 2 percenta nevyjdu. Lebo je to len zo zaplatenej dane a musi to byt urcita minimalna suma.
@lilianka28 Super, ďakujem pekne 😊
@muchotrafka298 vdaka. ale vychadza mi to, lebo zarabam velmi dobre a danove bonusy nemam ani nic podobne.
2% je možné darovať iba zo ZAPLATENEJ dane. Teda zaplatená daň sa v tomto prípade znižuje o daňový bonus. Podľa toho čo píšeš, 2% nemáš z čoho darovať.