Daňový bonus z úrokov hypotéky

8. mar 2022

Ahojte, viete mi prosím poradiť preco nemám narok na to aby som si mohla dat do daňového priznania úroky z hypotéky? Mam menej ako 35 rokov hrubá mzda 1000e hypoteku mam od septembra 2021. Dakujem

bory195
8. mar 2022

Narok vznikne ak priemerný mesačný príjem v kalendárnom roku, ktorý predchádza roku, kedy ste podpísali s bankou zmluvu o úvere, nepresiahol 1,3-násobok priemernej mzdy na Slovensku. Treba sa zamysliet, aky ste mali prijem v roku 2020...

bory195
8. mar 2022

A pri refinancovaní hypoteky tiez narok nevznikne

autor
8. mar 2022

Taky istý príjem som mala ,akurat väčšinu roka 2020 som mala rodičovský. A nerefinancovala som

manzanillaa
8. mar 2022

Aký ste mala účel hypotéky? Vzťahuje sa len na účel kupa/nadobudnutie nehnuteľnosti alebo výstavba...nesmie tam byt ani doplnkový účel splatenie iného úveru.

autor
8. mar 2022

@manzanillaa iba na bývanie.

lenuska0000
8. mar 2022

Prijem pocas MD

1andrea111
8. mar 2022

Si dlžník či spolidlznik?

1andrea111
8. mar 2022

Spolidlznik nemá nárok na úroky, iba dlžník

nataly233
8. mar 2022

Skús si pozrieť tie podmienky na googli ale oni to automaticky posielajú do internetbankingu v Januári teda aspoň tieto váčšie banky ako Slovenská, VUB a pod. Pokiaľ si v týchto bankách a nenašla si si to tam tak nato nárok nemáš..poprípade ako píšu žienky vyššie pokiaľ si spoludlžník čo je v mojom prípade nato nárok nemáš...ale za každú cenu sa spýtaj nato v banke pokiaľ to nemáš v bankingu ak sa jedná o inú banku

98
8. mar 2022

@nataly233 ja som tiez slps a ked som sa dozadovala vraj abudli... cize nie je pravda ak neprislo nemas narok...

nataly233
8. mar 2022

@98 no my sme sa boli nato pytat v banke ale z ineho dovodu lebo hlavny dlznik je priatel splatka odchadza z mojho uctu lebo priatel nieje klient slsp a myslela slm ze automaticky mne to pride do georga ale ked nic nedoslo sli sme sa spytat a hned prve co na nas "vyvalila" ze pokial nemame tlacivo v georgi tak nato narok nemame 😊😊 takze mam skusenost boli sme sa nato pytat 2 tyzdne dozadu...nakoniec oni zriadili priatelovi georga cisto len s pristupom na hypo ale nedali mu absolutne od toho prihlasovacie udaje a tam to bolo s datumom odoslania 1.januara 😊